Sicilien Opskrift: Siciliansk pastaret med løg

Ingredienserne til Trionfo della Marescialla Løg-crumble
 

Henter indhold

Trinfo d’a marascialla er den sicilianske udtale, og skal blot minde om, at denne ret faktisk er på listen over de absolut mest berømte sicilianske madklassikere. Rettens navn betyder Marskallens sejr, men hvorfor den har fået et så markant navn, ved jeg ikke. Selv fik jeg opskriften fra en kær ven af familien, en habil madmor fra smukke Verona, der ikke nævnte noget om de sicilianske rødder. Måske er det norditalienernes sejr over syditalienerne?

Tilberedning: ca. 75 min
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 300 g spaghetti
  • 50 g smør
  • 3 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dusk persille
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 terning oksebouillon
  • 1 glas hvidvin
  • Salt og peber

Tilberedningen

Hak løg og hvidløg fint. Sæt en gryde over middel varme, smelt smørret og sauter løg og hvidløg sagte deri.

Når løgene begynder at blive klare, tilsættes hvedemel. Lad melet indkapsle løgene og samle sig over god varme og under konstant omrøring. Når du står med en god ’crumble’, der ikke har taget for meget farve, hæld da vinen over og lad den fordampe over fortsat varme.

Opløs oksebouillonen i kogende vand. Hæld nu bouillonvand i gryden og smag til med peber og en anelse salt. Lad det småsimre over svag varme ca. 1 time. Hvis nødvendigt, tilfør yderligere bouillonvand eller lige så gerne pastavand, der bidrager til en cremet konsistens.

Når saucen har fået en god cremet konsistens, tilføjes hakket persille.

Kog den ønskede pasta, til den er ’al dente’.

Serveringen:

Hæld din Trinfo della marescialla over pastaen, bland, og servér straks.

 
 

Populært på Sicilien

search map