Regioner og
rejsemål i Italien

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Rejsemål i Italien

Italien er danskernes helt store favorit når det kommer til sommerferie, og hos In-Italia har vi markedets største og bedste udvalg af håndplukkede ferieboliger, fordelt over hele Italien. Blandt regionerne er rejser til Toscana mest populært, men også Sicilien og Ligurien hører til blandt favoritterne. Du har måske allerede bestemt dig for et bestemt rejsemål, og skal blot finde den rigtige feriebolig - eller måske er du stadig i den tidlige fase, hvor flere lande stadig er i spil.

Men én ting er sikkert: Vi ved, at Italien har nok rejsemål til et helt liv, og vi er klar til at vise dig det hele. Rigtig mange af destinationerne er oplagte til en god bilferie, hvor man selv kan styre tempoet, både på turen frem og tilbage, og når du er på rejsemålet. Kig gennem vores liste med Italiens regioner herunder, eller hop til Italiens mest populære destinationer lidt længere nede på siden.

De italienske regioner

Italien er administrativt inddelt i 20 regioner, hvoraf Toscana er den mest kendte, sammen med Sicilien, der som Middelhavets største ø udgør sin helt egen region. Færre er måske klar over, at de opholder sig i Veneto under besøget i Venedig, eller i Lombardiet, når turen går til Milano. Under regionsniveau er landet desuden inddelt i provinser, og dernæst kommuner.

Blandt danskere er Toscana som tidligere nævnt blandt de mest populære rejsemål i Italien, men som det fantastiske rejseland, Italien er, bydes der også på store oplevelser langs rivieraen i nordvest, lidoen i nordøst, de store søer i nord og storbyerne Napoli og Rom i syd - foruden hundredvis af andre, skønne steder.

Italiens regioner

Mest populære områder

Rom

Lazio

Taormina

Sicilien

Firenze

Toscana

Napoli

Campania

Maiori

Campania

Bardolino

Veneto

Vietri sul Mare

Campania

San Gimignano

Toscana

Sorrento

Campania

Loano

Ligurien

Venedig

Veneto

Reggello

Toscana

Limone sul Garda

Lombardiet

Monterosso

Ligurien

Siena

Toscana

Capolona

Toscana

Bologna

Emilia-Romagna

Cefalù

Sicilien

Milano

Lombardiet

Moneglia

Ligurien

Sestri Levante

Ligurien

Tignale sul Garda

Lombardiet

Rovato

Lombardiet

Palaia

Toscana

Montaione

Toscana

Bibione

Veneto

Pisa

Toscana

Lucca

Toscana

Minori

Campania

Garda

Veneto

Lazise

Veneto

Stresa

Piemonte

Canale d'Alba

Piemonte

Sorano

Toscana

Ravello

Campania

Monforte d'Alba

Piemonte

Treiso

Piemonte

Verona

Veneto

Lignano

Friuli

Agrigento

Sicilien

Giarre

Sicilien

Massa Lubrense

Campania

Caorle

Veneto

Neive

Piemonte

Vinchio

Piemonte

Diano Marina

Ligurien

Ameglia

Ligurien

La Spezia

Ligurien

Ficarra

Sicilien

Bucine

Toscana

Pontassieve

Toscana

Casciana Terme

Toscana

Palinuro

Campania

Cava de' Tirreni

Campania

Sarzana

Ligurien

Como

Lombardiet

Manerba

Lombardiet

Punta Mesco

Ligurien

Pognana Lario

Lombardiet

Riva del Garda

Sydtyrol

Torgiano

Umbrien

Tregnago

Veneto

Brenzone

Veneto

Porlezza

Lombardiet

Farigliano

Piemonte

Levanto

Ligurien

Rapallo

Ligurien

Tremezzo

Lombardiet

Palermo

Sicilien

Pelago

Toscana

Vada

Toscana

Cantagallo

Toscana

Alghero

Sardinien

Noto

Sicilien

Ragusa

Sicilien

Italienske vine

Er man vinkender, har man også stiftet bekendtskab med en række italienske vine. Italien er verdens største vinland målt på produktion, og det foregår primært i de tre regioner Toscana, Piemonte og Veneto, samt en del i det sydlige Italien. Barolo, Amarone, Asti og Chianti er blandt de meste kendte, men nuancerne er uendelige, og ligeså er glæden ved at opdage endnu en fantastisk, italiensk vin. På et ophold på en Agriturismo kan man nogle steder deltage i druehøsten og dermed få en lille 'aktie' i produktionen af en årgang.

Det italienske køkken

Italienerne har bragt os mange pragtfulde retter, som er baseret på et simpelt køkken, med friske råvarer, som i mange tilfælde er dyrket på egen jord. Pizza og pasta er ærkeitalienske retter, som er blevet en del af verdenskøkkenet, ligesom tiramisu er en favorit-dessert (dolce) for mange. Også is (gelato) har sin oprindelse i Italien, hvor man siden har forfinet den til det såkaldte 'sorbetto', som ingen laver i samme kvalitet og smag som italienerne. Ris er også en integreret del af det italienske køkken, hvor den især bruges til risotto, ligesom vi selvfølgelig kender parmesan-ost, parmaskinke og pesto.

>> Læs mere om rejser til Italien her