Ferieboliger og hoteller
i Varenna

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
Søpromenaden Nabobyen Perledo og Castello di Vezio
Henter indhold

Varenna er en hyggelig gammel fiskerby beliggende ved Comosøen lige ned til søbredden. I baggrunden fuldender de smukke bjerge og Comosøens tre grene det billedskønne naturlandskab. Varenna er en af de småbyer, hvor færgen lægger til, og her hersker derfor en dejlig stemning - specielt i sommermånederne og om onsdagen, hvor der er markedsdag.

Med sine stejle gader og kulørte huse, der klynger sig til de skrå klippevægge, kan Varenna godt minde lidt om de kendte fiskerlejer Le Cinque Terre i Ligurien. Byen har en ro og en tilsyneladende ufremkommelighed, som skaber en stemning af at befinde sig et særligt sted langt fra stress og jag. Mange hævder, at Varenna er Comosøens smukkeste og mest charmerende by, men den er lille og har ikke et rigt natteliv, hvilket der i øvrigt aldrig har været tradition for ved Comosøen. Områdets livligste by i både dag- og aftentimerne er nok Bellagio. I Varenna er der mulighed for at bade i søen: ud over to små ikke-anbefalelsesværdige strand i den gamle bydel, så er der en lido med søstrand på den anden side af færgelejet. Her er der strandservice og mulighed for at købe forfriskninger.

Byen har trods sin popularitet formået at bibeholde sin karakteristiske charme med dens smalle stræder, hyggelige butikker og restauranter. Den byder på mange smukke arkitektoniske oplevelser, eksempelvis den ældste af alle kirker ved søen, San Giovanni Battista fra 1000-tallet eller byens profil kirken San Giorgio, som er en tre-skibet basilika fra 1313. Dens klokketårn med de smukke teglsten skuer beskyttende ud over hele Varenna og den centrale del af Comosøen. Af anden historisk interesse kan Villa Monastero herskabelige saloner og botaniske have med lethed fremhæves. Varenna har et hyggeligt historisk centrum med barer, restauranter og caféer. Ved den lille strand med beværtninger midt i byen finder man også en lille havn og en usædvanlig søpromenade, som er hægtet på klipperne og oser af romantik. Stien fører belejligt ned til færgelejet og er oplyst i aftentimerne. Ved færgelejet finder man en legeplads til utålmodige børn, som venter på næste afgang - færgerne sejler dog i pendulfart hele dagen.

Transport
Det er dog nemt at komme til og fra Varenna, da der ud over en togstation med direkte regionaltog til Milano (ca. 1 time) både sejler passagerfærger og bilfærger til nabobyerne Menaggio og Bellagio (og til resten af søens byer inkl. Como). Biler kan medtages på tværs af søen for en særdeles fordelagtig pris: fx koster en enkelt fra Varenna til Bellagio langt under 100 kr.

Udflugts- og vandremuligheder
Varenna ligger ikke langt fra den schweiziske grænse. Fx er der ca. 1½ times kørsel til det mondæne skisportsted St. Moritz. Derimod er det mere overkommeligt at besøge den historiske by Chiavenna, som ligger på halvvejen (ca. 45 km nord for Varenna). Denne by, som gennemløbes af en flod, er velsignet med mange kaffebarer og spisesteder. Mellem Colico og Dervio (nordlige ende af Comosøen) finder man desuden en halvø med klostret Abbazia di Piona, som er hjemsted for Cluniacensi-munkene. Parken, klostret og munkenes butik, hvor de sælger spiritus (op til 90 %) fra eget distilleri, er åben for publikum. Er man i vandrehumør, kan det anbefales at gå op til Castello di Vezio ved nabobyen Perledo, som ligger oven over Varenna. Dette middelaldertårn, som er åben for publikum, er omgivet af en smuk olivenlund. Ønskes flere fysiske udfordringer, kan vi anbefale vandreruten Sentiero del Viandante på toppen af Comosøens østlige bred, som går fra Abbadia Lariana i syd til Colico i nord forbi Varenna. Turen fra Varenna til Bellano/Dervio tager ca. 2/4 timer. Udsigten er selvsagt besættende.

Indkøbsmuligheder
Varennas stemningsfulde centrum byder på et handelsliv men er ikke udpræget rigt. Ønsker man et decideret butiksstrøg, tager man blot færgen til Bellagio (ca. 15 min.), mens man for dagligdagsvarer har følgende muligheder: i Varenna centrum finder man to små købmænd (den ene ved siden af apoteket ved den centrale kirkeplads), mens man i nabobyerne Bellano og Mandello del Lario finder almindelige supermarkeder. Søger man stort udvalg i et hypermarked, så findes der et kæmpe et af slagsen (Iperal) lige nord for byen Colico.

Skjul teksten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populært i Lombardiet

Hotel San Pietro

Limone sul Garda

Hotel San Pietro ligger på et af de bedste udsigtspunkter over Limone sul Garda. Her finder du god plads til dig og din bedre halvdel. Du kan solbade ved poolen, nyde måltiderne i restauranten eller slentre ned ad skråningen til byens centrum.

Hotel Cristina

Limone sul Garda

På Hotel Cristina finder du rolige omgivelser og en fantastisk udsigt over Gardasøen og bjergene. Du kan benytte dig af hotellets reception, parkeringsplads, stor have, pool, restaurant og bar... eller bare sidde på din balkon.

Hotel San Giorgio

Bergamo

Det lille charmerende Hotel San Giorgio ligger centralt i Bergamo, blot 5 km fra Bergamo lufthavn og ca. 500 m fra stationen i bydelen Bergamo Bassa, hvor man finder et rigt handels- og restaurantions... liv samt kabelbane op til den gamle bydel Bergamo Alta. Der er gratis parkering på hotellet.Læs mere

Bestilling Favoritter0 Inspiration Rejsemål
DKK Skift valuta Skift sprog