Bilferie og Kør-selv-ferie til Umbrien

"Bagnoregio civita panorama" af Alessio Damato. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons
 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0

Henter indhold

Denne region har nemlig rigtigt meget at byde på i form af såvel historiske og kulturelle som naturmæssige og gastronomiske oplevelser, og byerne og seværdighederne ligger i komfortabel køreafstand fra hinanden.

Kør-selv-ferie i mad-regionen Umbrien gør din gane godt

Nogle kalder Umbrien ”Toscanas lillebror”, og det kan der være lidt om. For som i Toscana er landskabet i Umbrien bakket, grønt og smukt, og som i Toscana ligger de interessante, historiske byer med kort afstand imellem hverandre. Helt rigtigt er det dog ikke blot at reducere Umbrien til en ”lillebror” til Toscana, for regionen er i høj grad et besøg værd i sin egen ret.

Når I rejser på kør-selv-ferie til Umbrien, kan I blandt andet glæde dig til at smage på de lækkerier, dette område er kendt for. Det drejer sig om blandt andet: trøfler; olivenolie (af nogle kaldet ”Umbriens flydende guld”; lokale retter, man aldrig bliver træt af, og skønne vine. Nogle feriegæster siger faktisk, at køkkenet er noget af det bedste ved Umbrien, og når man ved, hvor naturskøn, spændende og imødekommende, denne del af Italien er, siger det ikke så lidt.

Lad os fortælle dig lidt mere om det umbriske køkken: Når vi her hos In-Italia skriver, at Umbrien repræsenterer det arketypiske Italien, skyldes det ikke kun, at regionen ligger midt i landet, eller at den har kuperede landskaber og vinmarker. Det skyldes heller ikke kun dens charmerende, gamle landsbyer på toppen af bakkerne, eller dens hjertevarme befolkning. Det skyldes også Umbriens karakteristiske køkken, som er simpelt og traditionelt, og til tider kaldes ”cucina povera”, altså ”bonde-mad”. Faktisk er dette et kompliment, for den umbriske jord er rig og ud af den gror de lækreste råvarer.

I Umbrien kan du udforske minder fra etrusker-tiden

Så hvorfor importere en masse, når man selv kan producere de bedste grøntsager, krydderier og korn – for slet ikke at tale om de fisk, der svømmer i de umbriske søer. Det umbriske køkken har rødder tilbage i etrusker-tiden, ligesom mange af de landsbyer, der troner på bakketoppene eller kryber op ad bakkeskråningerne, har arkitektoniske levn, der stammer tilbage fra denne tid. Det gælder blandt andre de velbevarede og karakterfulde småbyer Gubbio, Tobi, Spoleto, Assisi - Umbriens mest kendte by, og dens religiøse og mystiske hjerte - og Spello.

Dissse spændende byer har også mange levn fra romertiden. Regionens smukke hovedstad Perugia er i høj grad et besøg værd, og her kan I med fordel stille bilen et par dage og tage mere end en overnatning, hvis I er på rundrejse. Byen har nemlig mange seværdigheder, og det er i sig selv en frydefuld oplevelse at lade sig blive væk i de smalle, middelalderlige gyder.

Med andre ord: I kan roligt se frem til mange gode stop på jeres kør-selv-ferie i Umbrien, hvor I naturligvis skal udforske de historiske byer og de charmefyldte landsbyer, hvor man mærker fortiden komme til live. Her kan I indtage den berømte umbriske cuisine på små, hyggelige, familiedrevne restauranter, hvor traditionen er i centrum, eller på større spisesteder med et moderne udtryk. På flere af Umbriens restauranter tager man vinkortet meget alvorligt og har stor viden om de vine, der serveres. Det gælder for eksempel på vinstuen og restauranten Bibenda Assisi i Assisi.

En kør-selv-ferie i Umbrien med In-Italia bliver en skøn ferieoplevelse for dig og din familie.

>>> Book selv hotel eller ferielejlighed i Umbrien her

 
 

Populært i Umbrien

search map