Aosta Aymaville Borg

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Borgen Aymavilles er omtalt for første gang i 1278. Dengang bestod borgen blot af et firkantet tårn omgivet af en ringmur, som var en typisk konstruktion for slottene i Aostadalen. Murene, der udgjorde tårnet står stadig den dag i dag og er karakteriseret af en stærk skråning udefra og ind mod tårnets tinde, der giver indtryk af et bombastisk fundament.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Forstærkning af borgen

I 1357 havde grev Aimone Challant indflydelse på Aymaville og fik i den forbindelse styrket borgkonstruktions forsvarsværn (tre år før grev Aymaville fik overdraget borgen). En af forstærkningerne gik ud på at udbygge tårnet med de fire hjørnetårne, som alle er runde, dog forskellige i diameter og højde. Aimone lod desuden bygge en murkrone med skydeskår og en dobbelt ringmur forsynet med en omkringliggende voldgrav og en hængebro.

Byggemetoden

Man antager at den form borgen har i dag afspejler byggemetoden fra 1200-tallet, som er kendetegnet ved de fire hjørnetårne og en murkrone der forbandt dem. Inden i tårnet var hulrummet dækket af et trætag, der støttede på murkronen, og hulrummet under var inddelt i seks etager, hvor den underste etage, der husede køkkenet, kældrene og kapellet, var nedgravet og dækket af sten. Denne etage ses stadig.

Fra borg til herskabelig bolig

Efter Aimones Challants ombygninger får borgen lov at stå forholdsvis uberørt hen frem til 1713, hvor baron Joseph Fèlix af Challant ønsker at ændre borgen til en herskabelig bolig, da der ikke længere er de samme behov for at forsvare sig i dalen. Omdannelsen stod færdig i 1728 og indbefattede blandt andet gange og balkoner, der forbandt tårnene, hvorved man forsøgte at skjule det primitive firkantede tårn i midten af borgen, mens de otte hektar jord, der omgav borgen blev omlagt til have.

Sanering af borgen

I 1970 tilfalder borgen administrationen i regionen Aosta og i 2000 påbegyndtes en vigtige sanering af Borgen Aymaville. Desværre er det derfor ikke muligt at besøge borgens indre i øjeblikket.

 
search map