Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Sagnet fortæller at navnet Trasimeno opstod, da Prins Trasimeno rejste igennem Midtitalien, og gjorde holdt ved den smukke sø for at bade. Sønymfen Agilla så den unge, kønne prins, og besluttede at forføre ham. Prinsen blev så betaget af nymfens dejlige sang, så han falder i søvn og drukner. Søen bliver derefter opkaldt efter den kønne prins. Dette er en trist historie, men søen har stadig i dag en helt fortryllende virkning på de der besøger den.

Søen og Isola Maggiore

Trasimenosøen er Italiens fjerdestørste sø. Den ligger i hjertet af Italien i en bakket natur, med store marker og med masser af kulturelle og historiske seværdigheder at gå på opdagelse i. Området omkring søen har altid været beboet, og år 217 f.Kr. udspillede der sig i søen et stort slag mellem Hannibals styrker og de romerske styrker, tilhørende Gaio Flamino. Franciskanerordenes grundlægger, og Italiens skytsengel Den hellige Frans af Assisi, trak sig i 1200-tallet tilbage til en af søens øer, Isola Maggiore, for at meditere. Idag kan man stadig finde den grotte hvor han sad og mediterede, samt en statue opført til minde om Frans' tid på øen. Der findes til og med en sten nede ved strandkanten, hvor det siges at Frans har sat sit håndaftryk. På toppen af Isola Maggiore er der en kirke tilegnet Ærkeenglen Mikael. Vejen derop er meget smuk, og udsigten over søen er vidunderlig.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Søens andre øer

I søen er der tre øer: Isola Maggiore (Den Store Ø), Isola Minore (Den Mindre Ø) og La Polvese. Kun Isola Maggiore er beboet, og har i dag omkring 100 indbyggere. Isola Polvese er den mest berømte af øerne (og den største, selvom man kan blive snydt til at tro noget andet grundet Isola Maggiores navn), og har en ældgammel historie tilbage til år 900. Her findes der er en kombination af gamle klostre og kirker, skove og dejlige badestrande. Øen er på ca. 70 hektar. Fra San Feliciano kan man sejle til Isola Polvese.

Afstande og transportmuligheder

Trasimenosøen ligger ca. 50 km. fra Umbriens regionshovedstad Perugia og ca. 25 km fra Cortona i Toscana. Man kan let tage tog fra Passignano sul Trasimeno til Firenze. For at komme ud på øerne kan man tage en turistbåd som afgår relativt ofte fra Passignano sul Trasimeno eller fra Castiglione del Lago. Den eneste ø i Trasimenosøen som man ikke kan besøge er Isola Minore, som er privateget.

 
 

Populært i Umbrien

search map