Ferieboliger og hoteller i Burano

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

En velbevaret hemmelighed

Alle, og vi mener virkelig alle, har hørt om Venedig. En del kender nok også Murano, øen der ligger 5 minutters sejlads fra Venedig og er så berømt for sin glasproduktion. Men hvor mange kender Burano? Meget få, heldigvis! Burano ligger ca. 40 minutters sejlads fra selve Venedig, og dette gør, at kun de færreste turister når herud.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Mange farvekombinationer

Men hvor Venedig kendetegnes ved forfaldne grå facader, så males Buranos huse hvert år og det i særdeles kraftige farver. Det er virkelig en oplevelse at gå en tur på øen og se de mange farvekombinationer, der skifter fra hus til hus og fra væg til skodder. Øens befolkning ernærer sig traditionelt ved fiskeri, og skønt mange nu også arbejder på fastlandet, så er fiskeriet stadig en af de vigtigste beskæftigelser. Kvindernes speciale har i århundreder være kniplinger, og disse kan da også købes mange steder i de små butikker.

Uspoleret charme i aftentimerne

Der findes kun ét lille hotel på hele øen, så når aftenen falder på, og de spredte turister, som har fundet herud, vender tilbage til Venedig, så oplever man det lille øsamfund i al dets uspolerede charme. Folk mødes på gaden og sladrer, tager et spil kort eller en aperitif på en af de mange barer, og børnene leger på pladser og torve.

Alt godt fra havet

Hvor Venedig ofte føles affolket og livløs om aftenen, så lever Burano som øen altid har gjort. Restauranter er her nok af, og de er gode. Man skal naturligvis ikke satse på kødretterne i et fiskersamfund, og det ville da også være tåbeligt, når man for én gangs skyld kan få alt godt fra havet lige fra fiskerbåden.

 
 

Populært i Veneto

search map