In-Italias nyhedsbrev

”Hvor skal vi bo?” – Hotel Poggio degli Ulivi i Rodi Garganico (Gargano Nationalpark, Apulien)

Når lunkne forventninger bliver gjort til skamme af gæstfrihed og rummelighed, så er der egentlig ikke så meget at overveje. Sådan var vores oplevelse af Hotel Poggio degli Ulivi i udkanten af Rodi Garganico på Garganohalvøen i Nordapulien og med nogle utrolig fornuftige priser og meget rummelige værelser, er der her tale om et gennemgående familievenligt hotel.

Af Caroline Qvist Abel, In-Italia

Hotel Poggio degli Ulivi er et uventet fornuftigt fund.

Under efterårets inspektionstur havde jeg fornøjelsen af at besøge dette relativt store hotel, der er beliggende i udkanten af den skønne kystby Rodi Garganico på nordsiden af halvøen Gargano i det nordlige Apulien. Kommer man som os fra naboregionen Molise i mørke, fornemmer man ikke rigtigt det spektakulære i omgivelserne, før man befinder sig midt i dem. Ad små snoede veje omgivet af ældgamle oliventræer bevæger man sig ind i det landskab, der gør Gargano eksotisk. Hotellet ligger bag et grønt gitter med en indbydende indkørsel og direkte adgang til den meget rummelige reception, der udgør basen for ejerfamilien.

Ejerfamilien består af Giuseppe, en kleppert af en smilende italiensk herre i sin bedste alder. Og vægten ændrer hverken på hans udstråling eller imødekommenhed og smukt flankeret af sin nette hustru Vincenza fandt vi langt mere personligt værtskab og venlighed, end vi havde regnet med på et hotel, der er oplagt for store rejsegrupper, takket være massevis af plads.

Massevis af plads er et af kodeordene for dette yderst familievenlige hotel. Nogle steder ved man bare, at børn ikke nødvendigvis vil føle sig hjemme. På Hotel Poggio degli Ulivi VED man bare, at børn ER velkomne! Som nævnt er værtsfamilie indbegrebet af familiære, så før vi fik set os om, var vi blevet indført i familiens historie og byens betydning her på Gargano. Og derfra skal man ikke kigge særlig langt for at fornemme, at pladsen ikke kun er tiltænkt for større grupper, men også er tiltænkt alle de familier, som med rette vil føle sig rigtig godt tilpas i den store restaurant (der både fungerer som morgenmadssal og som spisesal), på de rummelige udeområder, der blandt andet tæller en stor pool med soldæk og i de meget rummelige værelser til familier på op til 5 personer.

Personligt ville jeg overveje dette hotel hvis jeg stod for at skulle feriere på Gargano både med og uden børn. Og det ville jeg fordi: 

  • Man føler sig velkommen og modtages med personlighed.
  • Værelserne er rummelige og flot indrettede i rene materialer med hver sin private terrasse.
  • Man har restaurant, kiosk og basar på stedet, og mulighed for at gå til byen Rodi Garganico for yderligere tilbud.
  • Poolen ligger i sol dagen lang (med parasoller og liggestole langs kanten).
  • Området byder på et hav af udflugtsmuligheder, således at ejerne med stolthed siger, at deres gæster almindeligvis kun kommer på stranden en dag ud af en uge, fordi der netop er så meget at se og opleve her.
  • Udsigten ved solnedgang til Tremitiøerne er ubeskrivelig!

Så har du lyst til at udforske nye egne, har kigget på flybilletter til Bari med Air Berlin (med en mellemlanding fra København) eller til Pescara i Abruzzo med Ryan Air fra Oslo Torp eller er en af de køreglade familier, der bare ser det som en del af turen at tage hele vejen fra Danmark eller endda Sydsverige til hælen, ja så kan vi varmt anbefale Hotel Poggio degli Ulivi.

PRISEKSEMPEL

615 kr. pr. dag pr. dobbeltværelse med balkon/terrasse med morgenmad for to personer fra start september og resten af efteråret 2012. Da der hverken er fast ankomstdag eller minimumskrav ud over en kort periode i august, er det utrolig oplagt at kombinere dette hotel med en rundtur på halvøen eller i området. Er det først til næste sommer I overvejer denne tur, kan vi oplyse at det samme dobbeltværelse koster 770 kr. for to personer i perioden medio juli til start august 2013.

Klik på Hotel Poggio degli Ulivi i Rodi Garganico for at bestille og læse mere.