Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Noto er en helt speciel by. Hvor de fleste italienske byer med en vis historie, bærer vidnesbyrd om de skiftende århundreders særdeles forskellige stilretninger og et virvar af offentlige bygninger og boligmasse blandet sammen, så er Noto noget helt andet.

Den 11. januar 1693 blev byen nemlig - som så mange andre i området - bogstavelig talt jævnet med jorden af et voldsomt jordskælv. Der stod knap nok sten på sten, da det var ovre.

I dag ville der være gået måneder og år, før nogen ville trænge igennem bureaukratiet og påbegynde genopbygningen, men i "de gode gamle dage" var det anderledes. En uge efter startede man på at genskabe byen! Hele arbejdet blev betroet hertugen af Camastra, Giuseppe Lanza, der udkastede en revolutionerende plan.

Offentlige og religiøse bygninger på den ene side, og boliger på den anden, skulle adskilles og have hver sin del af byen. Alt skulle opføres i den herskende barokstil, og det blev det så sandelig.

I dag frembyder Noto således et usædvanlig helstøbt bybillede i ren barok. Der er nok af restauranter og caféer, og Noto udgør i det hele taget et dejligt udgangspunkt for at besøge det sydøstlige Sicilien.

Byen er også kendt for festen "la infiorata". En fest hvor visse af byens gader dækkes af fantastiske mønstre af friske blomster i usædvanligt smukke farver.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
 
 

Populært på Sicilien

search map