Aosta Verres Borg

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Borgen Verres er en af de mest imponerende bygninger fra Middelalderen i hele Aosta-dalen. Man kommer til borgen ved at følge motorvej A5 og tage afkørslen ved Verres. Fra Verres kan man følge en af to veje; fra Piazza Emile Chanoux ad en mulddyrssti eller ad den asfalterede vej fra Piazza Europa nær sportspladsen. Den første fører op til endnu en mulddyrssti, hvorfra der er ti minutters gang op til foden af borgen, mens den anden fører op til en plads, hvor man må parkere og derfra gå til baren neden for borgen og derfra følge den obligatoriske mulddyrssti resten af vejen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Bemærkelsesværdig

Borgens form er i sig selv bemærkelsesværdig og sjælden, idet den består af ét voldsomt tårn afsluttet af en borgkrone, der tjente som både bolig og forsvarsværk. Desuden er her tale om et af de vigtigste europæiske eksemplarer på et sengotisk militært forsvarsværk, som blev bygget af Ibleto af Challant i slutningen af 1300-tallet.

Tårnet

Tårnet fremstår som en kubus, hvis sider alle er 30 meter brede og to meter tykke, beliggende majestætisk på en klippe over floden Evançon. De pragtfulde gotiske vinduer fortæller såvel om borgens alder, som de fortæller om dens funktion af bolig, og den brede indvendige trappe, hvis trin går ud fra tårnets mure ”mod uret” (således at forsvarerne altid havde sværdhånden fri, hvorimod angriberne havde sværdet mod væggen) vidner om det forsvarsmæssigt gennemtænkte i hele tårnets konstruktion.

Udvidelse af fæstningen

I 1536 fornyer Renato af Challant forsvarsværnet, således at det forsynes med tidens mest moderne våben. Alt dette sker i samarbejde med en militærarkitekt med speciale på området, den spanske kaptajn Pietro de Valle. Herefter bliver fæstningen udvidet med en omkransende forsvarsmur med bl.a. skydeskår og mangekantede tårne som skal tjene til forsvaret af borgen; indgangen bliver forstærket med en forgård forsynet med en vindebro og skydeskår. Man åbner desuden nye korsvinduer i tilføjelse til de eksisterende gotiske etfags- og tofagsvinduer, nye døre med mauriske hvælvinger af tydelig spansk påvirkning og borgen indrettes med nye møbler.
Fra sidst i 1600-tallet står borgen øde hen i to århundreder: taget, der allerede var delvist faldet sammen bliver helt fjernet for at undgå at man skal betale skat til staten. I 1896 bliver Borgen Verres købt af den italienske stat, der siden overdrager den til regionen Aosta-dalen. Redningen for borgen bliver således den samme som for Borgen Issogne og Fenis: En intellektuel gruppe af passionerede, der ønsker at vedligeholde levn fra Middelalderen.

Ramme for karnevallet

Borgen danner hvert år rammen for det store historiske karneval fra Verres, hvor man genskaber historiens gang og legenderne om grevinde Caterina af Challant. Den har i nyere tid gennemgået en årelang restaurering, som skulle være afsluttet vinteren 2007, og fremstår derfor i en rigtig god stand.

 
search map