In-Italias nyhedsbrev

Bliv klogere på Italien: Italiensdrømme – hvornår skal vi egentlig rejse?

Vi kan vist alle blive enige om, at årstiden og vejret har rigtig stor betydning for, om vi efter endt ferie står tilbage med et dejligt ferieminde eller med en bitter smag i munden. Mange kan ikke få sol og varme nok, mens især småbørnsfamilier og ældre befinder sig bedst i mere moderate temperaturer. Storbyer og vandreture opleves også bedst, hvis graderne holder sig under de 30, mens skifolket allerhelst vil have frost i luften. Men hvornår skal man så egentlig rejse og hvorhen?

Af Ghita Juul, In-Italia

Sommer – vand, varme og vidunderlige udsigter 

Badeferie i juli
Størstedelen af sommerens ferierejser foregår i juli måned – enten fordi det er nødvendigt på grund af skolebørn eller tvungen industriferie, eller fordi man regner med det bedste sommervejr i denne måned. Fordelen ved juli er da også, at man kan være temmelig sikker på sol, varme og skønne lune aftener, hvilket trækker rigtig meget i os nordboere. Ulempen kan være bilkø på både motorveje og de populære kyststrækninger samt temmelig mange turister og – for nogle – for høje varmegrader. Vil man nyde fordelene men undgå de fleste ulemper i denne populære måned, er det en god idé at vælge en feriebolig, der ligger lidt tilbagetrukket oppe bag kystbyerne, hvis det er en badeferie, man ønsker sig. En sådan beliggenhed giver mere luft – både i forhold til temperaturer, andre feriegæster og parkeringsmuligheder. Rigtig mange turister, der planlægger en badeferie, ser det nemlig som en fordel at bo helt nede ved havet med kort afstand til byen og dens restauranter og butikker, hvilket selvfølgeligt nok kan udløse en slags ’overophobning’ i de mest populære kystområder.

De fleste, der rejser i løbet af juli måned, vælger at tage til Norditalien og Toscana – både på grund af den humane køreafstand fra Danmark, men også fordi mange frygter de høje temperaturer i den sydlige del af landet. Vil man derimod gerne opleve en rigtig varm sommer – måske ved en smuk sandstrand på en autentisk og kulturel destination – udbydes der flere direkte flyruter fra Skandinavien til både Sicilien og Sardinien.

Skoleferie og hurtigt af sted!
Er man afhængig af børnenes skoleferie, og ser gåafstand til strand og byliv som det eneste saliggørende, er det en rigtig god idé at rejse, så snart børnene får ferie. I den sidste del af juni og den første uge af juli er højsæsonen nemlig stadig i sin spæde start, og det er derfor mere behageligt at opholde sig ved kysterne og ikke mindst – på vejene! Det betyder også, at man har flere ledige ferieboliger at vælge imellem, og at man ofte kan få lidt mere for pengene – selv om temperaturer og himmelfarve også i denne periode må betragtes som ægte sommer.

Menneskemylder og masser af varme
August måned i Italien kan være en fordel at undgå – specielt hvis man vil på badeferie. Det er nemlig i denne periode, italienerne selv holder ferie, og det foregår som regel ved kysterne. Det betyder mange mennesker overalt og ofte højere priser, men det er der jo nogen, der ikke lader sig genere af. Det er også på denne årstid, at man kan regne med de højeste temperaturer, hvilket ikke just lægger op til en storbyferie eller aktiv ferie. Passer august måned bedst i jeres ferieplaner, vil det være oplagt at vælge en tur til den bjergrige del af Norditalien – eksempelvis Dolomitterne eller søerne – hvor man nogle steder kan nyde godt af højdernes svalende brise og samtidig slippe for trængslen ved strandene.

Forår og efterår – frisk luft og færre turister

Har man mulighed for at holde ferie i foråret eller efteråret, er der mange fordele at nyde godt af. Det er som regel billigere end i højsæsonen, og man slipper for bilkø og mange (andre) turister. Vejret er ofte, hvad man som nordboer må betragte som en dejlig varm sommer. Det gælder i store dele af Norditalien – specielt i regionen Ligurien, der nyder godt af sin beskyttende beliggenhed, men måske endnu mere i Midt- og Syditalien. Og kan man rejse i september eller i begyndelsen af oktober, er der gode chancer for, at man også får del i de lune aftener. April, maj og starten af juni er også vidunderlige måneder at rejse i, men her kan man forvente friske hav-temperaturer, samt lidt køligere aftener og nætter. Men uanset hvilken af disse måneder I vælger, bør både solcreme, badetøj og en lun trøje være med i kufferten. En pyjamas og et par sokker er også en god idé at medbringe i disse måneder – både fordi husene er dårligere isoleret i Italien end i Skandinavien, og fordi man som regel kun sover med tæpper og lagner mange steder hernede.

Syditaliensk ø-ferie i efterårsferien?

Drømmer I om at bruge efterårsferien sammen med børnene på en tur til Syditalien, er der stadig store chancer for at kunne bade i slutningen af oktober. På de gode dage kan man opleve temperaturer på helt op til 25 grader! I kunne eksempelvis overveje en ø-tur til Sardinien eller Italiens største ø Sicilien. Det er fx muligt at flyve direkte til Alghero (Sardinien) og Trapani (Sicilien) helt frem til uge 43 – begge ruter fra Billund. Grundet Siciliens størrelse, kan der på denne årstid være meget stor forskel på temperaturerne, alt afhængigt af hvor på øen man befinder sig. Vores anbefaling er, at man holder sig til den vestlige side – eksempelvis Castellammare del Golfo eller den sydlige del af øen, hvor byen Siracusa byder på både strand og en meget smuk historisk bydel.

Vinmarker og vidunderlige vine?

Er I interesseret i vine, bør I unde jer selv en tur i september eller oktober, hvor temperaturerne stadig er mærkbart lunere end i Skandinavien, og måske endda bo på en vingård og være vidne til høsten? Af berømte vindistrikter kan vi varmt anbefale Langhe i regionen Piemonte, Chianti i Toscana, Valpolicella i Veneto og Franciacorta ved Iseosøen i Lombardiet. Har I lyst til at lade jer inspirere, så kig her:

http://www.in-italia.dk/italien/vingaardsferie-i-italien/

Storby
, shopping og kultur?

Kan man få tid til en storbyferie i løbet af foråret eller efteråret – ja, hvorfor så blive hjemme? Hvem kunne ikke tænke sig at nyde solens stråler og en enkel hjemmelavet frokostpizza – kun iført en tynd sommerjakke? Det gunstige klima giver også anledning til at få set nærmere på de udendørs markeder, som Italien er så kendt for. Står man lige og mangler et par sko eller andre lædervarer, er alle støvlelandets storbyer leveringsdygtige og endda til fordelagtige priser. Sidst men ikke mindst er de mange kulturtilbud nu engang også mere spiselige, når det kan foregå i behagelige temperaturer.

Der findes direkte flyruter fra Danmark til flere storbyer som eksempelvis Rom, Firenze, Bologna, Milano, Venedig, Palermo på Sicilien og Olbia på Sardinien.

Vinter – sne, ski eller storby?

Flere af ovenstående flyruter udbydes hele året, så får I lyst til at holde jeres vinterferie som en storbytur, så byder både Rom, Bologna, Milano og Venedig sig til.

Og nej, vi har ikke glemt det energiske ski-folk! Som de fleste nok allerede ved, er uge 7 eller 8 det mest populære tidspunkt at afholde sin skiferie på, hvilket skyldes, at børnenes vinterferie som regel ligger i en af disse uger. Har I mulighed for at rejse i en anden uge (og her opfordrer vi IKKE jer forældre til at lade børnene pjække fra skole J), er der ofte mange fordele såsom billigere priser, færre mennesker ved lifter og løjper, bedre flypriser, færre biler på vejene og flere ledige ferieboliger at vælge imellem. Har man kun mulighed for at rejse i uge 7, er det en god idé at være tidligt ude med bestilling af lejlighed eller hotel og af eventuelle flybilletter!

Vi finder det helt rigtige hotel/feriebolig

Har I brug for at vide, hvilke flyselskaber der kan bringe jer til jeres drømmemål i Italien, kan I se vores oversigt, som vi løbende opdaterer, her: http://www.in-italia.dk/italien/flyforbindelser/

Her kan I søge på både ønsket destination og periode samt afkrydse de ønsker og drømme, I har til jeres næste ferie: http://www.in-italia.dk/search.asp

Vi hjælper jer gerne med at finde den helt rigtige feriebolig. Har I spørgsmål til os, så skriv til info@in-italia.dk eller ring 3315 1313.