Hotel i Matera

Sextantio Le Grotte della Civita

Tilføj som favorit
 
Henter indhold

Matera, en by på UNESCO's liste over verdensarv

Hvis du aldrig har hørt om Matera, skal du ikke være bekymret, for du er ikke den eneste. Det er en af de mest interessante, usædvanlige og uforglemmelige byer i hele Italien, og den ligger i regionen Basilicata i Syditalien. Grunden til at byen kom på UNESCO's verdensarvliste skyldes først og fremmest de enestående grotter "I Sassi". I gamle dage, - ja faktisk helt op til begyndelsen af 60' erne, boede de fleste af byens beboere i huler. Fattigdom havde tvunget dem til at indrette sig i de gamle grotter, og her boede de sammen med deres dyr, indtil myndighederne tvangsflyttede dem til moderne boliger og lukkede grotterne. Langt senere var der nogle både fremsynede og passionerede erhvervsfolk, som fik øjnene op for de muligheder, der var i de gamle huler.

Et svensk-italiensk kultursammenstød

En af dem var den svensk-italienske iværksætter Daniele Kihlgren, som pustede nyt liv i flere af grotterne, samtidig med at det lykkedes ham at bevare den eksisterende arkitektur og den lokale estetik. Med stor respekt for det oprindelige, kombinerede han det traditionelle design udført i lokale materialer med et minimum af moderne faciliteter i topklasse. Resultatet blev nogle af Italiens mest rustikke, primitive, minimalistiske og luxuriøse værelser, som blev indrettet i de ældste grotter i byen. Alt i alt et arkitektonisk mesterværk som fik navnet "Sextantio Le Grotte della Civita". Hotellet er faktisk så specielt, at den danske TV-journalist Mads Arlien-Søborg dedikerede en hel udsendelse til stedet i serien "Vilde hoteller".

En romantisk og original måde at tilbringe natten

Så nu ved du, at Le Grotte della Civita tilbyder dig en helt unik chance for at prøve at bo i de gamle grotter midt i UNESCO-byen Matera. Heldigvis er stedet ikke bare unikt, men også komfortabelt ligesom nogen sikkert vil klassificere hotellet som det rene luksus, for luksus kan være mange ting.

Spis godt i stearinlysenes skær

På hotel Sextantio Le Grotte della Civita er der ikke nogen egentlig restaurant, men du spiser din gode og hjemmelavede morgenmad på den udendørs terrasse eller i "restauranten", som ligger i en af byens gamle kirker, der altså også var indrettet i en grotte. På forespørgsel er det dog også muligt at spise middag på hotellet, og det foregår i stearinlysenes skær foran et stort ildsted til lyden af klassisk musik, eller udendørs. Kokken serverer retter fra det lokale køkken i samme gode kvalitet som omgivelserne. Buon apetito...

Læs mere om Sextantio Le Grotte della Civita

Natur og kultur på ét og samme sted

Hvis du sætter pris på en kombination af natur og kultur, er du kommet til det helt rigtige sted. Foruden de kulturelle værdier, ligger Hotel Sextantio også som nærmeste nabo til Murgia nationalpark, hvor der er et væld af spændende vandreture. Fra den store panoramiske terrasse foran hotellet, kan du nyde den fantastiske udsigt på tværs af kløften. Er du interesseret i fugle, kan du også nyde synet af de mange små flake - Falco Grillaio - som har en helt særlig status i byen.

Gå på opdagelse i det spændende Sassi-område

På Sextantio Le Grotte della Civita tilbyder de flere muligheder for at opleve både den lokale natur og kultur. Øverst på listen finder du naturligvis Materas Sassi-område, som bør opleves både om dagen og om aftenen. Det gamle grotteområde er delt i to - Sassi Barisano og Sassi Caveoso, og for at få det fulde udbytte, vil vi faktisk anbefale dig at hyre en af byens mange lokalguider til at vise dig rundt, for det kan være svært at finde de mest spændende steder på egen hånd. Husk også at besøge en af de grotter, som i dag er indrettet til musesum. Her kan du se, hvordan de lokale indbyggere boede indtil tvangsforflytningen. Det kræver en god kondition at færdes rundt i området, som absolut ikke er for gangbesværede.

Hulekirker og antikke fresker

Et besøg i Nationalparken Murgia, som ligger på den modsatte side af kløften, kræver enten cykel eller bil. Området er især kendt for sine mange hule-kirker, ja faktisk ligger der mere end 150 af slagsen spredt ud over det store område. De fleste er udsmykket med fine fresker, som dog har kendt bedre tider, da de har mange hundrede år på bagen. En vandretur i nationalparken kræver både gode sko og god kondition, og du skal være forberedt på, at det er forholdsvis let at fare vild i forsøget på at finde de mange små grotter, men det er det hele værd, for området har stor historisk interesse. Det var også her, at korsfæstelsen i Mel Gibsons storslåede film Passion of the Christ fandt sted, mens resten af filmen blev optaget i selve Matera. Det er også fra Nationalparken, at du har den allerbedste udsigt mod Matera, og især om aftenen, er det en helt særlig oplevelse at kigge på den oplyste by.

18 unikke og elegant indrettede værelser (huler)

Alle værelser er forskellige, for de er indrettet i hver deres hule, hvoraf de største er helt op til 130 m2. Der er en spektakulær udsigt over kløften og det omkringliggende landskab. Alle værelser har et lille udeområde, aircondition, wi-fi og badeværelse med toilet og bruser og/eller badekar.

Læs om v√¶relserne på Sextantio Le Grotte della Civita

Skjul teksten
 

Søg priser og
bestil ophold

Søg priser og
bestil rejse

Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
 

Gæstebedømmelser af Sextantio Le Grotte della Civita

Læs personlige anmeldelser af Sextantio Le Grotte della Civita som ligger i Basilicata. Bedømmelserne af hotellet er skrevet af gæster der har rejst med In-Italia. Samtlige anmeldelser er naturligvis ucensureret så du får en ærlig beskrivelse og bedømmelse af Sextantio Le Grotte della Civita. Foruden vurdering af selve hotellet kan du også læse gode tips fra vores gæster om emner som udflugter, restauranter, seværdigheder, strande, lokal transport og meget mere.

Udsøgt hotel med et enestående personale

Ved ikke helt om det er nok at beskrive hotellet med ord, fordi det er absolut en oplevelse, som jeg ikke kommer til at glemme. Da værten bad os om at træde ind på værelset.. wow, der var tændt stearinlys som gav en fin atmosfære, og det var pludselig som at være i en helt anden verden. Det var så fantastisk, at det varmede mit hjerte. Og frokosten! Absolut fantastisk. Et fantastisk ophold, og jeg vil til hver en tid anbefale andre at blive nogen dage og opdage denne specielle by.

Læs mere
 
search map