Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Castelsardo ligger meget malerisk på et klippefremspring på Sardiniens nordkyst, hvorfra der er udsigt til kysten og over til Korsika. Byen blev opført i 1100-tallet, og bymurene og borgen stammer helt tilbage fra den tid, hvor byen var en fremgangsrig stad, hvilket den forblev indtil pesten hærgede i begyndelsen af 1800-tallet.

Kunsthåndværk

Et andet tilbageslag for byen var at mange af dens beboere begyndte at emigrere fra øen. Men takket være turismen har Castelsardo dog klaret sig ganske godt og ernærer sig i dag ikke blot af turisme, men også på fiskeindustri og kunsthåndværk. Af kunsthåndværk er øen mest kendt for sin produktion af traditionelle flettede kurve i alverdens farver. I byen kan man også besøge et lille museum, der udstiller områdets traditionelle kurvefletning.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Karateristisk by

Castelsardo er en hyggelig og karakteristisk lille by med snævre brolagte gader og en velholdt katedral fra 1500-tallet, som stammer tilbage fra dengang byen var under aragonesisk styre. Den aragonesiske stil kommer tydeligt til udtryk i kirketårnets arkitektur. Af andre seværdigheder kan nævnes borgen dei Doria og stenen, som naturen har formet som en elefant. Castelsardo er senest blevet udnævnt til en af 'I Borghi più belli d´Italia', en udmærkelse som er tildelt en udvalgt håndfuld små middelalderbyer rundt omkring i Italien, der har det til fælles, at de alle har en kunstnerisk og en historisk værdi for landet.

Byen rummer en del restauranter, der primært serverer fiskeretter.

 
 

Anbefalinger til dig

Hotel Residence Mondial

Moneglia, Ligurien

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Populært på Sardinien

search map