Ferie Italien - ferieboliger, feriehuse & hoteller i hele Italien
Udvidet søgning

Lejligheder og selvstændige huse


Ferieboligens indretning og udstyr

Lejlighedens kvalitet hænger naturligvis sammen med pris, jævnfør de karakterer, vi giver lejlighederne i form af sole. Lejlighederne er i almindelighed rene, men der findes normalt ikke noget i køkkenskabene udover køkkenting: Salt, peber, sukker, toiletpapir etc. bør medbringes eller købes ved ankomsten, hvis I ikke tager det med hjemmefra. Der er som oftest ikke opvaskemiddel eller opvaskebørste i lejlighederne, men køkkensvampe. Medbring (eller køb ved ankomsten) også selv viskestykker og klude, hvis I vil være sikre på at have sådanne til rådighed under jeres ophold. Køkkenet består normalt af to eller fire kogeplader (oftest gas), køleskab og køkkengrej og bestik til de personer, der kan bo i lejligheden. Vær opmærksom på køleskabet ofte skal tændes ved ankomsten, og at der meget sjældent vil være ovn i lejlighederne. Der er stor forskel på det køkkenudstyr, som man bruger i Italien – hvor man hovedsageligt spiser pasta og grillstegt kød med rå grøntsager - og det man bruger i Nordeuropa. Køkkenerne er næsten altid meget spartansk udstyrede! I bør derfor ikke forvente, at der er ovn, elkedel, dansk kaffemaskine eller lignende udstyr. Lejlighederne er normalt udstyret med en traditionel italiensk kaffemaskine, som fungerer efter et andet princip. Tager du din kaffemaskine med, bør du også huske kaffefiltre og kaffe, da kaffen er ristet anderledes i Italien. Et godt tip, hvis I vil lave lidt mere krævende retter, er at tage en god kniv med: En sådan forefindes så at sige aldrig i køkkenet. Der vil også sjældent være rigtige vinglas i lejlighederne. I Italien har man i det hele taget lidt svært ved at finde ''rytmen'' og vænne sig til, at vin ikke udelukkende skal ses som en del af kosten, men mere som et udsøgt nydelsesmiddel. Derfor er det typisk at man anvender et hverdagsglas - vandglas - til vinen i Italien og ikke såkaldte vinglas. Der findes normalt ikke støvsuger i ferieboligerne. Man bruger i stedet for kost og klude for at gøre gulvene rene.

Hvis der ved ankomst til boligen ikke forefindes det rette antal bestik, glas stole m.m., bedes I med det samme henvende jer, der hvor I har fået nøglerne udleveret, så udlejeren kan udbedre manglen.

På trods af alle romantiske forestillinger, så er italienske lejligheder, hoteller og huse normalt ikke hyggelige! I italienske hjem er der for eksempel i reglen ikke væglamper. Der er heller ikke sofalamper og lignende, men udelukkende en lampe midt i loftet i hvert rum. Dette gælder naturligvis som oftest ikke de mere luksuriøse steder. Man vil tit også finde det svært at opdrive stearinlys, da det er almindelig overbevisning, at disse bringer uheld, og derfor bruges de normalt ikke på restauranter eller i lejligheder. I mange af de gamle huse på landet finder man en åben pejs, der som oftest ikke må benyttes på grund af brandfare. Italienere bor generelt i mørkere lejligheder, bl.a. fordi man således lettere kan holde temperaturen nede om sommeren og oppe om vinteren. Italienske huse og lejligheder er nemlig som oftest langt fra så godt isolerede som vore, hvorfor man også skal være indstillet på at der som regel er mere lydt i lejlighederne. Aircondition er også en sjælden luksus. Hvor det for os er en indiskutabel værdi, at vort hjem er lyst, fordi vi opholder os så lang tid i det, så ønsker italieneren primært, at det er komfortabelt: Livet leves jo alligevel på gaden, på baren og på restauranten!

Opvarmning

Den italienske lovgivning sætter meget præcise grænser for, hvornår det er tilladt at varme sit hjem op(!). På visse tider af året er det således behæftet med bødestraf at varme såvel private hjem som udlejningsejendomme op. De konkrete datoer fastlægges lokalt, da vinteren som bekendt slipper taget på forskellige tider på Sicilien og i Sydtyrol, og i særlig kolde forår/efterår kan der gives dispensation. Italienerne har generelt også lavere temperaturer i deres boliger i den kolde del af året end vi nordboer, da de som oftest bærer mere tøj indendørs. Hvis I skulle besøge Italien på et tidspunkt, hvor varmen endnu ikke er kommet, men hvor det alligevel er forbudt at fyre, er der intet andet at gøre, end at tage mere tøj på, bede om et ekstra tæppe og drikke lidt mere vin. Man skal være opmærksom på at store ferieboliger, kan være dyre at varme op i ydersæsonen.

Sengetøj

Undersøg inden afrejse, at du har pakket sengetøj, håndklæder og viskestykker, hvis disse ikke er inkluderet i prisen eller i de tjenester der ydes på stedet. Bemærk, at sengetøj og håndklæder - hvor de kan lejes - bør bestilles mindst en uge, inden ankomst. Hvis I bliver over en uge, vil der som regel være skift af linned om lørdagen, men det bliver ikke gjort for jer: Det skal næsten altid afhentes i receptionen.

Affald

I Italien sorterer man generelt affaldet i papir/pap, plast, glas/dåser og andet. Man skal derfor være opmærksom på at få delt ens eget affald op, inden det smides i de forskellige affaldsbeholdere. På offentlige steder finder man ofte skraldespande inddelt til de forskellige formål.

Faciliteter på stedet


Svømmebassin

Generelt er brug af badehætte obligatorisk i svømmebassiner. De fleste steder har bassinet faste åbningstider: I skal ikke regne med at kunne benytte svømmebassinet efter klokken 19.00-20.00, og midt på dagen i siestaen lukkes bassinet også mange steder, da larmen herfra skønnes at kunne genere andre gæsters middagslur. Desuden er åbning af udendørsbassiner uløseligt forbundet med vejrsituationen, og et koldt forår kan betyde, at de først åbnes uger senere end normalt. Alle svømmebassinerne er dog normalt åbne i mellem- og højsæson, dvs. fra starten af juni til midt i september. En del steder tæt ved kysten har man valgt at have havvand i svømmebassinet.

Generelle praktiske oplysninger


Før afrejse

Før du forlader dit sikre hjem, bør du se lidt nærmere på din husstandsforsikring. Overvej, om det ikke ville være en klog foranstaltning at supplere den med en udvidet rejseforsikring. Din almindelige forsikring dækker nok mange uheld, men skulle nogen blive syge herhjemme, eller skulle du selv blive syg under ferien, vil kun de færreste standardforsikringer erstatte dit tab. Danmark er nu med i Schengen-samarbejdet, men det er alligevel en god idé at have sit pas med, og skal I igennem Schweiz, så er det obligatorisk. Passet er trods alt et godt internationalt anerkendt legitimationsbevis, som I kan komme ud for at blive afkrævet i flere situationer.

Sygdom

Den offentlige rejsesygesikring dækker pr. 1. januar 2008 kun udgifter til lægebehandling i EU. Det vil sige, at du i tilfælde af sygdom eller ulykke på rejsen selv vil skulle dække omkostningerne til en eventuel hjemtransport, hvis du af medicinske årsager ikke kan hjemrejse som planlagt. Vi anbefaler derfor at du inden rejsen påbegyndes tegner en rejseforsikring, så du er dækket ind i tilfælde af sygdom eller ulykke under rejsen. Undersøg dog først om din indboforsikring skulle dække din bagage og/eller hjemtransport ved sygdom eller ulykke.

Penge


Valuta

Siden den 1. januar 2002 har euroen været det standardiserede betalingsmiddel i alle de lande, I kommer igennem, medmindre I da skal over Schweiz.

Kreditkort

I kan normalt hæve penge mellem 08.00 og 24.00 i kontantautomater, som findes i næsten hver eneste by. Det bør dog ikke tages for givet, at hverken vore samarbejdspartnere, restauranter eller andre steder accepterer betaling med kreditkort. Sørg altid for at have mindst 100 euro for det tilfældes skyld, at du får behov for hurtig hjælp, medicin om natten eller lægebesøg. Vær også opmærksom på, at depositum de fleste steder skal erlægges i kontanter!

Trafik


Veje og trafik

Har I valgt en feriebolig ude på landet, skal I ikke blive overraskede, hvis det sidste stykke af vejen ikke er asfalteret og i en stand, vi i Skandinavien ville betragte som ufremkommelig for andre end firehjulstrækkere og bæltekøretøjer. Det er ikke noget, vi er vant til hjemmefra, men hvis italienerne selv kan køre på dem, så kan vi også. Det kræver bare lidt lavere fart, lidt mere opmærksomhed og overbærenhed med støvet på bilen. Hvis I derimod bor tættere på landevejen, må I naturligvis forvente jer, at andre mennesker kører på den, hvilket giver noget støj. Vi anbefaler alle at tage et mere detaljeret kort med over Italien eller en GPS, da vores kort er lokale kørselsvejledning og ikke er så detaljeret som man nogle gange kan have brug for.

Miljøzoner (Zona Traffico Limitato)

I Italien har mange byer indført restriktioner og indkørselsforbud i de historiske bykerner. Dette har man gjort for at mindske miljøbelastningen i tæt befolkede og bevaringsværdige områder, samt for at skabe bedre forhold for fodgængere.

Tiltaget betyder, at kun beboere og folk med særlig tilladelse må færdes i zonerne i bil. Skiltet er firkantet og hvidt med teksten ’Zona Traffico Limitato – ZTL’ og en rød cirkel. Indkørselsforbuddet er sat op ved zonens begyndelse og ved byens indfaldsveje, hvor afstanden til zonen er angivet. Forbuddet er som regel tidsbestemt og gælder ofte i tidsrummet fra 8:00 til 18:00, men kan variere fra by til by. Undgå at køre ind i miljøzonerne, da du kan risikere, at fotoceller affotograferer din nummerplade og efterfølgende sender dig en uventet bøde til din hjemmeadresse.
Læs mere om Miljøzoner her

Parkering

Når man parkerer, skal man altid være meget opmærksom på, om der er planlagt marked samme dag eller dagen efter i området. Selv om man umiddelbart holder lovligt, så er der på markedsdage mange p-pladser og tilstødende veje, som man ikke må benytte. Bilen bliver som oftest bugseret væk og man får et hyr med at få fat i den igen samtidig med at det kan blive en kostelig affære. I de fleste større byer skal man betale for at parkere. Parkeringsbilletter køber man enten i automater som man kender hjemmefra eller hos nærmeste Tabacchi (forhandler af cigaretter, aviser, frimærker etc.). Blå parkeringsbåse signalerer, at der er tale om betalingsbåse, hvide parkeringsbåse signalerer, at man kan parkere der gratis, mens det er forbudt at parkere i gule parkeringsbåse. Tjek dog altid, om der er skilte, der oplyser andet. Vi vil anbefale alle, der skal til storbyerne, at parkere uden for byen og tage offentlige transportmidler det sidste stykke ind. Udover at det i nogle byer er ulovligt at køre ind i centrum (læs om miljøzoner ovenfor), kan trafikken i byerne nemlig ofte komme bag på os danskere, da den foregår i et væsentlig mere hektisk og uoverskueligt tempo end vi er vant til.

Sikkerhedsvest

Fra 1. april 2004 er der i Italien indført lov om obligatorisk sikkerhedsvest i bilen. FDM skriver bl.a. "Sikkerhedsvesten er i reflekterende materiale og skal benyttes i tilfælde af uheld udenfor bymæssig bebyggelse i Italien. Forlader I jeres bil f.eks. for at placere advarselstrekanten skal I bære sikkerhedsvest, som kan være gul med orange bånd eller omvendt (farven er dog ikke et krav)". Vesten kan købes hos FDM og på tankstationer i Italien for ca. 10 euro. Hvis I lejer bil vil der ligge en vest i den.

Ankomst til ferieboligen


Tidlig ankomst

Det vil som en hovedregel ikke være muligt at checke ind før den ankomsttid, der er angivet på opholdsbeviset, da tidspunktet er fastsat ud fra, hvornår værelset/lejligheden/villaen forventes klargjort.

Sen ankomst

Normalt er det kun de helt store hoteller, der har døgnbemandet reception. Det giver dem mulighed for senere ankomster end det tidspunkt, som er angivet på opholdsbeviset, men kun, hvis de bliver orienteret i god tid. Er det ikke muligt at overholde det angivne ankomsttidspunkt, bedes I derfor orientere In-Italia, så vi kan undersøge muligheden for senere check-in. Finder I først ud af, at I bliver forsinkede, når I er undervejs, bedes I ringe direkte til hotellet. Hotellet har ret til at sælge værelset til anden side efter kl. 22, hvis I ikke dukker op, og reglerne kan være anderledes for mindre steder.

Normalt har mindre hoteller, feriecentre, lejligheder og villaer ikke døgnbemandet reception, men visse steder accepterer alligevel senere ankomst, og så skal ovenstående procedurer følges.

Det kan ikke garanteres at ankomst efter normal check-in tid kan lade sig gøre, og I bør derfor beregne god tid til at nå frem til jeres feriested, og tage forbehold for, at der ofte er lange bilkøer gennem Europa i sommersæsonen.

Rengøring

Rengøringsstandarden er anderledes i Italien, fordi man definerer den efter andre principper. Da man bruger sko på inden døre, så er gulvene ikke det vigtigste. Til gengæld får vindueskarmene, vinduer og møbler større opmærksomhed. Kommer I frem til en bolig, I finder beskidt, så henvend jer i receptionen eller til ejerne med det samme. Vi kan ikke fjerne skidtet, når I er kommet hjem, men det kan de lokale meget hurtigt! Dette gælder ligeledes, hvis der under opholdet opstår problemer i boligen. Giver disse henvendelser ikke det ønskede resultat, bedes I ringe til os.

Senge

Der er altid puder og tæpper til alle lejligheder, huse og hoteller, men egentlige dyner finder man kun sjældent i italienske hjem. Dyner findes som oftest kun i bjergegnene i det nordligste Italien. Sengene kan vi ikke udtale os om på forhånd, men en ting er sikker: Det er sandsynligvis ikke den samme slags seng, som I er vant til hjemmefra. I løbet af sæsonen modtager vi klager over, at sengene er for bløde, for hårde, for lave eller for høje... Sengen er et meget personligt møbel, og det er svært at finde noget, der stiller alle tilfreds. Som en konsekvens heraf accepterer vi ikke klager over sengenes beskaffenhed! Når det gælder sovesofaer og ekstra senge, gør vi desuden opmærksom på, at de ofte er af en lavere standard end de rigtige senge, men dette kan også variere fra bolig til bolig.

Er den helt gal?

Finder I alvorlige mangler ved ferieboligen, således at der ikke er overensstemmelse mellem den beskrivelse, I har bestilt ud fra, og den virkelighed, der møder jer, skal I så hurtigt som muligt tage kontakt til os på 33 15 13 13 eller på info@in-italia.dk. Det hænder, at kunder får tildelt forkerte boliger, eller at omgivelserne har forandret sig, siden vi besigtigede ejendommen. I sådanne tilfælde nytter det ikke noget at gå og brænde inde med sine frustrationer og skælde ud, når man kommer hjem. Kontakt os straks! Det kunne jo være, at vi var i stand til at løse problemerne meget hurtigt.

Afrejse

Når I forlader jeres feriebolig, bør det ske inden det seneste tidspunkt, som er angivet på jeres opholdsbevis.
Husk på, at skiftedagen altid er travl for de lokale, og de skal tit løbe hurtigt for at gøre lejligheden i stand til de næste, der kommer senere på dagen. Har I været et mindre sted, og I har fundet det godt, vil det altid blive værdsat, om I giver udtryk for jeres tilfredshed. Mange af udlejerne sætter en ære i, at deres gæster har det godt, og bliver oprigtigt triste, hvis de ikke sætter pris på boligen, byen eller maden.

Diverse


Badning og strande

Vandet ved de italienske kyster er i hovedreglen rent og klart. Italien har gennem de sidste 15 år fokuseret på havvandets kvalitet med udmærkede resultater. Den nordlige del af Adriaterhavskysten er generelt mere forurenet end andre steder. De fleste strande i Italien er betalingsstrande, hvor det er obligatorisk at leje liggestol og/eller parasol. Mange steder findes der også offentlige strande, men disse er ofte små, og til tider overfyldte.

Rygning

Hvem skulle nogensinde have troet, at Italien ville være blandt de første europæiske lande til at indføre et rygeforbud på alle restauranter, caféer og offentligt tilgængelige områder indendøre? Bortset fra ganske få store spisesteder, der har mulighed for at indrette specielle afdelinger til rygere, så er rygning i dag forbudt alle de steder, man kan tænkes at komme indendørs i Italien fra barer over jernbanestationer til lufthavne, kontorer osv. osv. Og forbudet bliver håndhævet strengt, så skal man have sig en smøg, må det foregå udendørs.

Dyr

Hvert år kommer det som en stor overraskelse for mange kunder, at der findes dyr i Italien. Derfor vil vi gerne understrege, at det er reglen, ikke undtagelsen, at holde hund, når man bor på landet i Italien. I skal heller ikke undre jer, hvis der er katte, og bor I i byen, så er det helt sikkert, at der findes en del katte. Lukker I ikke døre og vinduer, kan de frækkeste af dem finde på at gå inden døre. På samme vis er insekter heller ikke et ukendt fænomen i Italien, så det er klogt at forsyne sig godt med diverse forsvarsvåben mod især myg.

Sprogkundskaber

Italienerne taler meget ofte ikke engelsk, tysk, fransk eller andre fremmedsprog. Kun få steder, hvor man i årevis har modtaget udlændinge, har man oversat skilte, spisekort og lignende til engelsk eller tysk. Det kan derfor på det varmeste anbefales, at I låner eller køber en lille ordbog eller parlør.
I alle italienske storbyer og mange af de mindre findes et informationskontor ved togstationen. Her kan I hente kort over byen, diverse oplysninger om udstillinger i byen etc. Normalt er der engelsktalende ansatte på disse kontorer.
Selv det største kendskab til det italienske sprog kan dog ikke sikre mod sprogforbistring – det kan vi på kontoret tale med om - spørg én gang til, og tag det som en oplevelse.

Almindelig adfærd

Vi understreger, at samfundsadfærd i Italien er meget, meget anderledes end i Nordeuropa. Dette kunne være (og er) emnet for mange tykke bøger. Vi vil blot indskærpe, at man i Italien, som alle andre steder, kommer længst med det gode. Er I utilfredse med noget, bør I i første omgang forsøge jer med en rolig og afdæmpet henvendelse. I skal ikke lade jer forlede af forestillingen om de følelsesladede italienere og deres store armbevægelser til at råbe højt og slå i bordet fra starten af. Den slags kan I altid gå over til, hvis I ikke kommer nogen vegne med venlighed. Husk på Al Capones ord om, at man kommer længere med et venligt ord og en pistol end blot med et venligt ord, men lad være med at "trække pistolen" til venligheden er opbrugt.

Åbningstider

Bemærk, at butikkerne i Italien normalt har åbent fra kl. 09.00 til kl. 12.30 og fra kl. 16.00 til kl. 19.00 - også lørdag (åbningstiderne kan dog variere). På mange sommerdestinationer ved kysten har butikkerne også åbent om søndagen. Der er desuden i reglen en halv ugentlig fridag, der varierer fra by til by, fra butik til butik. Restauranterne og butikkerne har altid en ugentlig lukkedag, men der kan ingen regler gives for hvilken. Det bedste er at spørge, når I ankommer på stedet. De fleste restauranter har generelt åbent for frokost fra kl. 12.00 til senest kl. 15.00 og derefter for middag fra kl. 20.00 til kl. 24.00.

Drikkepenge

På alle restauranter skal man betale et mindre obligatorisk tillæg som kaldes coperto. Coperto er et beløb, som man betaler for selve opdækningen af ens bord. Coperto tilfalder som regel selve ejeren og fungerer derfor ikke som drikkepenge til tjeneren. Der er ingen faste regler om drikkepenge i Italien, men det er selvfølgelig altid god kutyme at lægge et mindre beløb til tjeneren, såfremt man føler, at de har fortjent det.

Kæledyr

Vi skandinaver anser vores kæledyr som værende en del af familien, og hvor vi til tider har dem sovende inden døre og sågar nogle gange i vores senge, så har de fleste Italienere deres hunde udendørs næsten døgnet rundt. I Italien er det et lovkrav, at man samler efterladenskaber op efter sit dyr, og det er påkrævet, at alle hunde over 30 cm holdes i snor på alle offentlige steder. Overholdes dette ikke, risikerer man at få en bøde. Nogle steder er det påbudt, at hunde har mundkurv på som eksempelvis i toge og på færger. Har man flere end to kæledyr med i bilen, er det lovpligtigt, at de er fastspændt med snor eller er i hundebur. Når du planlægger din rejse til Italien og vil medbringe familiens kæledyr, skal man altid huske at medbringe et dyrepas, og lade dit kæledyr vaccineres for den obligatoriske rabiesvaccination senest 21 dage før indrejsen. Herudover skal alle dyr være øremærket eller have id-chip. Lad aldrig dit kæledyr være alene i bilen om sommeren på grund af fare for hedeslag. Medbring ikke dit kæledyr i butikker, på restauranter og strande. På nogle strande er kæledyr tilladte, men skal holdes i snor. Det er absolut ikke tilladt, at ens kæledyr bader i swimmingpoolen, ligger i møblerne på udlejningsboliger og går løs rundt på udlejningssteder.

Helligdage

Ethvert land har sine specielle helligdage, dette gælder også Italien. Mange tror, at et katolsk land har flere af dem end vi i det sekulære Skandinavien, men sådan er det ikke. I Italien er Skærtorsdag, Langfredag og Juleaftens dag for eksempel ganske almindelige arbejdsdage, men til gengæld holder de så fri den 15. august (Mariæ Himmelfart), den 25. april (Italiens befrielse), den 1. maj, 2. juni (Republikkens dag) og så videre. Der findes desuden lokale helligdage, hvor man fejrer byens skytshelgen. Endelig skal det nævnes, at søndag er helligdag i Italien, hvorfor alle butikker generelt har lukket. Søndagsåbent er et stort set ukendt begreb i Italien.

Transport

Hvis du tager med tog i Italien, skal du huske at stemple billetterne ved perronen, inden du tager toget. Det er nemlig dyrt at rejse med ikke-stemplet togbillet, og kontrollører findes i stort set alle tog. Busbilletter købes så godt som altid, før man står på bussen, i barer eller i kiosker med det blå skilt Tabacchi. Offentlige transportmidler fungerer udmærket nord for Rom og på Amalfikysten. Forbindelserne er mere problematiske syd for Napoli, på Sardinien og på Sicilien. Det er en god idé at leje en bil, hvis I rejser dertil.
Taxier er generelt dyrere end i Danmark. Biler kan lejes fra 2.000-2500 kr. om ugen med frit kilometertal. Benzin er naturligvis for egen regning, og tanken bør fyldes, inden I afleverer bilen igen, medmindre I da vil betale et gebyr på over 100 kr. Benzintankene i Italien holder lukkedag, som normalt skifter fra uge til uge. Der findes få selvbetjeningsstationer. Sørg derfor for din egen skyld for, at du altid har rigelig benzin på tanken.

Overfald

På trods af alle fordomme, så er mafiaen et meget begrænset fænomen, der normalt ikke interesserer sig for turister. Naturligvis skal man hverken i Italien eller i København gå med sin velspækkede pung i baglommen, stille sin rigdom for meget til skue i ydmyge kvarterer eller at forlade kufferter og tasker midt på gaden. Lommetyverier er desværre kendt i mange storbyer, og I bør være opmærksomme på det. Alarmnummer er 112 som i hele Europa, men personalet er italiensktalende.

Tøm bilen, før tyven gør det

Som det gør sig gældende alle steder, bør man heller ikke i Italien friste svage sjæle og efterlade værdier i bilen, så husk at tage værdigenstande med jer, når I forlader jeres bil.

Børn i Italien

Børn er velkomne overalt i Italien og italienerne elsker de små. Man skal ikke blive forskrækket, hvis ens lille lyshårede purk får klap på hovedet og et kærligt klem på kinden. Generelt kan man få samme babyudstyr i Italien som herhjemme – udvalget af sutteflasker, sutter, babymad etc. er størst på diverse apoteker, men også i supermarkedet finder man de mest nødvendige ting som bleer og vådservietter. Man bruger ikke engangsklude som herhjemme, men vådservietter, der som regel er parfumerede. I supermarkederne finder man ofte et stort udvalg af babymad på glas – dog er udvalget af de økologiske produkter ikke så stort som vi er vant til og meget af det er tilsat sukker.
Vi er vant til at lade den lille sove i sin barnevogn udenfor butikker og restauranter, men dette er absolut ikke velanset i Italien, og især ikke når det er koldt i vejret. Amning er tilladt på offentlige steder, dog bør det gøres mere diskret, end vi er vant til. I Italien tager man børn med overalt og det er ikke et sjældent syn, at en familie går ud og spiser meget sent om aftenen med de små. Bemærk i øvrigt, at man ikke skal forvente at finde høj stol/børnestol, hverken i ferieboligen eller på restauranter. Enkelte steder forefindes en sådan, men det er snarere undtagelsen end reglen.

Hvor vil du hen?

- eller klik på kortet
Elba Ø Toscana Sardinien Æoliske Øer Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Capri & Ischia Emilia Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbria Veneto Kort over Italien  - Piemonte

Piemonte

Monforte d'Alba

Klik for større kort
L'Anfiteatro
detailed map
Klik for større kort
Nærmeste lufthavne
  • Torino: 107 km
  • Genova: 132 km
  • Milano Linate: 179 km
Se flere afstande
Rejseoplevelse fra
L'Anfiteatro

"Lejligheden var perfekt, og der var god plads. Poolen var stor og rigtig lækker."
Læs mere
Vis fuld site (slå mobilvisning fra)
Slå mobilvisning til