Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mest populære byer og områder i Aosta

Se alle byer og rejsemål i Aosta

Det andet Rom

Aosta-dalen er fyldt med historiske seværdigheder: Selve Aosta by er kaldet det andet Rom, pga. af de mange romerske ruiner der endnu i dag giver byen karakter. Spredt rundt i dalen findes adskillige borge, hvorfra man engang sad og kontrollerede området. Ud over en unik udsigt, kan den besøgende virkeligt får et indtryk af middelalderens livstil, samt blive sat ind i tidens arkitektur og forsvarsstrategi - det er nemlig kun de borge, der var snedigst bygget der holdt imod de mange krige og kampe der har præget dette grænseområde.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Store naturoplevelser

I dalene løber små rislende bække med iskoldt bjergvand fra gletcherne. I Aosta finder man mange traditionelle gamle byer og borge omgivet af de høje bjergtinder. Aosta er samtidig rig på historiske seværdigheder. I de grønne dale finder man blandt andet flere interessante borge hvor fra man i sin tid styrede begivenhedernes gang. Her finder man Italiens højeste bjerg, Monte Bianco med sine 4810 meters højde over havet. Bjergmassivet dominerer den vestlige del af regionen og det kendte skisportssted Courmayeur. Lige ved den schweitziske grænse i Sankt Benhardts passet kan man besøge munkenes klosterherberg, hvor katolske munke siden 1000-tallet opdrættede og trænede de kloge redningshunde - Sankt Bernhardt.

Aktiv ferie

Regionen Aosta byder på mange spændende muligheder for en aktiv ferie, hvis man ikke har nok i at nyde det dejlige klima med et glas af den lokale vin i hånden. Aosta er præget af Alperne hvis bjergtinder ses så langt øjet rækker, og det er da også i denne region at de kendte bjerge Monte Cervinia – også kendt som Matterhorn- Rejser man til denne del af Italien om sommeren, er trekking den foretrukne aktivitet, hvis man ønsker en aktiv ferie og der er vandreruter af forskellig sværhedsgrad og længde, så alle kan få en oplevelse, der passer til den fysiske form og hvor meget tid man har til rådighed. Mountainbikere nyder også udfordringerne i bjergene, men den slags udfoldelser kræver nok lidt mere end almindelig god form.

Ferie for to

En romantisk ferie med den elskede ved sin side står som regel højt på ønskelisten. I Aosta-dalen kan drømmen blive til virkelighed, hvis man ved romantik forstår uendelige udsigter, der tager pusten fra en, fred og ro til bare at være to og muligheden for en picnic i en af de grønne enge. Omgivet af bjergtinder med glitrende sne på toppen, grønne enge med køer og får og spændende små borge er den romantiske stemning slået an, og det er bare om at nyde livet. Om aftenen kan man se hinanden dybt i øjnene over en dejlig middag tilberedt med de lokale råvarer af høj kvalitet og et glas eller to af vinen fra nabo-regionen Piemonte. Drømmer du om en ferie i det ægte Italien, hvor man stadig fornemmer hverdagens rytme i de små autentiske byer med lokalkolorit, og er det vigtigt for dig at finde fred og ro, så er det et godt valg at tage til Aosta-dalen, hvor det kan føles som om tiden er gået i stå, når man færdes i de små bjergbyer.

Læs mere om Aosta

Historie

Aosta har altid en vigtig strategisk betydning på grund af den geografiske beliggenhed. Allerede Romerne gjorde Aosta til et stort fæstningsværk. Siden har mange andre nationer og folk sat deres præg på regionen.

Sol & Strand

Hvis det er en dukkert man trænger til under ophold i Aosta, så må man tage til takke med en tur i en pool eller en køligere dukkert i en flod.

Naturoplevelser

Er man kommet til Aosta for at opleve naturen så bliver man ikke skuffet. Om vinteren står folk på ski i de smukke områder og om sommeren er der mulighed for gode vandreture i dalene.

Mad & vin

Aostas køkken er hvad man kan kalde et typisk bjergkøkken. Et køkken der bærer præg af tungere og varmere retter hvor smør og fløde er hyppigere ingredienser end olivenolie.

Fisk & Skaldyr
Visse steder spiser man krebs fra floderne samt ferskvandsfisk som ørred, men på grund af sin beliggenhed er de traditionelle retter mere orienteret mod kød.

Kød, vildt & fjerkræ
Kød spises der rigeligt af. I Aosta sætter man især pris på dådyr, hare og vilde bjerggeder. Kalvekød er også udbredt.

Pølser & skinke
Jambon de Bosses er en herlig skinke som lufttørres og fremstilles i Alpernes højder. Lardo di Arnad er også et herligt produkt som fremstilles af svinefedt som lufttørres og tilsættes rosmarin.

Ost
Toma de Gressoney er Aostas mest kendte ost som fremstilles i Alperne og som har et langt lagringspotentiale. Osten fremstilles af mælk fra køer der græsser på de grønklædte bjergsider.

Fontina er en anden kendt ost fra Aosta som dog også fremstilles i naboregionen mod syd Piemonte.

Søde sager
Bjerghonning fra Aosta anvendes ofte i regionens desserter fx i forbindelse med de mange vilde bær der vokser vildt i regionen. Smørkiks er også udbredt.

Vin & Vingårde
Nogle af Europas højest beliggende vinmarker findes i Aosta. Her findes mange mindre kendte druer men visse af de store franske druer er også udbredt i regionen.

Skjul teksten
 
 
search map