BondegÄrdsferie i Italien Agriturismo

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
2

Henter indhold

Italien har en særlig lovgivning, der definerer en "agriturismo". Der skal være en produktion af fødevarer af et vis omfang, før man kan kalde ens eget hus for en "agriturismo", og mange danskere er faldet for denne unikke ferieform, som er ganske anderledes end den traditionelle, Italienske ferie. Sammen med din familie kan du nyde en meget autentisk ferie, hvor I får indblik i livet på landstedet, som typisk er placeret smukt i landskabet, og gerne tæt på interessante, historiske småbyer..

Find et agriturismo som passer jer

>> Eller klik her og se en oversigt med alle agriturismi

På en typisk italiensk Agriturismo, spiser man hovedsageligt mad fra lokale producenter og møder de familier, der driver dem. Familierne har ofte drevet gården gennem flere generationer - lang tid før begrebet Agriturismo overhovedet opstod - og med stærke traditioner.

Generelt er kvaliteten rigtig god og du har ofte valget mellem bed & breakfast-indkvartering, eller decideret ferielejlighed, hvor du selv står for al madlavning. Oplevelsen kaldes af mange "rustik", fordi den er så ægte, og der sjældent er to værelser, der er ens. Og den lokale charme går man aldrig glip af.

Book din ferie på landet i Italien hos In-Italia

Hos In-Italia er vi glade for at være specialister i Italien, og begrebet Agriturismo ligger os meget nært. Ring eller skriv til os for en snak om mulighederne, og lad os hjælpe dig med at booke den helt rigtige landferie. Eller brug søgefeltet herover, hvor vi allerede har sat et filter ind for dig.

Normalt defineres en agriturismo i Italien som et sted, hvor der foregår produktion af fødevarer i et vist omfang. Dog har betegnelsen ’agriturismo’ rykket udover disse gængse grænser for de italienske regioners vedkommende i de senere år. Der findes steder i Italien, som officielt ikke står på listen over de officielle agriturismosteder, og som lidt frit fortolket indeholder alt fra Bed & Breakfast og lejligheder samt pensioner i områder med fødevareproduktion. Ja, selv restauranter hvor en vis procentdel af råvarerne er produceret og serveret på stedet, bliver af italienerne omtalt som agriturismo.

Således har hver region i Italien skabt deres særlige regler for og definitioner af agriturismo – til stor glæde for ferierejsende fra hele verden, som ønsker en afslappende og fredelige oplevelse pakket trygt ind i de mest bjergtagende naturscenarier. Den brede definition gør således mulighederne mange for valg af agriturismo-ferie i Italien.

Oprindeligt betød agriturismo landbrugs-turisme, hvor man kunne leje landmændenes gæsteværelse (eller sågar gården, som de boede på) i sin ferie. Det var en kærkommen mulighed for de italienske landmænd at tjene nogle ekstra skillinger ved siden af indtægten fra landbruget. Det har givet ferierejsende fra hele verden en unik lejlighed til at træde væk fra intensiteten som præger bylivet i feriesæsoner og ind i den elegance, som landsbylivet så herligt emmer af.

Forskellige former for agriturismo-ferier

Ligesom mange af de andre ferieformer man kan komme på i Italien, kan agriturismo-ferier også byde på lidt af hvert. Hvad enten du vil leve det simple liv på din ferie med værten som husfælle eller du brænder for at opleve store middelalderlige villaer med udsigt til sjov og ballade i form af svømmeture i poolen og tennisdueller på banerne langs de mange vinranker og oliventræer, er du sikret en ferie af dimensioner på et af Italiens mange agriturismo-lokationer.

Agriturismo for børn

Skal børnene have store arealer at udfolde sig på, er en af de mange familievenlige agriturismo’er i Italien oplagt at investere en ferie i. Disse agriturismo’er har især taget hensyn til børnene, da de tilbyder legepladser, swimmingpool og forskellige dyr, som børnene kan få ferien til gå med. Desuden er boligerne velegnet til 4-5 personer og ligger afsides, væk fra trafik og kaos. Der findes bl.a. børnevenlige agriturismo’er i Toscanas varierede landskab gemt mellem de mange bakker, i pizzaens hjemby Napoli, hvis populære bedrift i den gastronomiske verden i sig selv må kunne tiltrække børnefamilien og sågar i storbyen Rom, hvor der ligger agriturismo’er som både ligger langt nok væk fra byens hektiske gang og oven i købet indbyder til afslapning og velvære i din ferie.

Er du hårdt ramt af amors pile venter der turtelduerne en romantisk rede et sted ude i Piemontes idylliske og frodige natur og langs Liguriens drømmeagtige strande, hvor du og din elskede kan nyde hinanden og lade kærligheden blomstre yderligere under jeres agriturismoferie.

>>> Læs mere om Agriturismo i Piemonte og Agriturismo i Ligurien

Luksus Agriturismo

Vil du ikke nøjes med, men vil gå linen ud når det gælder komfort og kvalitet, vil de luksuriøse agriturismo’er være et oplagt valg til din ferie. På de luksuriøse agriturismo’er du omringet af herskabelige omgivelser, indgroet stilhed og den italienske charme, som agriturismo’erne bugner af. Du kan f.eks. forkæle dig selv med et ophold i en agriturismo i det naturskønne Umbrien med imponerende bygningsopførsler og middelalderlig mystik.

De ovenfornævnte typer agriturismo’er er blot toppen af agriturismo-bjerget. Hvis du hellere vil fordybe dig i Italiens vinkunst, kan du bl.a. besøge vindistriktet, Valpolicella, Chianti eller Montefalco, som garanterer dig en sanseoplevelse i druernes udsøgte safter. Eller du kan hoppe ind i et landskab, der er et postkort værdigt ved at besøge et af de mange eksotiske agriturismo’er, der byder på palmer, sol, idyl og naturskønne oplevelser, hvad enten ferien går til Sicilien, Calabrien eller Basilicata.

>>> Læs mere om Agriturismo på Sicilien

 
search map