Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Den franske geolog Deodat de Dolomieu

Bjergkæden ligger i det nordlige Italien i regionerne Sydtyrol og Veneto. Bjergarten kaldes dolomit, som i dag brydes og forhandles som dolomitkalk. I sin tid kaldte man bjergkæden for Monti Pallidi de blege bjerge, men fik senere hen sit navn Dolomitterne efter den franske geolog Deodat de Dolomieu, der var først med sin beskrivelse af bjergarten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Marmolada-gletsjeren

Dolomitterne består af mange høje bjerge, hvoraf det højeste er Marmolada med sine 3342 meter over havet. Netop dette bjerg huser den eneste tilbageværende gletsjer, Marmolada-gletsjeren.

Aktiv ferie med stort A

Dolomitterne er et yndet turistmål med sine mange udbud af aktiv ferie som trekking, rafting, klatring, ridning, golf og ikke mindst skiløb. Her finder man blandt andet flere kendte skidestinationer som Cortina d´Ampezzo, Ortisei, San Martino do Castrozza og mange flere. Der er også et stort udbud af vandreruter som man også kan tage med guide.

Lettilgængelige bjerge

De mange stier og veje, der omkranser bjergene, gør det let at besøge de forskellige områder i Dolomitterne hvad enten det er i bil, på cykel, til hest eller til fods. Her finder man imponerende udkigspunkter, smukke søer og landskaber samt små charmerende bjergbyer. Bjergkæden er som regel dækket af sne, men ved foden af bjergene kan temperaturen godt snige sig op til et mere behageligt punkt i sommermånederne.

 
 

Populært i Sydtyrol

Residence Cavezzi

Ledrosøen

Casa Europa

Ledrosøen

Hotel Angelini

Torbole sul Garda

search map