Ferie på Sardinien

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
Sardiniens strande kan let forveksles med paradis Turkise nuancer langs med kysten Sardisk folklore Sardinien og havet går hånd i hånd Bosa syd for Alghero Isola Rossa på det nordlige Sardinien Castelsardo som er kåret til en af Italiens smukkeste middelalderbyer Burgos Naturen på Sardinien er storslået Sarderne kan godt være stolte af deres egnskøkken Mange børnevenlige strande på Sardinien
Henter indhold

Sardinien er helt sin egen

Sardinien minder mest af alt om ... Sardinien. Øen midt i Middelhavet er nemlig helt sin egen. Det betyder, at du finder tropisk klima og masser af særpræg inden for mad, naturlandskaber og folklore. Tag på ferie på Sardinien, hvis smukke strande og la dolce vita står øverst på din liste.
Find din feriebolig eller dit hotel
Hvor vil du hen?
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 

Lige midt i Middelhavet

Sardinien er Italiens næststørste ø og den ligger lige midt i det dejlige Middelhav.

Det er måske den ø i Europa, der minder mest om øerne i Caribien, pga. dens tropiske vegetation, det varme klima og det rene, turkisblå vand. Sardinien er absolut det bedste sted i Italien for en badeferie for naturelskere med gode dykkermuligheder blandt farverige fisk og gamle, romerske skibsvrag. Her er sandstrande så langt øjet rækker, varieret med interessante klippeformationer, formet af vind og vejr.

Ældgamle hyrdetraditioner

Sardiniens kyst er udelukkende bebygget med lave huse i mindre landsbyer, opført i nyere tid. Op til vores tid var øens civilisation beskæftiget med landbrug og kvægavl, især kendt for gede- og fåreavl. Minedrift udgjorde også en betydningsfuld indtægtskilde og gjorde øen attraktiv for datidens strateger. Nutiden er stadig præget af de ældgamle hyrdetraditioner, hvorfor vi anbefaler at smage de lokales specialiteter som hjemmelavet pølse og ost, samt den gode, stærke bordvin.

Byerne på Sardinien

Cagliari - øens metropol

Cagliari er Sardiniens hovedstad og ligger med en skøn beliggenhed i den inderste del af en smuk bugt på den allersydligste del af øen. Byen har flere forskellige niveauer og er generelt meget velholdt. Cagliari kan ikke prale af de helt store monumenter som mange andre italienske byer kan, men den har trods alt sin charme pga. af dens beliggenhed. En tur langs havnepromenaden er da heller ikke helt uforglemmelig.

Catalansk islæt

Alghero på nordvestkysten har et særegent catalansk præg på grund af catalanernes tidligere dominans i dette område. Også Alghero har sin charme især fra byens forskellige udsigtspunkter over havet.

Andre skønne byer

Andre byer som man kan besøge under sit ophold på Sardinien er fx Oristano på vestkysten og Iglesias ligeledes på vestkysten. Nuoro i den østlige centrale del af øen er også en mulighed.

Langs de forskellige kyststrækninger findes der naturligvis mange mindre byer med hver deres karakteristika men flere af disse byer oplever en kraftig strøm af turisme i sommerperioden.

Sardiniens historie

Dominans fra mange forskellige sider gennem tiderne

Til trods for at Sardinien har været såvel under græsk, romersk, arabisk og spansk dominans finder man ikke et nævneværdigt antal af seværdigheder fra disse perioder på øen.

Øens historie er lang og man har eksempler på meget gamle mindesmærker fra øens egen oprindelige befolkning.

Der findes en række romerske monumenter som amfiteatret i Cagliari og nogle villaer spredt ud over forskellige områder på øen. Mange af de mindre kystbyer har flere små interessante fæstningsværker som især blev opført under spaniernes dominans på øen.

Solferie / Strandferie på Sardinien

Strande der leder tankerne hen på troperne

Er det badeferie man går efter, er Sardinien det helt perfekte valg. Her findes fantastiske sandstrande, det reneste og klareste vand man kan forestille sig som bidrager til billedet af en tropeø, snarere end en middelhavsø.

En ferie på Sardinien giver dig adgang til nogle af Europas absolut bedste og smukkeste strande. Den rigtige badeentusiast planlægger naturligvis sit ophold efter de enkelte strandes beliggenhed - eller lejer en bil, så man rigtig kan få mulighed for at komme rundt til de forskellige strande.

Ferieboliger på Sardinien

Hos In-Italia sætter vi en ære i at udpege, vurdere og besøge alle de ferieboliger, som vi tilbyder til vores gæster. Til dig, der gerne vil opleve Sardiniens herligheder har vi udvalgt over 50 dejlige steder, som med hvert deres unikke præg, er klar til at være en hjemlig og inspirerende ramme om din ferie på Sardinien.

Ferieboliger på Sardinien er generelt af en god og høj standard, og ligger som oftest placeret langs kystlinjen, med nem adgang til det lokale vejnet, med sine mange sving og bakker - her skal man sætte god tid af til at komme frem.

Sådan rejser du til Sardinien

Når du rejser til Sardinien, lander du i én af de tre store lufthavne i hhv. hovedstaden Cagliari i syd, Alghero i nordvest, eller Olbia i nordøst - alt efter flyselskab. Alle tre lufthavne har et højt serviceniveau, og det er let at leje en bil og komme hurtigt videre til sit feriehus eller lejlighed. I højsæsonen flyves direkte fra både Billund og København, mens man i ydermånederne må påregne flyskift på vejen.

En rejse til Sardinien er som en magisk forvandling fra det kolde nord til det tropiske syden - på kun 2-3 timer.

Naturoplevelser på Sardinien

Smuk natur og lyserøde flamingoer

Sardinien viser primært sin fantastiske natur i forbindelse med det smukke, omgivende hav. Men inde på øen finder man også flotte skovområder og mindre bjerge. Sardinien har også nogle smukke floder.

Men Sardiniens absolutte force er strandene som man næsten falder i svime over på grund af deres skønhed. For den der ønsker at snorkle blandt klipper findes der også flere spændende muligheder fx på vestkysten som i øvrigt har en stor flamingokoloni – sågar lyserøde flamingoer.

Maden og vinen på Sardinien

Rustik bondekost

Sardiniens køkken var og er delvist stadig præget af den hyrdekultur der var meget udbredt på øen. Bondsk eller rustikt vil nogen nok mene. Men man skal ikke tage fejl for der sker meget på Sardinien på det kulinariske område. En ferie på Sardinien giver dig rig mulighed for at opleve en madkultur, som er stærkt lokalt funderet - den afsides beliggenhed gør, at lokale råvarer udgør en meget stor del af indholdet i retterne.

Fisk & Skaldyr: Hummerne fra Alghero er udsøgte og berømte for deres saftige kød. Muræne er en yderst velsmagende fisk som, hvis man er heldig, man til tider kan finde på spisekortet i Algheros restauranter.

Sarderne holder også meget af blæksprutter fx grillede med lidt citron. Muslinger optræder også tit på spisekortet.

I Cagliari findes der et fiskemarked som er interessant at besøge for den madinteresserede. Her er der mulighed for at se et spændende sortiment af middelhavsfisk.

Kød, vildt & fjerkræ: Det er trods alt mest på kødområdet at sarderne har gjort sig bemærket. Pattegrise er blandt favoritterne og de er yderst velsmagende.
Lammekød er også blandt de foretrukne kødtyper. Vildsvin er udbredt på Sardinien og man kan især inde på øen smage vildsvin og de produkter der fremstilles af dyret.

Pølser & skinke: Grandula er en slags lufttørret spæk af svinekød. Grandula fremstilles af kød og fedt fra grisens kæbeområde. En anden dejlig pølse er den såkaldte Mustela som også laves af svinekød.

Prosciutto di Desulo er en fremragende lufttørret skinke som typisk fremstilles i de mere bjergrige egne af øen.I Sassari egnen laver man pølsen Salame di Tergu ligeledes af svinekød.

Ost: På Sardinien fremstiller man den virkelige gode fåreost Pecorino Sardo. Osten er udbredt over hele øen. En anden god sardisk ost Casizolu som laves af komælk.

Søde sager: Sardinien er især kendt for sine mange nougatprodukter som mange steder på øen stadig fremstilles på original håndlavet vis.

Vin & vingårde: Vermentino di Gallura er en hvidvin fremstillet på den grønne vermentinodrue som er særlig udbredt på Sardinien. Vermentino di Gallura vinen findes i flere fremragende udgaver og går godt til fisk og skaldyr.
Sardiniens egen indfødte blå druesort hedder Canonau og skaber typisk kraftige vine. Men efterhånden findes der flere fremragende producenter som laver vine i verdensklasse.
Anbefalelsesværdige sardiske vingårde er Argiolas, Dettòri, Sella & Mosca og Jerzu.

Feriehuse på Sardinien

Hos In-Italia finder du altid et stort udvalg af hoteller, ferielejligheder og feriehuse på Sardinien, spredt langs kysten på den nordlige halvdel af øen. Uanset om du flyver ind til lufthavnen i Cagliari, Alghero eller Olbia, finder vi et feriehus, der passer dig. Alle vore feriehuse er nøje udvalgte, og repræsenterer det bedste af Sardinien.

ferieboliger
Tab 6
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populært på Sardinien

Hotel Su Lithu

Bitti

Mød Dario og Susanna på dette skønne familiedrevne hotel og restaurant i bjergene kort fra kysten. Her er pool og gode værelser, alle med aircondition, wi-fi og bred balkon samt en flot udsigt.

Il Borgo di Punta Marana

Porto Rotondo

Med blot ca. 100 meter til den postkortsmukke Marinellabugt, som lokker med det fineste sand, trækker Il Borgo di Punta Marana i de fleste feriegæster. Her får du og hele familien sol og badeferie for alle pengene.

Hotel El Faro

Alghero

Og tilmed et enestående hotel, som gennem tiderne har tiltrukket en masse berømtheder. Hotel El Faro tilhører den lille skare af hoteller, som du længe vil huske. Der er tænkt på alt lige fra beliggenhed og standard til faciliteter. Du kommer til at elske det.

Bestilling Favoritter0 Inspiration Rejsemål
DKK Skift valuta Skift sprog