Regioner og
rejsemål i Italien

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Nyhed
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Rejsemål i Italien

Italien er danskernes helt store favorit når det kommer til sommerferie, og hos In-Italia har vi markedets største og bedste udvalg af håndplukkede ferieboliger, fordelt over hele Italien. Blandt regionerne er rejser til Toscana mest populært, men også Sicilien og Ligurien hører til blandt favoritterne. Du har måske allerede bestemt dig for et bestemt rejsemål, og skal blot finde den rigtige feriebolig - eller måske er du stadig i den tidlige fase, hvor flere lande stadig er i spil.

Men én ting er sikkert: Vi ved, at Italien har nok rejsemål til et helt liv, og vi er klar til at vise dig det hele. Rigtig mange af destinationerne er oplagte til en god bilferie, hvor man selv kan styre tempoet, både på turen frem og tilbage, og når du er på rejsemålet. Kig gennem vores liste med Italiens regioner herunder, eller hop til Italiens mest populære destinationer lidt længere nede på siden.

De italienske regioner

Italien er administrativt inddelt i 20 regioner, hvoraf Toscana er den mest kendte, sammen med Sicilien, der som Middelhavets største ø udgør sin helt egen region. Færre er måske klar over, at de opholder sig i Veneto under besøget i Venedig, eller i Lombardiet, når turen går til Milano. Under regionsniveau er landet desuden inddelt i provinser, og dernæst kommuner.

Blandt danskere er Toscana som tidligere nævnt blandt de mest populære rejsemål i Italien, men som det fantastiske rejseland, Italien er, bydes der også på store oplevelser langs rivieraen i nordvest, lidoen i nordøst, de store søer i nord og storbyerne Napoli og Rom i syd - foruden hundredvis af andre, skønne steder.

Italiens regioner

Mest populære områder

Gardasøen

Lombardiet

Amalfikysten

Campania

Rom

Lazio

Etna vulkan

Sicilien

Cinque Terre

Ligurien

Cava de' Tirreni

Campania

Dolomitterne

Sydtyrol

Maiori

Campania

Riparbella

Toscana

Taormina

Sicilien

Venedig

Veneto

Comosøen

Lombardiet

Loano

Ligurien

Sovicille

Toscana

Tignale sul Garda

Lombardiet

Gravedona

Lombardiet

Moneglia

Ligurien

Capolona

Toscana

Reggello

Toscana

Lucca

Toscana

Montespertoli

Toscana

Palaia

Toscana

Stia

Toscana

Lajatico

Toscana

Arbatax

Sardinien

Ogliastra

Sardinien

Conca dei Marini

Campania

Napoli

Campania

Massa Lubrense

Campania

Ravello

Campania

Ischia Porto

Capri, Ischia og Procida

Monterosso

Ligurien

Sestri Levante

Ligurien

Ome

Lombardiet

Como

Lombardiet

Asti

Piemonte

Acqui Terme

Piemonte

Monforte d'Alba

Piemonte

Canale d'Alba

Piemonte

Assisi

Umbrien

Antignano

Piemonte

Riva del Garda

Sydtyrol

Maggioresøen

Lombardiet

Canelli

Piemonte

Bibione

Veneto

Torgiano

Umbrien

Marciaga

Veneto

Verona

Veneto

Mirano

Veneto

Camino

Piemonte

Treiso

Piemonte

Ghiffa

Piemonte

Pettenasco

Piemonte

Ortasøen

Piemonte

Limone sul Garda

Lombardiet

Milano

Lombardiet

Monterado

Marche

Stresa

Piemonte

Savona

Ligurien

Imperia

Ligurien

Desenzano del Garda

Lombardiet

Gargnano

Lombardiet

Arenzano

Ligurien

Ameglia

Ligurien

Ostellato

Emilia-Romagna

Minori

Campania

Castelbuono

Sicilien

Noto

Sicilien

Italienske vine

Er man vinkender, har man også stiftet bekendtskab med en række italienske vine. Italien er verdens største vinland målt på produktion, og det foregår primært i de tre regioner Toscana, Piemonte og Veneto, samt en del i det sydlige Italien. Barolo, Amarone, Asti og Chianti er blandt de meste kendte, men nuancerne er uendelige, og ligeså er glæden ved at opdage endnu en fantastisk, italiensk vin. På et ophold på en Agriturismo kan man nogle steder deltage i druehøsten og dermed få en lille 'aktie' i produktionen af en årgang.

Det italienske køkken

Italienerne har bragt os mange pragtfulde retter, som er baseret på et simpelt køkken, med friske råvarer, som i mange tilfælde er dyrket på egen jord. Pizza og pasta er ærkeitalienske retter, som er blevet en del af verdenskøkkenet, ligesom tiramisu er en favorit-dessert (dolce) for mange. Også is (gelato) har sin oprindelse i Italien, hvor man siden har forfinet den til det såkaldte 'sorbetto', som ingen laver i samme kvalitet og smag som italienerne. Ris er også en integreret del af det italienske køkken, hvor den især bruges til risotto, ligesom vi selvfølgelig kender parmesan-ost, parmaskinke og pesto.

>> Læs mere om rejser til Italien her