Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

-

Mere information til din rejse til Basilicata

Basilicata - også historisk kaldet "Lucania" - ligger i den sydlige del af landet, omgivet af regionerne Apulien mod øst, Calabrien mod syd, Campania mod nord, samt Det Tyrrhenske Hav og Tarranto-bugten mod syd. Regionen har en befolkning på omkring 600.000 indbyggere, hvoraf ca. 70.000 bor i regionshovedstaden Potenza.

Basilicata byder på store naturoplevelser, fremragende gastronomi, smukke kyststrækninger, højtliggende, labyrintiske byer og masser af syditaliensk charme.

Landskabet rummer både frodige skovområder, vulkansøer, smukke kyststrækninger, floder og høje bjerge. I nationalparken Pollino, der er Italiens største naturreservat, kan du opleve et enestående naturområde med truede dyrearter, spektakulære klippeformationer, indgraverede grottevægge og høje bjerge, herunder Serra Dolcedorme, som er det højeste bjerg med sine 2.267 meter.  

Hvis du mere er til en sol- og badeferie, er Basilicata også leveringsdygtig. Basilicatas kyst er ikke særlig lang, men til gengæld vender den ud til to have; nemlig Det Joniske Hav og Det Tyrrhenske Hav. Ved det Tyrrhenske Hav bør du besøge byen Maratea, hvor du både kan finde strand, klipper, sol og en charmerende, stemningsfuld by. I Policastro-golfen kan du finde nogle af regionens mest rene badestrande, såsom Acquafredda, Fiumicello, Santavenere og Marina di Maratea, samt gode muligheder for at snorkle, dykke eller bade fra klipper.

I den labyrintiske og maleriske by Matera, der er blevet erklæret verdensarv af Unesco, kan du gå på opdagelse blandt byens mange interessante seværdigheder, der bærer præg af de mange kulturer - byzantinsk, normannisk, lombardisk og saracensk -  som er strømmet gennem byen. I byen Melfi kan du opleve det storslåede normanniske slot ”Castello Normanno-Svevo”, hvori du også finder det interessante nationalmuseum ”Museo Nazionale del Melfese”. I den lille by Muro Lucano, der ligger i 600 meters højde, kan du nyde udsigten over de lavereliggende dale, samt gå på opdagelse i spor fra romertiden. Og i byen Maratea er der både noget for de festglade unge med masser af barer og diskoteker og noget for de ældre med masser af kulturelle seværdigheder og kunstarrangementer. 

>> Få mere information til en ferie i Basilicata her

 
search map