Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Agrigento ligger på Siciliens sydkyst og er en forholdsvis ny og ikke specielt ophidsende by. Mere spændende er dens fortid, der går tilbage til slutningen af det 5.årh. f. Kr., hvor grækerne byggede en fantastisk tempeldal, Valle dei Templi.

Agrigento

Agrigento har siden sin oprindelse haft fire forskellige navne alt efter hvem som regerede i området - araberne, grækerne, romerne eller normannerne. Man fastslog, at byen skulle have navn efter det normanske navn Grigenti og i 1929 blev Agrigento det officielle navn.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Tempeldalen

Hvis man er i byen skal man helt klart besøge Tempeldalen, der er bemærkelsesværdig, fordi den er så velbevaret. Concord-templet er et af de bedst bevarede græske templer i verden. Det er fra ca. 440 f. Kr. og står næsten intakt den dag i dag, dog uden tag og dekorationer. I 597 blev templet gjort til kristen Basilika og fungerede som sådan indtil 1600-tallet.

Andre rester af templer

I dalen ligger også resterne af Juno Lacinia-templet, Herakles-templet, Asclepius-templet, Dioscuri-templet, Vulkan-templet og Theron-templet. Af Zeus-templet er der ikke meget andet tilbage end en af de gigantiske Telamon-figurer, der engang prydede templet.

Arkæologisk museum

Lidt til højre for templerne ligger også resterne af et romersk-hellenistisk kvarter, San Biagio-kirken, San Nicola-kirken og et meget imponerende arkæologisk museum. Museet blev bygget i 1967 og her finder man alle de ærkæologiske fund, der er gjort i udgravningerne siden 2. Verdenskrig og frem til i dag.

Museet er åbent hverdage (foruden mandag) 9:00 - 19:30
Helligdage samt mandage 9:00 - 13:30

 
 

Populært på Sicilien

search map