10 gode råd til dig der vil opleve Italiens autentiske rejsemål

Hotel Su Lithu på Sardinien Vinbønderne fra familien Cesani midt i Toscana Duca di Castelmonte på Sicilien Den befæstede by Lari midt i Toscana Nino plukker sine grøntsager på Alla Collina sul Mare i Ligurien Ude i køkkent på La Torraccia di Chiusi Sergio passer sin nye vinmark ved La Collina dei Nebrodi Malere på stranden på Sicilien Hjemmelavede specialiteter
 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
2

Henter indhold

Vi hjælper dig med 10 gode råd til at gå på opdagelse i Italiens sande sjæl og stemning - forhåbentlig uden for mange turister omkring dig. Lad dig indfange af den diskrete charme, som præger de små ting i hverdagen.

10 gode råd hvis du vil opleve italienernes Italien

Her er vores 10 bedste råd, baseret på vores erfaring, hvis du ikke vil falde i fælden med stereotyper og "kulturelle oplevelser" som er opfundet til besøgende. Listen er ikke udtømmende, men vi mener, den vil give dig en idé om "den lille ting", du bør gøre eller undgå.

1 - Vælg et lille feriested
De kendte feriemål har engang været præget af lokal kultur og charme, men det er ikke længere tilfældet i samme grad som førhen. Bor du midt i Taormina, San Gimignano eller Tropea, kan du regne med at din nabo meget vel også kan være på ferie der. Gå i stedet efter en lille, mere ukendt by, eller en villa eller agriturismo på landet.

2 - Vælg en lille familiedrevet feriebolig
En god måde at opleve italienernes liv på nært hold er ofte at vælge en familiedrevet feriebolig. Disse steder er tit præget af stolte traditioner, og du vil f.eks. i mange tilfælde kunne se, hvordan alle familiens medlemmer hjælper hinanden i hverdagen. Er der restaurant på stedet, er der gode chancer for, at du kan komme til at smage på ægte, hjemmelavet italiensk mad, baseret på lokale råvarer.

3 - Pool eller ikke pool?
Ferie med pool er skønt. Men tilstedeværelsen af en swimmingpool, hvor dejligt det end er, afslører ønsket om at tiltrække besøgende. De oprindelige funktioner i huset er ændret og tilpasset.

4 - Vælg spisesteder med korte spisekort (på italiensk!)
En menu skrevet i kridt på en tavle vil utvivlsomt være friskere og også ofte mere autentisk italiensk, end et menukort på fire sider og flere forskellige sprog, der vises under glas.

5 - Indstil din GPS rigtigt
De fjerneste byer og landskaber kan være vanskelige at nå til hvis din GPS er indstillet til at finde den korteste vej. Ligger dit mål højt over landskabet er den korteste også den stejleste vej, hvilket vil bringe dig ad smalle stier der passer bedre til muldyr end biler. Indstil derfor din GPS efter den hurtigste vej og hold øje med kortet hvis du ikke vil fare vild mellem to rækker af vinstokke i Chianti!

6 - Oplev lokale gademarkeder
Spørg din vært om hvor og hvornår du finder torvedage i nærheden. Foretræk markederne i de større byer snarere end i små landsbyer - i modsætning til, hvad man skulle tro, er markederne i de større byer mere autentiske, fordi de omfatter alle producenter i regionen. I landsbyerne finder du lettere tøj og gadgets af tvivlsom kvalitet og meget få lokale produkter (med undtagelse af grøntsager).

7 - Sæt dig ned på den bar, hvor de lokale læser avis,
På små barer er stemningen uhøjtidelig. Det er her, italienerne kommer for at drikke deres kaffe. Dette vil give dig en idé om, hvad ægte espresso eller espresso macchiato (med mælk) er, og du kan deltage i animerede samtaler med de italienere, der kommenterer sidste fodboldkamp eller de seneste politiske begivenheder.

8 - Hold siesta
En lur bør selvfølgelig være en del af din kulturelle fordybelse. :-) Følg italienernes rytme. Om sommeren, når dagene er særligt varme, så luk skodderne på dit værelse eller i din lejlighed. Det hjælper dig til at holde friskheden vedlige i din feriebolig, lige fra om morgenen. Efter frokost, tag dig tid til at ligge og slappe af eller sove lidt. Med andre ord: Gør eftermiddagene lange, på ægte italiensk facon! Så er du klar til at nyde de behagelige aftentimer.

9 - Deltag i lokale festligheder : Spørg om datoerne for landsbyens festivaler. Det er her, du vil møde de indfødte, der betaler hyldest til skytshelgenen for deres samfund. Deltag processioner og smag de lokale råvarer. Du kan endda møde lokale håndværkere og landmænd i området, og opleve de lokale traditioner.

10 - Lej en bil
En lejebil giver dig en vidunderlig frihed til ikke bare at køre til de kendte seværdigheder eller store kulturbyer, men også til blot at køre en tur ud i landskabet, opdage en lille restaurant eller landsby og komme tæt på et Italien, der ligger langt fra hotellerne.

Ekstra tip - Vær opmærksom på zoner, hvor trafik begrænses: husk at parkere uden for de historiske centre. Ferien er sjovere uden bøder, vil du enig.

Er du klar til at fordybe dig i den virkelige Italien? Start med at booke din feriebolig fra vores udvalg af værelser og hytter håndplukkede, så kontakt din konsulent In-Italien for at få yderligere rådgivning om din destination. Få gratis, ekspert forslag, før fastgørelse dine kufferter.

 
search map