Ferieboliger og hoteller i Acireale

 
Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Acireale ligger 302 m over havet langs med kysten. Det er en mindre by med ca. 50.000 indbyggere. Nærmeste større by er Catania, der ligger 16 km væk.

Byens historie og dens monumenter

Acireale blev grundlagt for 3.000 år siden på bredderne af de små bifloder til floden Aci. I år 1.000 f. Kr. blev det et fønikisk handelssted af en vis betydning, og 300 år senere blev det koloniseret af grækerne, der gav det navnet Xiphonia (sværd), måske på grund af forbjergets facon. Romerne kaldte senere byen for Aci, efter Akis, et ord der havde samme betydning som Xiphonia.

Byens historie er fyldt med sejre og ødelæggelser - ikke kun ved menneskehånd, men også ved vulkanen Etna. I dag ligger Acireale på en naturlig terrasse foran et vidunderligt hav og med det udseende som byen fik efter jordskælvet i 1693.

Udover de elementer fra byzantinsk og arabisk tid, som overlevede jordskælvet, finder man et utal af barokbygninger. Det vigtigste monument er domkirken, som er bygget omkring år 1600. Den har en gotisk facade, der er tegnet af Giovan Battista Basile.

Byen er desuden kendt for sit farvestrålende karneval, der siges at være det flotteste på hele Sicilien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
 
 

Anbefalinger til dig

Hotel Antares Olimpo Terrazze

Letojanni, Sicilien

Villas Costa d'Orlando

Scafa Bassa, Sicilien

Villa Sciare Modo

Scillichenti, Sicilien

Populært på Sicilien

search map