Regioner og
rejsemål i Italien

 
Kun ophold
+Fly & ophold
Loading
Loading
Voksne
Børn
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Værelse / lejlighed 1
Alder på børn på hjemrejsetidspunktet
Flere søgemuligheder
0

Rejsemål i Italien

Italien er danskernes helt store favorit når det kommer til sommerferie, og hos In-Italia har vi markedets største og bedste udvalg af håndplukkede ferieboliger, fordelt over hele Italien. Blandt regionerne er rejser til Toscana mest populært, men også Sicilien og Ligurien hører til blandt favoritterne. Du har måske allerede bestemt dig for et bestemt rejsemål, og skal blot finde den rigtige feriebolig - eller måske er du stadig i den tidlige fase, hvor flere lande stadig er i spil.

Men én ting er sikkert: Vi ved, at Italien har nok rejsemål til et helt liv, og vi er klar til at vise dig det hele. Rigtig mange af destinationerne er oplagte til en god bilferie, hvor man selv kan styre tempoet, både på turen frem og tilbage, og når du er på rejsemålet. Kig gennem vores liste med Italiens regioner herunder, eller hop til Italiens mest populære destinationer lidt længere nede på siden.

De italienske regioner

Italien er administrativt inddelt i 20 regioner, hvoraf Toscana er den mest kendte, sammen med Sicilien, der som Middelhavets største ø udgør sin helt egen region. Færre er måske klar over, at de opholder sig i Veneto under besøget i Venedig, eller i Lombardiet, når turen går til Milano. Under regionsniveau er landet desuden inddelt i provinser, og dernæst kommuner.

Blandt danskere er Toscana som tidligere nævnt blandt de mest populære rejsemål i Italien, men som det fantastiske rejseland, Italien er, bydes der også på store oplevelser langs rivieraen i nordvest, lidoen i nordøst, de store søer i nord og storbyerne Napoli og Rom i syd - foruden hundredvis af andre, skønne steder.

Italiens regioner

Mest populære områder

Gardasøen

Lombardiet

Rom

Lazio

Amalfikysten

Campania

Adriaterhavet

Veneto

Garda

Veneto

Taormina

Sicilien

Bibione

Veneto

Moneglia

Ligurien

Firenze

Toscana

Maiori

Campania

San Gimignano

Toscana

Limone sul Garda

Lombardiet

Napoli

Campania

Riparbella

Toscana

Maremma

Toscana

Sorrento

Campania

Milano

Lombardiet

Rovato

Lombardiet

Bardolino

Veneto

Venedig

Veneto

Palaia

Toscana

Pisa

Toscana

Montaione

Toscana

Vada

Toscana

Bologna

Emilia-Romagna

Sestri Levante

Ligurien

Cefalù

Sicilien

Siena

Toscana

Luganosøen

Lombardiet

Porlezza

Lombardiet

Ome

Lombardiet

Imperia

Ligurien

Casentinodalen

Toscana

Monterosso

Ligurien

Dolomitterne

Sydtyrol

Garfagnana

Toscana

Costa Smeralda

Sardinien

Loano

Ligurien

Ravello

Campania

Calambrone

Toscana

Pognana Lario

Lombardiet

Reggello

Toscana

Maggioresøen

Lombardiet

Ameglia

Ligurien

Lo Zingaro

Sicilien

Farigliano

Piemonte

Capriolo

Lombardiet

Val d'Orcia

Toscana

Cecina Mare

Toscana

Ortasøen

Piemonte

Giarre

Sicilien

Cava de' Tirreni

Campania

Montespertoli

Toscana

Pietra Ligure

Ligurien

Capolona

Toscana

Desenzano del Garda

Lombardiet

Lignano

Friuli

Stresa

Piemonte

Pontassieve

Toscana

Punta Mesco

Ligurien

Agrigento

Sicilien

Sperlonga

Lazio

Manerba

Lombardiet

Forio d'Ischia

Capri, Ischia og Procida

Italienske vine

Er man vinkender, har man også stiftet bekendtskab med en række italienske vine. Italien er verdens største vinland målt på produktion, og det foregår primært i de tre regioner Toscana, Piemonte og Veneto, samt en del i det sydlige Italien. Barolo, Amarone, Asti og Chianti er blandt de meste kendte, men nuancerne er uendelige, og ligeså er glæden ved at opdage endnu en fantastisk, italiensk vin. På et ophold på en Agriturismo kan man nogle steder deltage i druehøsten og dermed få en lille 'aktie' i produktionen af en årgang.

Det italienske køkken

Italienerne har bragt os mange pragtfulde retter, som er baseret på et simpelt køkken, med friske råvarer, som i mange tilfælde er dyrket på egen jord. Pizza og pasta er ærkeitalienske retter, som er blevet en del af verdenskøkkenet, ligesom tiramisu er en favorit-dessert (dolce) for mange. Også is (gelato) har sin oprindelse i Italien, hvor man siden har forfinet den til det såkaldte 'sorbetto', som ingen laver i samme kvalitet og smag som italienerne. Ris er også en integreret del af det italienske køkken, hvor den især bruges til risotto, ligesom vi selvfølgelig kender parmesan-ost, parmaskinke og pesto.

>> Læs mere om rejser til Italien her