Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Mussolini og toldfrihed

I den lukkede dal var der tidligere en meget tilbagestående økonomi, indtil den blev erklæret toldfrit af Mussolini under fascismen. Byen ligger midt i Naturparken Stelvioog byen består af de tre gamle landsbyer, Santa Maria, San Antonio og San Rocco, som er forbundet af en 4 km lang vej nede i dalen.

Livigno by har med sine gamle italienske huse og stalde en utrolig charme. Byen har i mange år været toldfri, hvilket det store udvalg af butikker, barer og restauranter bærer præg af. Det er derfor meget let at lade sig friste af både de italienske og udenlandske varer til billige penge.

Kultstatus

Mange af byens restauranter er indbydende og der er gode tilbud for afterskiing og et i det hele taget festligt aften- og natteliv. De mange 'duty free'-butikker har et stort udvalg af parfumer, cigaretter og alkohol, hvor fra byen har sin kultstatus i nordeuropæiske og lokale skiferiekredse.

Snesikkert i 'Det lille Tibet'

Her er vinteren meget koldt og man skal være forberedt på meget lave temperaturer, især i vinterens mørkeste måneder, hvorfor dalen lokalt kaldes 'Det Lille Tibet'. Til gengæld holder sneen normalt helt frem til maj, hvor her stadigvæk er pragtfuldt at stå på ski. For at få mest muligt sol er det en fordel at stå på Costacia og Carosello-siden om morgenen og om eftermiddagen tage over på Mottolino-siden.

Livigno om sommeren

Det er absolut værd at besøge Livigno om sommeren, når vinterens travlhed erstattes af fred og ro, naturskøn stemning og mulighed for adskillige trekkingture op ad bjergene eller til f.eks. Gallo-søen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
 
 

Populært i Lombardiet

Residence La Rotonda

Tignale sul Garda

Hotel Sorriso

Toscolano Maderno

Hotel Europa

Limone sul Garda

search map