Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Det er nemt at rejse på tværs af Apulien, men noget mere langsommeligt på langs. Denne smukke region, som bl.a. udgør hælen i den berømte italienske støvle, er hele 450km lang på den længste led, men kun omkring 100km bred. Afstandene kan derfor være betragtelige, og det kuperede terræn med små veje gør ikke rejsen hurtigere - men heri ligger også en del af Apuliens uimodståelige charme.

Pakkerejser til Apulien med rejsegaranti

Når du rejser til Apulien med In-Italia, kan du vælge at rejse fra enten Aalborg Lufthavn, Billund Lufthavn, København Kastrup, eller fra Hamborg Lufthavn. Brug søgemaskinen til at danne dig et overblik over de mange unikke ferieboliger - når du har fundet det rigtige sted og er klar til at booke din rejse, går du videre til flybooking, og dernæst får du mulighed for at reservere en lejebil. Alt klaret på én gang og sikret af Rejsegarantifonden - bedre bliver det ikke.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Fly fra Danmark til lufthavne i Apulien

Der går i skrivende stund ingen direkte flyforbindelser fra Danmark til Apulien, men de to lufthavne Brindisi Salento Airport og Bari Palese Airport kan for det meste nås ved kun en enkelt mellemlanding, ligesom det er muligt at flyve til fx. Napoli lufthavn, hvorfra der er ca. 120km kørsel til den vestlige del af Apulien.

I perioder er det også muligt at flyve direkte fra Danmark til lufthavnen i Pescara, hvorfra der er ca. 100km kørsel ad god motorvej ned langs Adriaterhavskysten til den nordlige del af Apulien. Under alle omstændigheder anbefales det at leje en bil, så man kan fragte sig selv rundt i dette fantastiske landskab.

Hvilken lufthavn skal jeg vælge, når rejsen går til Apulien?

Der er en række lufthavne, som er oplagte indgange til Apulien, men pga. regionens geografi og udstrækning er valget af den optimale lufthavn også et spørgsmål om, hvor din endelige destination ligger. Er du på vej mod den sydøstlige del af Apulien, er lufthavnen i Brindisi det oplagte valg: her er gode vejforbindelser til fx. Lecce og Bari, samt til den smukke kyststrækning, som udgør "hælen" i den italienske støvle. Brindisi beflyves især af lavprisselskaber, og en stor del af året kan du finde direkte forbindelser til Brindisi fra både Billund, Hamburg og København.

En anden mulighed er den internationale lufthavn i Bari, som ligger stort set midt på Apuliens adriaterhavskyst. Her er god lokaltransport, med mulighed for at tage metroen ind til byen. Du kan nå Bari med mellemlanding fra både Aalborg, Billund, København og Hamburg.

Et tredje alternativ er at flyve ind til den store lufthavn i Napoli og herfra følge Europavej E842 mod øst frem til Apulien. Dette er et godt alternativ når du skal rejse til den vestlige eller nordlige del af Apulien. Der findes typisk gode forbindelser med mellemlanding fra alle lufthavne i Danmark.

Billeje i lufthavnen i Apulien

Det er generelt både nemt og billigt at leje bil i Italien. Når du har booket en lejebil hjemmefra og ankommer til en af lufthavnene i Apulien, kan du normalt få udleveret din bil i løbet af ganske få minutter. Tænk på at vælge en bil, som passer til dine behov, men som samtidig har en størrelse som kan håndteres i de smalle gader i byerne og på de stejle veje i bjergene, når du skal ud og udforske Apuliens landskab.

Booker du din lejebil i Apulien samtidig med flybillet og ophold, bliver billejen omfattet af den danske rejsegaranti. Vi finder den billigste pris fra de bedste biludlejningsfirmaer til dig, på samme måde som vi gør med flybilletterne. Dermed får du det bedste af begge verdener.

Mere information til din rejse til Apulien

Apulien udgør hælen i den italienske “støvle” i den sydøstlige del af landet, omgivet af regionerne Campania mod vest, Molise mod nord og Basilicata mod sydvest. Regionen har en befolkning på omkring 4 millioner, hvoraf de ca. 328.000 bor i regionshovedstaden Bari, som er Syditaliens næststørste økonomiske centrum, efter pizzabyen Napoli

Apulien byder på en fantastisk gastronomi, store naturoplevelser, en lang række historisk unikke byer og monumenter og rige muligheder for en sol- og badeferie.

Landskabet i regionen er præget af marker og lunde med oliventræer, hvoraf nogle er helt op til 3000 år gamle. Her produceres olivenolie en masse, ja faktisk står Apulien for hele 50% af den samlede produktion af olivenolie i Italien. 

Ved kysterne i Apulien finder du en sand overflod af bademuligheder, hvad enten det er regionens karakteristiske stejle klipper eller de smukke, hvide sandstrande. De hvide sandstrande finder du især ved den Joniske kyst syd for Gallipoli, som ofte kaldes for “Italiens Maldivere”, eller ved Adriaterhavskysten i naturparken Gargano.

I regionshovedstaden Bari kan du opleve basilikaen San Nicola, som huser resterne af Sankt Nicolaus, der har givet ophav til legenden om julemanden (Santa Claus); fæstningen Castello Svevo, bygget af den normanniske konge Roger 2. af Sicilien; og San Gregorio-kirken bygget under den byzantinske periode.

I Lecce - der ofte kaldes for Syditaliens Firenze - kan du opleve en overflod af bygninger og monumenter fra baroktiden i byens historiske centrum, der har fået Unesco til at erklære den for verdensarv. I Ostuni, der også kaldes for “den hvide by”, kan du gå på opdagelse blandt byens monumenter, såsom Chiesa delle Monacelle, kirken San Francesco og katedralen. Og i Alberobello har du mulighed for at se en hel særlig type huse med kegleformede tage, kaldet trulli, som er kendt helt tilbage fra det 15. århundrede og er på Unescos liste over verdensarv.

Og så er der regionens fremragende tapas-lignende gastronomi. Her kan du smage på lækre fiskeretter, det berømte gyldne brød fra Altamura, nye, fremadstormende vine, f.eks. fra Accademia dei Racemi, Cantina Due Palme og Castello Monaci, eller søde specialiteter, såsom den regionale klassiker, der består af tørret figen med mandel og overdrysset med kakao. 

>> Få mere information til en ferie i Apulien her

 
search map