Ferieboliger og hoteller
i Trapani

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
De smalle gader i bycentrum Udsigt fra vejen mod Erice Havnen Saltminerne
Henter indhold

Trapani by ligger for foden af Erice-bjerget, rundt om den havn, som har set et utal af sømænd fra adskillige folkeslag, siden Elimi grundlagde byen før Troias fald i 1.260 f. Kr. Denne antikke by har siden den dag set skibe fra fønikerne, grækerne, romerne, normannerne, araberne og flere andre ankomme hertil, enten for at erobre denne by, der ligger lige mellem det Tyrrhenske hav og Sicilienskanalen eller for at handle deres varer.

Find din feriebolig eller dit hotel
Hvor vil du hen?
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 

Glemt storhedstid

I dag har byen ca. 70.000 indbyggere og har for længst glemt sin storhedstid. Som mange andre syditalienske byer har den udviklet sig uden en rationel planlægning. Tager man også i betragtning, at store dele af byen blev ødelagt af de allierede under Anden Verdenskrig, så ved man, at man ikke kan forvente et arkitektonisk intakt bycentrum.

Gammel bystemning

Til gengæld er stemningen ret intakt i de smalle gader og små torve, hvor du stadig fornemmer den gamle by stemning: på balkonerne hiver de gamle koner deres madkurve op, hvori bageren lige har smidt et friskbagt brød. Med andre snore sænkes affald fra balkonerne til gadeniveau, hvor den bliver opsamlet "økologisk". Der er ikke meget trafik men der er til gengæld nok af spisteder og caféer til at gå på opdagelse efter nye smagsoplevelser.

Saltproduktion

Langs kysten mellem Trapani og Marsala har man produceret salt i årtusinder. En del af saltminerne er for nyligt blevet restaureret, og man er igen begyndt at producere salt, som her har særlige egenskaber, der gør det efterspurgt af de mest anerkendte kokke. Nogle af de gamle vindmøller, der blev brugt til at trække vand fra saltminerne, er igen kommet i gang og kan i dag besøges.

Let at komme videre

Ved Trapani ligger en af Siciliens tre lufthavne. Birgi-lufthavn benyttes især af Ryan Air, og der er derfor flere og flere rejsende, der lander her. Lander man her, er det let at komme til naturreservatet Lo Zingaro, Palermo, Cefalù og Nebrodibjergene på nordkysten. Man kan også vælge at køre sydpå mod Sciacca og Agrigento. Vil man længere væk på Sicilien (Taormina, Catania Siracusa og Ragusa-provinserne), skal man regne med en del kilometer og mange køretimer. Vi anbefaler, at man lejer bilen frem for at køre med offentlig transport, der kan benyttes - betinget af at man vil benytte sig af de få tog mellem Trapani og Palermo - for at besøge Palermo eller Cefalù, men ikke øens andre rejsemål.

ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Anbefalinger til dig

Prosecco Relais

Refrontolo, Veneto

Her er der ikke noget at sætte fingeren på! Den gode smag hersker både inde og ude - og du vil kort sagt kunne give familien en god ferieoplevelse i egen villa i vinlandskabet midt mellem Dolomitterne og Venedig.

La Valle dei Castagni

Pescia, Toscana

Lisa og Roberto byder dig og familien velkomne til et uspoleret hjørne af Toscana. Her kan børnene plaske i poolen, mens du nyder de fredfulde omgivelser. Når sulten melder sig, kan I samles om Lisas velsmagende retter.

Hotel Panorama

Torri del Benaco, Veneto

Højt hævet over Gardasøen finder vi Hotel Panorama. Her hersker ro og fred, der sammen med den storslåede udsigt over søen, er ren terapi for kroppen.

Populært på Sicilien

Il Vecchio Frantoio

Scillato

Fascinerende olivenmølle, hvor du kan smage den gode mad i restauranten (og du ikke går sulten fra bordet) og nyde udsigten over bjergene fra poolen. Her bor du ca. ½ times kørsel fra Cefalùs strand og langt væk fra hverdagens rutiner.

Agriturismo San Noto

Ficarra

Besøg Stefania og nyd det skønne landskab med udsigt over Nebrodi-bjergenes frodige skråninger og havet. Her findes 5 værelser udstyret med aircondition, lille køleskab og tv samt udgang til terrasse med havudsigt.

Tenuta Stoccatello

Menfi

Der hviler en ro over Tenuta Stoccatello, som ligger ude på landet med havet i det fjerne. Der er en typisk siciliansk atmosfære over stedet, som du vil elske. Her går vin og gastronomi hånd i hånd med strandturene.

Bestilling Favoritter0 Inspiration Rejsemål
DKK Skift valuta Skift sprog