Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

I hjertet af Veneto

Nord for den charmerende og historiske by Verona, spreder der sig et skønt landskab af bølgende vinmarker, i retning af Gardasøens østlige bred. Valpolicella er, ud over at være verdenskendt for sine dejlige vine, også kendt for dens mange stolte villaer i veneziansk stil, og ligeledes for dens marmor, der præsenteres ved den årlige messe i Verona. De mest kendte byer i Valpolicella er Negrar, San Pietro in Cariano, Cazzano, Tregnano og Sant'Ambrogio.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Historie

Det siges at man allerede for flere årtusinder siden begyndte at producere vin i området, men de første sikre eksisterende beviser vidner om vinproduktion år 200-300 f. Kr. I 1800-tallet begyndte man at fremstille de klassiske vine Valpolicella Superiore (i dag også Classico) samt dessertvinen Recioto. I 1936 førte en tilfældighed til at man for første gang fremstillede Amarone.

Amarone og de vigtigste druer

Det var vinproducenten Villa Mosconi - idag kendt som Bertani - der fremstillede denne vin baseret på tre lokale druesorter: Corvina, Rondinella og Molinara, som stadig i dag anvendes ved fremstillingen af denne fantastiske vin.

 
 

Populært i Veneto

Hotel Quattro Fontane

Lido di Venezia

Residence Liana

Torri del Benaco

Valbella

Bibione

search map