Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Synet af de lodrette klipper, de sorte strande, det dybe hav og røgen fra vulkanerne er bemærkelsesværdigt og vidner om den pludselige skabelse af disse øer i dette rolige og spektakulære hjørne af Middelhavet. Stærke vulkanske farver mod det klare rene blå hav giver nogle ufattelig smukke solnedgange.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Mere end bare et naturligt paradis

Ikke alene kan du nyde naturen og historien her, øerne har alle deres egne bykerner med farverige pladser, som summer af liv i højsæsonen. Der er også mange smukke landsbyer, fiskerlejer og gamle romantiske huse rundt om på øerne. Vi har håndplukket et udvalg af karismatiske overnatningsmuligheder, hvor du kan opleve det ægte æoliske liv.

Aktiv ferie
Fra Milazzo på Nord-Sicilien afgår der båd til de Æoliske Øer, og her begynder den aktive ferie. De består af syv billedskønne vulkanøer midt i Middelhavet – med hver deres særlige karaktertræk: Stromboli, som stikker op af havet som en kegle og er i udbrud hvert 18. minut, kan bestiges med lokal guide, og Vulcano, hvor der er mulighed for svovlholdige mudderbade, kan bestiges på egen hånd.

Salina er den frodige ø med hele to udslukte vulkaner i næsten 1000 meters højde, hvorfra resten af De Æoliske Øer visuelt ligger for dine fødder. Bestig enten Bregnebjerget med gigantiske ørnebregner nede i krateret eller Porrebjerget, som i bunden af krateret ud mod kysten gemmer på Italiens mest maleriske lokalitet Pollara. De Æoliske Øer er lig med aktiv ferie.

Fra ø til ø

Lipari er den mest aktive og dominerende af øerne med flest indbyggere. Mange af de færger, der kommer fra Milazzo på Sicilien lægger først til her og øen udgør derfor en slags hovedbanegård, hvorfra du kan tage færger til de andre øer. Også Vulcano, Stromboli og Panarea har mange muligheder for overnatning. Færgerne sejler ofte i højsæsonen og selv i lavsæsonen er der hyppige afgange. Det er fantastisk at tage fra ø til ø, for afstandene er ret små, og udsigten er enestående. Læg dertil at Lipari har en gammel borg og charmerende små gader at udforske.

Læs mere om Æoliske Øer

Læs mere...

Sol og strande

Man finder selvsagt her ikke lange hvide sandstrande, som man kender dem fra ferier med sol og strand på Adriaterhavskysten, men til gengæld finder man askesorte strande, godt gemte laguner og masser af kunstfærdige klippeformationer, hvorfra man kan tage sig en dukkert.

De bedste muligheder for at ligge på stranden findes på hovedøen Lipari, hvor der findes andet end sorte vulkanstrande. På Alicudi, Filicudi og Salina er der få eller ingen strande, og den meget aktive Vulcano er bedre egnet til vulkanvandring. Derimod har Panarea små fine bugter, og endelig er Stromboli badevenlig med sine smukke, sorte strande, som man finder på den nordøstlige del af øen – altså modsat la Sciara, som er den ufremkommelige vulkanside, hvor lavaen strømmer ned, når Stromboli sprutter.

Tag et gratis mudderbad på Vulcano

Et af de naturlige fænomener på en vulkanø er de varme kilder forårsaget af svovlholdige gasser og vulkansk mudder på de lavvandede strande. Det er ganske gratis og let at finde. Når du kommer fra færgen, så følg skiltene og folkemængden. For et mindre gebyr kan du benytte bruserne på stranden til at skylle dig ren. Vælg derefter et af de hyggelige spisesteder eller en af barerne på hovedgaden for at nyde en forfriskning. Er du til det mere aktive, så tag en vandretur op for at se det imponerende krater (Gran Cratere - 385 meter) på toppen, vandreturen tager mellem 1 og 2 timer.

Se Stromboli om natten

Strombolis imponerende højdepunkt på 926 meter over havets overflade er er et festligt syn som kontrast til det klare blå hav med rolige strande. Tag vandreturen op til vulkanen i løbet af aftenen og du vil se den imponerende lava, der nogle gange skyder helt op til 60 meter i vejret. Vi anbefaler, at du bruger en guide til denne tur, spørg os for yderligere oplysninger.

Hvordan kommer du frem til de Æoliske øer?

Du kan komme frem til øerne på flere forskellige måder. Enten ved at flyve til Rom og derfra tage toget til Napoli eller Reggio Calabria på fastlandet eller til Messina eller Milazzo på Sicilien og derfra det sidste stykke med færge. Du kan også flyve til Catania og tage toget til Milazzo (ca. 2 timer med skift i Messina), hvorfra du kan tage færgen til øerne. Fra togstationen i Milazzo og til havnen, hvor du finder færgerne, er der ca. 800 meter og du kan tage en bus til havnen, de kører dog ikke så ofte i lavsæsonen.
Der er selvsagt også mulighed for at tage en taxi.

For oplysninger til færgeforbindelsen fra Napoli til de Æoliske øer se SNAV Tidsplan

For oplysninger til færgeforbindelsen fra Reggio Calabria, Messina eller Milazzo til de Æoliske øer se ok-ferry.com

Når du er på øerne, har du mulighed for at leje en lille sejl- eller motorbåd, så du kan komme rundt på øerne på egen hånd, hvis du ikke ønsker at benytte de kommercielle sejlture eller færgeruterne mellem øerne. Baglandet på øerne er også et besøg værd: til dette formål kan du leje cykler eller knallerter på de fleste øer, som giver dig daglige udflugtsmuligheder lige uden for døren.

Bestil din ferie på de Æoliske Øer

Du kan søge mellem vores håndplukkede ferieboliger på de Æoliske øer ved hjælp af søgemaskinen øverst på siden og finde noget, der inspirerer dig. Alternativt kan du kontakte vores eksperter udi rejser til Italien. Vi er glade for at hjælpe med at gøre din ferie i Italien til alt, hvad du drømmer om og mere til.

Skjul teksten
 
 
search map