Aosta Ussel Borg

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Borgen Ussel er beliggende på skrænten af en klippeblok i Châtillon og Saint-Vincent’s kommune. Man finder borgen ved at tage afkørslen ved Châtillon/Saint-Vincent på motorvej A5 og herefter dreje til venstre i retning mod Châtillon. Efter 100 meter skal man igen dreje til venstre ad vejen mod togstationen. Når man har passeret skinnerne drejer man atter til venstre lige efter viadukten og fortsætter mod Ussel frem til parkeringen ved borgen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Borgen

Ussel er en enorm rektangulær borg med en solid ydermur med blinde hvælvinger for oven (dog ikke på den nordlige side) og smukke todelte vinduer, der alle er forskellige i deres geometriske- og/eller blomsterdekorationer. I hjørnerne mod syd står der to små cylindriske tårne, der oprindeligt var forenet af en lille gangbro, hvorfra man kunne holde udkig, beskyttet af en borgkrone. På sydsiden finder man også indgangen. På den nordlige side, mod floden Dora, står der to kvadratiske tårne, der læner sig lidt frem, og i mellem disse tårne står borgtårnet, som er et symbolsk tegn på feudalherrens magt. Inde bag borgens mure finder man monumentale ildsteder med store kaminhylder. Disse ligger på en og samme linje således at man kunne anvende den samme skorsten. Her er desuden spor efter de oprindelige trapper og de forskellige gulvplan.

Historisk værdi

Borgen Ussel er det første eksempel på en middelalderborg bestående af kun ét tårn i Aosta-dalen og ligner en mellemting mellem Borgen Verres og Fenis. Borgen har stor historisk værdi, da den ikke har været udsat for efterfølgende forbedringer eller ombygninger, og således har bibeholdt sine originale karakteristika.

Borgens historie

Projekteringen af en borg som Ussel, der består af et enkelt tårn, kan have rødder i den syriske byggekunst. Borgen blev bygget af Ebalo II af Challant i 1343. Frem til 1470 var borgen beboet af medlemmer af Challant-grenen. Efter at den sidste feudalherre på Ussel dør beslutter familien at flytte til andre mere bekvemme boliger. Borgen bliver herefter anvendt som fængsel og siden kaserne for til sidst at blive rømmet for alle dens værdier og til sidst forladt helt.

I 1556 køber kaptajn Paolo af Madruzzo borgen, men i 1573 køber Challant-greverne den tilbage. I 1846, da den magtfulde Challant-familie ikke længere efterlader arvinger, tilfalder borgen Passerin d'Entrèves. I 1983 donerer familien Passerin d'Entrèves borgen til regionen, som tager sig af restaureringen takket være en gavmild donation fra baron Bich, en kendt industrikanon fra Châtillon. Man påbegynder arbejdet i 1988, men det er først færdige i 1999, hvor man åbner borgen med en udstilling, der er dedikeret til manden bag donationen og den kendte pen, Bic!

Fantastisk udsigt

Hvert år huser borgen en ny udstilling, og siden år 2000 har gæster på borgen kunnet komme op på taget af borgen og følge den gamle vagtrunde og samtidig betragte den fantastiske udsigt over landskabet nedenfor.

Borgen Ussel er en af de mest attraktive seværdigheder i området og kan besøges i sommermånederne.

 
search map