Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

En tur gennem de interessante gader frembringer liflige dufte af grillet og stegt fisk og indbyder til at tage plads på en af de små restauranter.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Transport

Man kommer nemt til byen med tog fra Bari, og den nærmeste lufthavn Brindisi ligger blot 94 km borte. Der er færgerute til Grækenland fra havnen og vidunderlige sandstrande i og uden for byen med krystalklart vand lige til at tage sig en dukkert i.

Læs mere om Otranto

Domkirken Santa Maria Annunziata

Grundlagt i 1080, men kun krypten stammer fra dette år. Selve kirkebygningen stammer fra anden halvdel af det 12. årh. Lykkeligvis har moderne restaureringer skrællet de barokke tilføjelser fra 17.-18. årh. af.

Kirkens stolthed er den enorme mosaik, der bl.a. forestiller Livets Træ. Mosaikken dækker store dele af kirkens gulv og er lavet 1163-66 af munken Pantaleone. Kirken ærer stadig mindet om de mange martyrer fra 1480: I et sidekapel, Cappella dei Martiri, finder man således knoglerne af over 500 af dem. Under sidekapellets alter ses den sten, som martyrerne blev halshugget på.
Af større kunsthistorisk interesse, om ikke af samme høje affektionsværdi, er krypten. Den er ualmindelig stor: hele fem skibe afsluttet af tre halvcirkulære apsisser og en sand skov af 42 søjler.

Kastellet

Denne femkantede fæstning skal ses som en del af reaktionen på den tyrkiske invasion. Arbejdet på den påbegyndtes i 1485 på Ferdinando I af Aragonas initiativ, og i 1498 stod den færdig. Sandsynligvis er kastellet bygget på et foregående fra Frederik II's tid. Fæstningen har tre runde tårne i hjørnerne og eksterne bastioner mod havet.

Skjul teksten
 
 
search map