Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Smukkest tænkelig vinlandskab

Man tror næsten, det er løgn. Kan der virkelig ligge så smukt et vinlandskab midt mellem bjergene og havet? Svaret er ganske enkelt 'ja'. På under en time kan du stå enten midt i Dolomitterne eller midt i Venedig.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Prosecco - hvad er det?

Navnet Prosecco er en beskyttet oprindelsesbetegnelse - og må derfor kun benyttes i dette område. Selve navnet Prosecco er både navnet på druen og på området, som ofte betegnes Prosecco-ruten (Strada del Prosecco) eller Prosecco-bakkerne (Colline del Prosecco).

Vinlandskabet med de kegleformede bakketoppe

Distriktet fylder i alt 5.000 hektar og består af to områder: Det mest kendte er området mellem byerne Valdobbiadene og Conegliano på nordsiden af floden Piave. På sydsiden af floden ligger området med byen Asolo og bakkedraget Il Montello, der helt tilbage i 1300-tallet leverede træmaterialer til Venedigs fundament. I modsætning til andre vindistrikter i Italien, så udmærker Prosecco sig ved, at de vinklædte bakker i landskabet er meget markerede og ligger som karakterfulde, spidse kegler i landskabet. Områdets fortrin er klart vinen og det smukke landskab. Det flotteste landskab og den bedste Prosecco skulle efter sigende komme fra Cartizze-bakkerne lige uden for Valdobbiadene. Hvis I ønsker at besøge seværdige byer, vil vi fremhæve Asolo - eller Bassano del Grappa, der ligger lige uden for vindistriktet. Nærmeste storby er Treviso. Og til de aktive, som ikke finder Prosecco-bakkerne høje nok, kan Monte Grappa med sine 1.775 m.o.h. helt sikkert tilfredsstille dem, der gerne vil lidt op i højderne. Fra Valdobbiadene til toppen af Monte Grappa er der ca. 30 km.

Nyd et glas Prosecco

Prosecco er efterhånden kendt over hele verden - men det er de færreste, som ved hvor den produces - nemlig her i regionen Veneto mellem Venedig og Dolomitterne. Distriktet bevæger sig også lidt ind i naboregionen Friuli Venezia Giulia. Af de beskyttede oprindelsesbetegnelser produceres der både DOC og DOCG i Prosecco-området. Området opnåede DOC-betegnelsen tilbage i 2009. Den mousserende vin bør til enhver tid drikkes direkte fra køl - og bør holde en temperatur på ca. 4-8 grader, når den nydes. Der findes også enkelte producenter, som laver en bobleløs udgave Prosecco tranquillo, som derfor minder lidt om hvidvin, men ikke er det.

 
 

Anbefalinger til dig

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

Hotel Residence Mondial

Moneglia, Ligurien

Populært i Veneto

Giardini di Altea

Caorle Lido Altanea

Hotel Europa

Malcesine

search map