Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Carlentini (eller Carruntini på siciliansk) er en by med ca. 17.000 indbyggere, der er beliggende i Siracusa-provinsen på Østsicilien. Byen er beliggende på en lille bakketop omgivet af et tørt og alligevel grønt landskab med udsigt til vulkanen Etna. Byens navn kommer sig af navnet på den nærliggende by Lentini. Historisk set grundlagde Giovanni De Vega i 1551 en ny by på dette sted for at hædre kejseren Karl V. Kejsernavnet lagt sammen med nabobyens navn blev til "Lentini Carlo", deraf Carlentini.

Blodappelsinerne

Lokalbefolkningen ernærer sig ved at dyrke citrusfrugter og grøntsager på den tørre landbrugsjord, i særdeleshed fremdyrkes saftige blodappelsiner og citroner. Faktisk er byen og dens omgivende jordlodder én af tre samfund, der tilsammen udgør guld-trekanten på Sicilien. De øvrige to byer er Lentini og Francoforte. Guld-trekanten har opnået garantistemplet I.G.P. (på dansk forkortes det Bgb og betyder: Beskyttet geografisk betegnelse) for deres produktion af blodappelsiner af højeste kvalitet. Sorterne, som de dyrker, hedder Moro, Sanguinello og Tarocco.

Gastronomien

Området har en varieret gastronomisk tradition, der benytter sig af chutney fra figenkaktus til en specialitet kaldet "cudduruni" (en panering med grøntsagsfyld, ost og pølse), til "cavateddi co sucu" (altså hjemmelavet pasta med svinekødsragu) og sidst men ikke mindst cannoli med ricotta (pastarør).

Udflugter

Carlentini udgør et fint udgangspunkt for udflugter til perlerne på Siciliens østkyst, så som Etna, Catania, Siracusa og barokbyerne Noto, Ragusa, Scicli og Modica.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
 
 

Populært på Sicilien

search map