Rejser til Valdobbiadene

Hold ferie i vinbyen Valdobbiadene

Valdobbiadene er en af de mange små hyggelige byer, som ligger i det berømte vinområde ca. 70 km nordvest for Venedig. Byen er berømt for sin produktion af Prosecco hvidvin og udgangspunkt for vinruten "Strada del Prosecco".

Området er i det hele taget fyldt med vingårde, hvoraf mange holder åbent for publikum, lige som der er mange spændende slotte og villaer at kigge på.

Valdobbiadene er dog ikke kun et ideelt rejsemål for vinelskere, men også hvis du er til spændende ture på mountainbike eller vandreture i grønne og smukke landskaber.

Vælger du at holde ferie her, har du desuden et godt udgangspunkt for at tage på mange interessante  udflugter til de omkringliggende landsbyer og byer.

Kort over Valdobbiadene 

Klik på kortet herunder for mere information om nærliggende hoteller og ferieboliger, afstande til lufthavne og byer i Nordeuropa.



Hotel, villa eller ferielejlighed?

Valdobbiadene som ligger idyllisk på en bakkeskråning, har en størrelse, som gør, at byen har et forholdvis bedt udvalg af ferieboliger. Vi har allerede sørget for at håndplukke de bedste, som du let kan finde i søgemaskinen her på siden. 

Du skal blot angive datoer og antal personer for at få en oversigt over aktuelt tilgængelige villaer, ferielejligheder eller hoteller i byen og området. Det kan næsten ikke være nemmere at finde den perfekte feriebolig til din næste ferie.

Transport

Vil du flyve til Valdobbiadene er nærmeste lufthavn i Treviso. Der er dog heller ikke langt til for eksempel Venedig Marco Polo Lufthavn

I de fleste tilfælde er det letteste at komme videre med billeje fra lufthavnen. Ikke blot for at kunne køre direkte til ferieboligen, men også fordi det så er nemt at komme omkring til områdets mange seværdigheder i løbet af ferien.

Planlægger du at køre fra Danmark, skal du regne med en tur på mindst 1.500 km til Valdobbiadene. Tager du dig god tid undervejs, eventuelt med en overnatning eller to, kan køreturen til Italien i sig selv være en stor oplevelse. Før du beslutter dig, bør du dog have med i overvejelserne, at vejene ned gennem Europa særligt midt på sommeren kan være meget trafikeret. 

Gode tips til kør-selv ferie i Italien

Restauranter og shopping

Udover de talrige vingårde i området omking  Valdobbiadene findes der også restauranter, caféer og pizzeriaer i selve byen.

Holder du af ferier med gode kulinariske oplevelser, er det ikke blot de gode vine, du skal prøve. Området er blandt andet også stolt af produktionen af honning, oste og pølser.

Der er ligeledes forskellige indkøbsmulighederi byen, hvis du skulle ønske at tilberede egne måltider nogle dage i ferien.

Udflugter fra Valdobbiadene 

Det er ikke til at komme uden om, at den største attraktion i området er de mange vingårde. For vinelskere og andre om ønsker at opleve det ægte Italien, kan mange af feriens dage bruges på at udforske Prosecco vindistriktet.  Ture rundt i dette område byder ikke blot på chancen for at nyde god vine, men også smukke, bakkede landskaber.

Er det store naturoplevelser, du drømmer om i ferien. Bør du afsætte en eller flere dage til at køre en tur op til Dolomitterne. Dette store bjergmassiv byder på masser af muligheder for flotte vandreture om sommeren og skiløb om vinteren. Læs mere om vandring i Dolomitterne.

Har du en bil til rådighed i ferien, er Valdobbiadene også et fint udgangspunkt for en dagsudflugt til "Adriaterhavets dronning", Venedig. Her bør du tage dig tid til at besøge både berømte seævrdigheder som Markuspladsen, men også gå på opdagelse i de mere stille sidegader og gyder. Her gemmer mange af byens  smukkeste huse og kanaler sig.

Lokale links

Information om vinruten Strada del Prosecco her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Valdobbiadene