Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

-

Få mere information til din rejse til Aosta

Aosta - eller mere præcist Aostadalen (Valle d"Aosta), som regionen officielt hedder - ligger i det nordvestligste hjørne af Italien, omgivet af Frankrig mod vest, Schweiz mod nord og Piemonte mod syd. Regionen er den geografisk mindste i Italien og samtidig den region med den mindste befolkning i Italien med kun 123.000 indbyggere fordelt på 3,263 kvadratkilometer. Regionshovedstaden er Aosta med omkring 37.000 indbyggere.

Aosta-dalen byder på fantastiske naturoplevelser, både om sommeren og om vinteren, en overflod af romerske ruiner, afsondrede og mystiske borge, uendelige muligheder for en aktiv ferie, masser af autentiske bjergbyer, hvor tiden synes gået i stå - og en gastronomi, der er rig på lufttørret kød, smagfulde oste, vilde bær og bjerghonning. 

Om sommeren er mulighederne for vandreture, trekking og ture på mountainbike i regionens mange bjerge og dale næsten ubegrænsede. Der er fantastiske udsigtspunkter på disse ture, der også byder på charmerende bjerglandsbyer, rislende bække med iskoldt bjergvand fra gletsjerne, pragtfulde grønne enge, ensomt beliggende borge og hyggelige træhytter. 

Om vinteren forvandler regionen sig til et paradis for skisports-entusiaster, blandt andet i den kendte alpeby og det populære skisportssted Courmayeur. Alpebyen ligger ved foden af Mont Blanc, der er Italiens højeste bjerg med sine 4810 meters højde over havet. 

En anden anbefalelsesværdig attraktion i regionen åbenbarer sig i klosterherberget Hospice-du-Grand-Saint-Bernard ved den schweiziske grænse i Sankt Benhardts-passet, hvor katolske munke i 2472 meters højde levede med og opdrættede de berømte redningshunde, kaldet Sankt Bernhardt-hunde.

Og så er der den lækre bjerg-gastronomi med nogle af Europas højest beliggende vinmarker, berømte oste såsom Toma de Gressoney, lufttørrede skinker såsom Jambon de Bosses, flodørreder og lækre kødretter af dådyr, hare og vilde bjerggeder.

>> Få mere information om en ferie i Aostadalen her

 
search map