Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Flere sprog

Her er der gang i sprogforbistringen for der tales 3 sprog, tysk da vi er i Sydtyrol, italiensk fordi det er det officielle sprog og ladino, en gammel Latinsk dialekt, som har overlevet i nogle af de mest aflukkede dale i bjergene.

Hvem har bukserne på?

Der ligger en række mindre byer i Val Gardena, men Ortisei er langt den største med sine 6.500 indbyggere. Der er utroligt hyggeligt her, og byen er et eldorado for træskærere. Her er der tale om et traditionelt erhverv, og det vrimler med mænd med blå forklæder med hjemmebroderier på, og alle er træskærere. Lidt sjovt er det, at i dalen er det kvinderne "der har bukserne på", så medens kvinderne driver forretninger og hoteller, så snitter mændene i træ og besøger caféer og barer og får inspiration over et glas pærebrændevin.

Forskellige sværhedsgrader

Ortisei vil man generelt give en middelkarakter som alpinby, men dalen får topkarakterer som helhed. Pga. sit lette område og dalens svære områder, samt de ekstremt gode langrendsforhold er Ortisei perfekt for familier og grupper, hvor skiløbet er forskelligt i sværhedsgrad.

Aktivitetsmuligheder

Der er godt med restauranter, barer og caféer. Her er indendørs tennis og squash, skøjtestadion med ishockey på højeste niveau, kælkebane, indendørs svømmehal, keglebane og diskoteker.

Vejen dertil

Det er nemt at komme til Ortisei og Val Gardena, man kører ad Brennermotorvejen frem til Chiusa, hvor man drejer fra motorvejen og fortsætter lidt endnu før man drejer ind i selve dalen. Vejen plejer at være nem, men medbring for en sikkerhedsskyld snekæder.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
 
 

Populært i Sydtyrol

Casa Seia

Ledrosøen

Residence Cavezzi

Ledrosøen

search map