Regioner og
rejsemål i Italien

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Rejsemål i Italien

Italien er danskernes helt store favorit når det kommer til sommerferie, og hos In-Italia har vi markedets største og bedste udvalg af håndplukkede ferieboliger, fordelt over hele Italien. Blandt regionerne er rejser til Toscana mest populært, men også Sicilien og Ligurien hører til blandt favoritterne. Du har måske allerede bestemt dig for et bestemt rejsemål, og skal blot finde den rigtige feriebolig - eller måske er du stadig i den tidlige fase, hvor flere lande stadig er i spil.

Men én ting er sikkert: Vi ved, at Italien har nok rejsemål til et helt liv, og vi er klar til at vise dig det hele. Rigtig mange af destinationerne er oplagte til en god bilferie, hvor man selv kan styre tempoet, både på turen frem og tilbage, og når du er på rejsemålet. Kig gennem vores liste med Italiens regioner herunder, eller hop til Italiens mest populære destinationer lidt længere nede på siden.

De italienske regioner

Italien er administrativt inddelt i 20 regioner, hvoraf Toscana er den mest kendte, sammen med Sicilien, der som Middelhavets største ø udgør sin helt egen region. Færre er måske klar over, at de opholder sig i Veneto under besøget i Venedig, eller i Lombardiet, når turen går til Milano. Under regionsniveau er landet desuden inddelt i provinser, og dernæst kommuner.

Blandt danskere er Toscana som tidligere nævnt blandt de mest populære rejsemål i Italien, men som det fantastiske rejseland, Italien er, bydes der også på store oplevelser langs rivieraen i nordvest, lidoen i nordøst, de store søer i nord og storbyerne Napoli og Rom i syd - foruden hundredvis af andre, skønne steder.

Italiens regioner

Mest populære områder

Rom

Lazio

Gardasøen

Lombardiet

Amalfikysten

Campania

Dolomitterne

Sydtyrol

Venedig

Veneto

Cinque Terre

Ligurien

Riparbella

Toscana

Napoli

Campania

Maiori

Campania

Montaione

Toscana

Sovicille

Toscana

Bardolino

Veneto

Comosøen

Lombardiet

Ome

Lombardiet

Antignano

Piemonte

Acqui Terme

Piemonte

Monforte d'Alba

Piemonte

Canale d'Alba

Piemonte

Canelli

Piemonte

Pettenasco

Piemonte

Ortasøen

Piemonte

Treiso

Piemonte

Assisi

Umbrien

Tignale sul Garda

Lombardiet

Diano Marina

Ligurien

Loano

Ligurien

Ogliastra

Sardinien

Montespertoli

Toscana

Lajatico

Toscana

Ischia Porto

Capri, Ischia og Procida

Maremma

Toscana

Arbatax

Sardinien

Livorno

Toscana

Casentinodalen

Toscana

Costa Smeralda

Sardinien

Trabia

Sicilien

Giarre

Sicilien

Noto

Sicilien

Castelbuono

Sicilien

Scafa Bassa

Sicilien

Catania

Sicilien

Nebrodi-bjergene

Sicilien

Lo Zingaro

Sicilien

Minori

Campania

Ostellato

Emilia-Romagna

Conca dei Marini

Campania

Ravello

Campania

Sorrento

Campania

Massa Lubrense

Campania

Venetico

Sicilien

Vada

Toscana

Follonica

Toscana

Montalcino

Toscana

Palaia

Toscana

Sinalunga

Toscana

Pistoia

Toscana

Baja Sardinia

Sardinien

Stia

Toscana

Sorano

Toscana

Montelopio

Toscana

Garfagnana

Toscana

Val d'Orcia

Toscana

Marliana

Toscana

Italienske vine

Er man vinkender, har man også stiftet bekendtskab med en række italienske vine. Italien er verdens største vinland målt på produktion, og det foregår primært i de tre regioner Toscana, Piemonte og Veneto, samt en del i det sydlige Italien. Barolo, Amarone, Asti og Chianti er blandt de meste kendte, men nuancerne er uendelige, og ligeså er glæden ved at opdage endnu en fantastisk, italiensk vin. På et ophold på en Agriturismo kan man nogle steder deltage i druehøsten og dermed få en lille 'aktie' i produktionen af en årgang.

Det italienske køkken

Italienerne har bragt os mange pragtfulde retter, som er baseret på et simpelt køkken, med friske råvarer, som i mange tilfælde er dyrket på egen jord. Pizza og pasta er ærkeitalienske retter, som er blevet en del af verdenskøkkenet, ligesom tiramisu er en favorit-dessert (dolce) for mange. Også is (gelato) har sin oprindelse i Italien, hvor man siden har forfinet den til det såkaldte 'sorbetto', som ingen laver i samme kvalitet og smag som italienerne. Ris er også en integreret del af det italienske køkken, hvor den især bruges til risotto, ligesom vi selvfølgelig kender parmesan-ost, parmaskinke og pesto.

>> Læs mere om rejser til Italien her