Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Assisi ligger ved Subasio–bjerget midt i Italiens grønne hjerte, regionen Umbrien. Byen ligger meget højt og kan ses langvejs fra. Indefra byen er der den skønneste udsigt ud over landskabet. For mange vil dette religiøse centrum ingen introduktion kræve, for her grundlagdes den indflydelsesrige franciskanerorden af bysbarnet den hellige Frans (af Assisi). Franciskanerne er den dag i dag verdens største katolske munkeorden, og Assisi virker som en magnet på kristne pilgrimme fra hele verden.

Vidunderlig på trods...

Assisi er på trods af sin megen turisme en vidunderlig, lille og hyggelig by. Den megen turisme, værst om dagen, når busser fra nær og fjern bringer både pilgrimme og almindelige turister til byen, skyldes bysbarnet den hellige Frans, på italiensk San Francesco, der i 1200-tallet gjorde op med den katolske kirkes velstand og overforbrug, og startede den asketiske franciskanerorden.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

San Francesco og de andre kirker

Byens hovedattraktion er San Francesco-kirken, en fantastisk stor kirke delt i to niveauer. I den øverste del kan man bl.a. se fresker af de berømte malere Cimabue og Giotto fra 1200-tallet. Assisi er dog fuld af andre kirker, som bestemt er et besøg værd. Der er f.eks. Santa Chiara-kirken opført til ære for den hellige Klara, der var stor beundre af San Francesco, og lagde grunden til den kvindelige franciskanerorden. Og der er San Damiano-kirken med kristuskorset, der talte til San Francesco og fik ham til at vælge troen og et asketisk liv frem for det han hidtil havde fuld af alkohol og kvinder. Over byen ligger La Rocca, byens fæstning. Herfra kan man nyde den fantastiske udsigt over byen og hele området, og det er et fint sted at holde picnic.

Turen værd

Små 800 år som centrum for religiøs valfart har sat sine tydelige spor på byen, der bugner af kirker, ikke mindst den prægtige Chiesa di San Francesco, hvis kalkmalerier for mange kunstinteresserede er hele turen værd.

Befinder man sig i nærheden af Assisi er det et must at besøge byen, og så må man bare forsøge at abstrahere fra souvenirbutikker og andre turister.

 
 

Anbefalinger til dig

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo , Toscana

Agriturismo Santomanno

Acquasparta, Umbrien

Agriturismo Marano

Gubbio, Umbrien

Populært i Umbrien

Villa Subretia

Montefalco

L'Oasi

Assisi

Villa A Chiaraluna

Castiglione del Lago

search map