Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Menfi ligger på Sicilien mellem Sciacca og Selinunte, lidt tilbagetrukket fra kysten. Langs kysten finder man mange små og større strande af fint, gyldent sand - den mest berømte er stranden Lido dei Fiori ved fiskerbyen Porto Palo.

Anerkendte vinproducenter

Landskabet i dette område er særligt betagende: Store områder med græs- og kornmarker men også vinmarker, der også dækker ret store områder og giver byens mest anerkendte produkt, altså vinen! I Menfi's kommune ligger der nemlig mange af de mest anerkendte vinproducenter på Sicilien: Planeta og Mandrarossa hører absolut til de vinkældre, der har banet vejen for siciliansk vin internationalt.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Byfester

I selve byen er der ikke mange seværdigheder at komme efter ud over de mange kirker, som stammer fra 1700- og 1800-tallet. Af den antikke borg, som blev bygget af Frederik II, er der desværre ikke meget tilbage ud over ruinerne af et vagttårn. I byen er der to begivenheder, der dog er værd at rejse efter:
- mellem den sidste weekend i juni og den første i juli måned arrangeres en vinfestival (Inycon - vino.mare.menfi), hvor man kan smage den lokale vinproduktion men også høre musik. Inycon er forresten byens antikke navn fra sikanernes tid, altså før Sicilien blev opdaget af grækerne og fønikerne.
- Sankt Joseph byfest (festa di San Giuseppe på italiensk) finder sted den anden weekend i august måned. I denne periode har italienerne ferie og mange af byens emigranter er tilbage på sommerbesøg. Denne religiøse begivenhed er dog flettet sammen med hedenske minder. Der holdes bl.a. andet et hesteløb gennem byens gader og den sidste dag er der optog gennem byen - og det afsluttes som regel med fyrværkeri ud på natten.

 
 

Populært på Sicilien

search map