Ferieboliger og hoteller i Corleone

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Den verdensberømte by Corleone, kendt fra Francis Ford Coppolas filmatisering af Mario Puzos roman Il Padrino eller The Godfather, ligger inde i landet, på den nordvestlige del af Sicilien, 57 km. syd for Palermo.

Intet specielt...

Byen har godt 11.000 indbyggere. Der er i og for sig intet specielt ved byen som sådan, udover dens umiskendelige forbindelse til den berygtede sicilianske mafia Cosa Nostra. Både i form af dens status som fødeby for Vito Corleone, hovedpersonen i Coppolas fiktive univers og i form af dens sande status som tidligere uofficiel ’hovedstad’ for Cosa Nostra. Det var faktisk blot 3 km. fra Corleone at mafiabossen Bernardo Provenzano, der ledede Cosa Nostra efter den legendariske Totó Riinas arrest, i april 2006 selv blev arresteret.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Traditionel siciliansk by

Besøger man byen i dag, skal man ikke forvente sig dramaer af nogen slags. Byen fungerer og fremstår som en traditionel siciliansk by, og de seneste år har den oplevet en væsentlig anti-mafiabevægelse sprede sig. Efter det tragiske mord på den højt respekterede og beundrede mafiadommer Giovanni Falcone i 1992, som mafiaen stod bag, vendte stemningen blandt mange sicilianere sig mod Cosa Nostra, og et stort antal antimafiaforeninger opstod på den baggrund. En del af den jord og den ejendom der tidligere tilhørte medlemmer af mafiaen administreres nu af staten, og jorden dyrkes af diverse mafiafjendske foreninger, der producerer og sælger økologiske varer, heriblandt rigtig gode vine.

Pænt historisk centrum

Grundet byens mytiske karakter, er der, specielt blandt skandinaviske par, de seneste årtier opstået en lidt særpræget tradition for at rejse til Corleone og blive gift. I byen findes et pænt historisk centrum med restauranter, caféer og forretninger. Det er muligt at komme til og fra Corleone med bus. Fra Palermo tager det ca. to timer.

 
 

Populært på Sicilien

Etna Hotel

Giarre

Villa Gisella

San Marco d'Alunzio

search map