Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Muro Leccese er en smuk provinsby, hvis rødder går helt tilbage til det storgræske rige og endda endnu tidligere, da der også findes nogle bautasten ved byen. Området har altid været et strategisk vigtigt knudepunkt, og har således været centrum for mange konflikter gennem historiens forløb. Herfra er der ca. 35 km til den smukke barokby Lecce, 4 km til Maglie og 16 km til Otranto med dens middelalderlige centrum og borg.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Barokbygninger

Muro Leccese byder på mange flotte barokbygninger og små hyggelige pladser. Der findes hele seks kirker, 12 palæer og corti samt flere bautasten, af hvilke den højeste er 4,3 meter høj og ligger ved den byzantinske kirke Santa Marina.

Læs mere om Muro Leccese

Historien om...

I dag bor der ca. 5.000 indbyggere i byen, og sådan har det været de sidste mange årtier. Indbyggerne drilles ved at kalde dem porci, altså svin. Det hele skyldes en gammel fortælling om en svineavler, der boede i byen og som ikke var det mest oplyste menneske. Han havde mange svin og blev nødt til at holde dem udendørs i en stor indhegning. Efter en periode med meget regnvejr satte han dem til tørre i en stor ovn ... som var tændt. De stakkels dyr skreg og skreg, men det eneste, som den kloge mand sagde, var: "Hør hvor de griner!". Men der er også flere traditioner knyttet til grise: Engang holdt en lille gris til på byens torv og gader, så den fik mad fra alle indbyggere. Efter den kristelige byfest Santi Medici, som finder sted d. 26., 27. og 28. september, blev grisen slagtet og kogt, og alle indbyggere havde ret til at spise et lille stykke svinekød. I dag er denne tradition ophørt, men alle kalder endnu den byfest, der finder sted den tredje søndag i oktober for festen for Lu porcu meu (min gris). Selv om der ikke længere holdes grise på gaden, finder festen nemlig endnu sted.

Af andre byfester kan vi nævne:
- Santa Maria di Miggiano finder sted første torsdag efter påske
- SS. Crocefisso holdes d. 2., 3. og 4. maj
- Santa Marina holdes anden søndag i juli

Skjul teksten
 
 
search map