Ferieboliger og hoteller i Carpino

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Denne lille middelalderby har ca. 4.500 indbyggere og er en del af Nationalparken Gargano. Byen opstod da Normannerne lod opføre en borg (i dag er der kun ganske få ruiner tilbage), hvoromkring der siden blev bygget huse i et forsøg på at flygte fra malariaen, der hærgede på lavsletten ved søen Varano.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Udsigten fra det historiske centrum

Byens historiske centrum har form som en krybbe gjort i sten, og husene er som limet sammen oven på hinanden langs de små gader der er forenet af trappeforløb. Byens beliggenhed gør, at der fra det historiske centrum er en udsøgt udsigt til den smukke skov, ud over Adriaterhavskysten, langs tangen ved søen Varano og over bakkerne og højdedragene i nationalparken. Byen er omgivet af sunde og produktive oliventræer og har derfor fået tilnavnet: Città dell’Olio (Oliebyen) på grund af dens store olivenolieproduktion. Man kan komme til Carpino med tog ved at stå af i den nærliggende stationsby San Severo, og derfra tage lokalbanen kaldet Ferrovie Garganiche til Carpino.

Læs mere om Carpino

Monumenter af interesse:

Kirken San Cirillo er fra omkring 1300, dette ses af den indgang, der i dag er sekundær, men som i tidernes morgen var den primære indgang til kirken. Den er helt sikkert af romersk- apulisk oprindelse og stammer fra det 12. århundrede.

Kirken Sant’Anna blev bygget, således at arbejderne i markerne kunne få mulighed for at deltage i morgenmesserne. Kirken er omtalt første gang i 1736 og fremviser i dag dele af sin oprindelige form: den hvide simple stenfacade ses stadig og på bagvæggens øverste del ses fortsat en bue, der støtter en klokke.

La Piazza; i 1867 hed den Piazza S. Cirillo, siden blev den kaldt Piazza del Popolo (Folkets Plads), under fascismen og frem til efterkrigsårene hed den Piazza della Rivoluzione (Revolutionspladsen). I dag er den det centrale samlingspunkt i byen, hvor man mødes for at udveksle interesser, for at tale om gode eller dårlige nyheder, og hvorfra byens liv udspringer. Det er byens største plads og den er karakteriseret ved en særlig asymetrisk form, som gør den scenografisk i sit udtryk.

Castello di Carpino hedder borgen, der er årsagen til at byen Carpino opstod. Den er i dag blevet indrettet som boliger, men fremstår alligevel som en solid og vældig konstruktion. Tårnet består af en pyramidisk kvadratisk base, der bliver cylindrisk ovenfor. Borgens to sider afslører, at de har hver deres oprindelse: Normannerne påbegyndte som sagt borgen med dens borgtårne, mens resten af borgens ydre dele kom til hen ad vejen.

Enogastronomiske specialiteter:

I Carpino bør man kigge efter følgende produkter, da de er særlige for byen og regionen og derfor er nævneværdige at bringe med sig hjem.
- DOC- vino - Aleatico di Puglia Doc.
- IGT- vino - Daunia Igt, Puglia Igt.
- DOP- Formaggi - Caciocavallo Podolico og Garganico Dop, Canestrato Pugliese Dop (Canestrato Foggiano eller Pecorino Dauno).
DOP- Olio extravergine di oliva – Ekstra jomfruolivenolie Dauno Dop.

Det Carpinesiske køkken er meget simpelt, smagfuldt og farverigt, og så afspejler det middelhavskøkkenets originalitet og rigdom. Der frindes mange lokale retter og alle stammer fra landbrugssamfundets fattige og naturlige køkken. På grund af byens beliggenhed finder man på menukortene i byen et originalt virvar af alle årstidens grøntsager, havets frugter, søens fisk og vildtet fra skoven.

Festligheder:

Carpino er særligt kendt for sin årlige Folk-festival, der afholdes i august. Under festivalen kommer den meget stærke folkelige kultur og tradition, der knytter sig til områdets indbyggere, klart til udtryk i musikken og stemningen i byen.
Af andre festligheder kan vi nævne de religiøse fester, der afholdes henholdsvis den 18. maj til ære for San Cirillo, den 16. august til ære for San Rocco og i oktober til ære for Madonnaen. Foruden de religiøse højdepunkter fejrer byen også nogle mere folkelige højdepunkter som den folkelige (og til dels religiøse) fest for olivenolien og bønnerne i august, og igen i december for den nye oliehøst.

Skjul teksten
 
 
search map