Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Cortina ligger smukt i Ampezzo-dalen i et betagende landskab. Byen betrages af mange som Dolomitternes kulturelle centrum og en vigtig turistby både sommer og vinter. Cortina har i mange år været mondænt samlingspunkt for dem, der var noget ved musikken, men nu henvender byens hoteller og aktiviteter sig mindst lige så meget til vandrefolket og børnefamilierne.

Byliv

Cortina er en af de største byer i Dolomitterne med ca. 8.000 indbyggere, så her er der både livligt om dagen og om aftenen. Bjergbyens nerve og samlingspunkt er utvivlsomt hovedgaden Corso Italia (gågade). I denne gade og dens sidegader finder man restauranter, pizzeriaer, caféer, barer (prøv fx vinbaren Bottega di Vino Villa Sandi på Largo Poste 1), et diskotek og mange forretninger. Byen har faktisk i alt ca. 300 forretninger og 50 restauranter/pizzeriaer - og dertil kan lægges ca. 20 restauranter smukt placerede i bjergene omkring Cortina. Det er også her, man finder byens største supermarked og stormagasin ved navn La Cooperativa di Cortina.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

I pose og sæk

Cortina er en rigtig "i pose og sæk"-feriedestination, da den tillader at kombinere vandreferie i en af Italiens absolut smukkeste bjergkæder med kultur, shopping og masser af italiensk gadeliv. Byen er en de første ærkeitalienske byer, når man kommer nordfra - området nord for Cortina er nemlig tysktalende og er i det hele taget på mange punkter meget mere påvirket af østrigsk kultur.

Trekking og vandreruter

Cortina og det omgivende område har mere end 400 km vandreruter, der spænder lige fra slentreruter for begyndere til halsbrækkende stier helt oppe i højdernene for de yderst professionelle - men derimellem finder man et hav af tilgængelige og panomariske vandreruter for de vandreglade i alle aldre. Ud over de mange vandreruter af forskellig sværhedsgrad så er der også hele 13 lifter og kabelbaner i området. De fører op til de mest fantastiske panoramaudsigter, der kan tage pusten fra de fleste. Her kan man mange steder vælge at nyde en forfriskning eller en frokost i et af de mange rifugi, eller man kan fortsætte yderligere ad nye vandreruter.

Vært for vinter-OL i 1956

Byen er stærkt præget af italiensk kultur og hører under regionen Veneto og ligner som sådan ikke en typisk sydtyrolsk by. Byen var i 1956 vært for de Olympiske vinterlege, og har derfor en lang række indendørs og udendørs aktiviteter, der rækker langt ud over skiløb, fx tennishal og svømmehal. Byen har tilmed netop fået en ny 18-hullers golfbane, som ligger umiddelbart uden for Cortina.

 
 

Populært i Veneto

search map