Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

-

Mere information til din rejse til Bari

Bari ligger ved Adriaterhavet i den østlige del af regionen Apulien, som den er regionshovedstad for. Med sine omkring 327.000 indbyggere - og 1,3 millioner i sit bymæssige opland - er Bari den syvende-største by i Italien og den næststørste by i den sydlige del af Italien, kun overgået af mægtige Napoli.

Byen er blandt andet blevet kendt for sin enorme havn, der er én af Adriaterhavets største og som har været betragtet som Europas port til Balkanhalvøen og Mellemøsten. Den er også kendt for sit universitet, der er ét af Syditaliens mest prestigefyldte universiteter og et af Italiens største med omkring 60.000 studerende.

Blandt byens største seværdigheder er byens katedral Cattedrale di San Sabino, som stammer fra slutningen af 1200-tallet, og Basilica di San Nicola, der er opkaldt efter den græske biskop og kristne helgen Sankt Nikolaus, som har givet ophav til legenden om julemanden. Basilicaen, der er bygget i den italo-normanniske periode mellem år 1087 og år 1197, er et betydningsfuldt pilgrimsmål i den kristne verden for både romersk katolske og ortodokse kristne, idet den siges at rumme Sankt Nikolaus´ jordiske rester i en krypt. Ifølge legenden udgydes der en form for hellig olie fra krypten, som mange besøgende køber i små flasker i kirkens butik. 

En anden af byens store seværdigheder er det normanniske slot Castello Normanno-Svevo, der blev bygget i 1132 af den normanniske konge Roger 2. af Sicilien, der var den første til at få samlet alle de normanniske besiddelser i Syditalien under et stærkt, centraliseret styre. Slottet blev senere delvist revet ned af Roger 2.´s søn, Vilhelm 1., og genopbygget af den tysk-romerske kejser Frederik 2., der var af slægten Hohenstaufen (en schwabisk adelsslægt).

Kunstgalleriet Pinacoteca di Bari, der ligger lige ned til havet, og som udstiller skulpturer og malerier fra år 1.000 til og med år 2.000, er også et besøg værd. Når du bliver træt af at se på seværdigheder, kan en lang frokost på en af de gode restauranter på Piazza Mercantile eller Piazza del Ferrarese anbefales.

>> Få mere information til en ferie i Bari her

 
search map