Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

San Quirico ligger i Orciadalen midtvejs mellem Siena og Orvieto. Nærmeste togstationer ligger i Chiusi og i Buonconvento, men området er mest egnet for folk med bil og for cykelentusiaster. Byen er absolut charmerende med sit næsten bilfri centrum, sine smukke bygninger og fæstningsmure for slet ikke at tale om de mange butikker, caféer og restauranter.

Fra etruskerne

Byen har været beboet siden etruskerne, hvilket adskillige fund gennem tiderne har bekræftet, men man har aldrig udført systematiske udgravninger. Byens gamle navn var Osenna, som betegnede en i dag forsvundet bæk, der løb i nærheden af byen. Navnet Osenna blev brugt frem til 1600-tallet, men efter år 1000 møder man mere og mere byens nuværende navn i dokumenterne. Byen voksede og spillede en væsentlig rolle i Middelalderen i kraft af sin placering langs Via Francigena, som var hovedvejen mellem Canterbury i England og Rom.

Byens herredømme

Da Frederik Barbarossa rejste til Rom for at blive kronet som kejser, sendte paven tre kardinaler og sin hær ud for at byde ham velkommen, og de slog lejr her. I 1180 kom byen under sienesisk herredømme, og man etablerede her en sienesisk borgmester. Andre konger, kejsere og fyrster har senere haft herredømme over byen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Bymuren

Byen er bevaret godt op til vor tid og byder på mange seværdigheder. Bymurene er et af de bedste eksempler på Middelalderens byplanlægning og præger endnu byens udseende. Hele bymuren - med undtagelse af den nordøstlige del - kan besøges endnu. I dag tegner konturerne af fjorten vagttårne sig mod himlen - nogle af disse er blevet indlemmet i andre bygninger. Desværre er murens nordlige og sydlige porte blevet totalt ødelagt, men den østlige port er delvis bevaret.

Kirken i Via Dante Alighieri

Kirken Collegiata ligger i Via Dante Alighieri, og den er bygget på den gamle sognekirke, som er kendt siden det 8. århundrede. Kirken har tre portaler. Den første portal er et skønt eksempel på romansk stil bygget i sandsten og travertinermarmor. Den modtog pilgrimme fra Siena. Mod syd rejser sig en portal i romansk og gotisk stil tilskrevet Giovanni Pisano. På denne side af kirken findes to dybe tvedelte vinduer. Klokketårnet, sådan som det ser ud i dag, blev bygget i slutningen af 1700-tallet. I kirkens indre ses en blanding af middelaldermotiver blandet med barokdekorationer.

Palæet

Ved siden af Collegiata står det store Palazzo Chigi, bestilt af en kardinal af samme navn i slutningen af 1700-tallet. Palæet blev alvorligt beskadiget under 2. Verdenskrig. I dag er det under restaurering.

Kirken på torvet

På hovedtorvet ligger kirken San Francesco. Den er blevet ombygget flere gang siden sin grundlæggelse, men dens ydre bærer endnu præg af gotikken. I kirken kan man beundre adskillige mesterværker, bl.a. Andrea della Robbias Madonna og Madonna og engel tilskrevet Francesco di Valdambrino, elev af den store billedhugger Jacopo della Quercia, som i Siena blandt andet udsmykkede den smukke fontæne, Fonte Gaia, på Piazza del Campo.

Den skønne have

Vi inviterer de besøgende til en hvilepause i Horti Leonini, den skønne have fra slutningen af 1500-tallet. Indgangen ligger mellem hovedtorvet og de gamle middelaldermure. Geometrisk inddelte bede møder her ens øjne, imens de sekulære bøgetræer og den flotte marmortrappe skaber baggrunden for denne scenografi. Efter en tur igennem skoven kommer man til et grønt areal. Her lå et middelaldertårn, der blev jævnet med jorden under 2. Verdenskrig.

Hospitalets brønd

Desuden kan vi anbefale et besøg af den romanske kirke Santa Maria Assunta og det overfor liggende Scala hospital, som blev benyttet af vandrende og pilgrimme, der rejste af Via Francigena. Hospitalet blev bygget i 1200-tallet, og man kan endnu se dens gård med en brønd fra 1500-tallet.

 
 

Populært i Toscana

search map