Ferieboliger og hoteller
ved Comosøen

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
Henter indhold

Af alle Italiens søer er den forgrenede Comosø nok den højest besungne. Således var den engelske digter Wordsworth betaget over dens skønhed og kaldte den ”a treasure which the earth keeps to itself”.

Det kan nu godt være, at den store poet var blevet noget rystet, hvis han havde set søen i dag, for den er langtfra øde eller upåagtet. Ikke desto mindre er søen stadig omgivet af en frodig vegetation. Og skønt søen nu om stunder er et yndet feriested, er dens bredder romantiske med deres mange huse fra la belle époque og de adskillige små yndige byer, der ligger som en perlerække mellem det dybblå vand og de høje bjerge.

Selve Como by er langt fra den mest henrivende langs søens bred, men den har til gengæld en størrelse, der gør, at man her finder alle typer af butikker, restauranter og underholdning. Byen huser også en række pragtvillaer fra 1800-tallet, som det er en indiskutabel fornøjelse at betragte. Byens domkirke går tilbage til 1300-tallet, men har oplevet talrige forandringer siden da. Langt mere spændende og helstøbt er den romanske Chiesa di Sant’Abbondio, der fremviser en smuk serie af fresker fra 1400-tallet. Hvis man en dag vil opleve den tynde luft, er det et oplagt valg at tage svævebanen op fra Como til bjergtoppen Brunate, hvorfra man har flere muligheder for vandreture.

I den lille by Tremezzo finder vi den største samling af pragtvillaer, som søen kan frembyde. Lidt uden for byen finder vi Villa Carlotta, som i sin tid blev bygget af en prøjsisk prinsesse til hendes datter, Carlotta, og som i dag er indrettet til museum for 1700-tals skulpturer. Og selv om man ikke er til barokkunst, så er villaens storslåede 14 hektar store park bestemt hele billetprisen værd.

Lidt længere nordpå finder vi Menaggio, der er et glimrende udgangspunkt for vandre- og cykelture i omegnen. Her er det også muligt at stå på vandski, hvis man da ikke foretrækker det afslappende liv på en af de mange caféer på det centrale torv, Piazza Garibaldi. Over for Menaggio på den østre side af søen ligger Varenna med sine kulørte huse og stejle gader i naturskønne omgivelser ude på spidsen af et næs.

Bellagio er blevet kaldt Italiens smukkeste by. Om det er sandt, må vist overlades til den enkelte, men ingen kan benægte, at byen er pragtfuld. Her præges bybilledet af smukke hoteller fra fin de siècle, storslåede villaer, der ofte har huset europæiske monarker, af smukke blomsteranlæg og af udsøgte restauranter. På trods af at den er en af søens mest besøgte turistattraktioner, har byen ikke helt overgivet sig, men har i høj grad sit eget liv.

Skjul teksten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populært i Lombardiet

Hotel San Pietro

Limone sul Garda

Hotel San Pietro ligger på et af de bedste udsigtspunkter over Limone sul Garda. Her finder du god plads til dig og din bedre halvdel. Du kan solbade ved poolen, nyde måltiderne i restauranten eller slentre ned ad skråningen til byens centrum.

Hotel Cristina

Limone sul Garda

På Hotel Cristina finder du rolige omgivelser og en fantastisk udsigt over Gardasøen og bjergene. Du kan benytte dig af hotellets reception, parkeringsplads, stor have, pool, restaurant og bar... eller bare sidde på din balkon.

Hotel Sorriso

Toscolano Maderno

Bo her, hvis du søger et stemningsfyldt familie hotel i børnevenlige og centrale omgivelser. Her får du både gåafstand til strand og byliv, og dine børn kan plaske i poolen, mens du nyder en espresso på solterrassen.

Bestilling Favoritter0 Inspiration Rejsemål
DKK Skift valuta Skift sprog