Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Peschici ligger guddommeligt på Gargano-halvøens nordkyst højt hævet over kalkklipper, lange sandstrande og en vidunderlig udsigt mod Tremiti-øerne, som lokker i horisonten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Lottogevinsten

Byens befolkning sidder lidt med en følelse af, at de er født under en heldig stjerne, eftersom byen vandt en større lottogevinst i 1998. Byens borgmester havde dengang fået borgerne med på en gang systemtips og jackpotpuljen på 35 mio. euro faldt på et tørt sted for det lidt fattige fiskerleje med 4.000 indbyggere.

Læs mere om Peschici

Smukt historisk centrum

Peschici er en typisk apulisk by med hvidkalkede huse smukt placeret på en 90 meter høj klippeskråning ud mod havet. Her er tale om en livlig by med et smukt historisk centrum med brolagte gyder, turkisblå detaljer og kig til det turkisblå hav mellem husene.

I det absolutte centrum er der miljøzone ZTL og man må derfor ikke køre hertil i bil.

Byens fæstning

På toppen af klippen ligger byens fæstning, som kan dateres tilbage til 1200-tallet. Fæstningen havde til formål at beskytte byen mod pirater og andet skidtfolk fra havet – området havde især sit hyr med at holde tyrkere, slavere og saracenere på afstand.

Varieret landskab

Neden for byen finder man den livlige havn og brede gyldne sandstrande, som i stor stil tiltrækker turister fra nær og fjern i sommermånederne. Området er landskabsmæssigt meget varieret og byder også på grotter, trabucchi (traditionelle fiskeposter i træ med net hængende ud over vandet) og fritstående klipper i vandet.

Kulturhistorisk interessant

2 km fra Peschici ligger det kulturhistorisk interessante kloster Abbazia di Calena. Det privatejede kloster fra år 870 ligger i smukke grønne omgivelser.

Skjul teksten
 
 
search map