Ligurien Opskrift: Ligurisk vinter brødbudding

 

Henter indhold

Det er ret dekorativt at servere denne budding som portionsanretninger, frem for én stor – men det kræver lidt mere tilpasning af brød i forhold til de ønskede forme, også i forhold til målene nedenfor. Så overvej din præsentationsform.

Tilberedning: ca. 55 min
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 6 skiver lyst toastbrød uden skorpe
  • Smør til brødet
  • Appelsinmarmelade til brødet
  • 25 g sultana rosiner, der har ligget i rom
  • 2 æg
  • 300 ml mælk
  • 3 spsk. fløde
  • 4 spsk. strøsukker
  • Muskatnød

Tilberedningen

Forvarm ovnene til 170°C. Smør brødet med smør og dernæst marmelade. Læg tre skiver brød i et tærtefad (eller de(n) ønskede form(e)), drys rosinerne over og læg de sidste tre skiver brød ovenpå igen. Varm mælken op i en gryde, slå æg, fløde og sukker sammen i den varme mælk, og hæld så blandingen over brødene. Lad det trække i et kvarter, dæk buddingen til (med staniol eller et låg) og stil dernæst tærtefadet i ovnen (overdækket) og bag brødbuddingen i ca. 20 minutter.

Tag låget af, drys sukker og en smule muskatnød henover, og bag den i yderligere 20-25 minutter indtil den er gylden på toppen. Lad den køle en smule af før servering – den smager også dejligt, når den er kold.

Servér sammen med en god kop kaffe eller som dessert med et glas mousserende vin til.

Kunne du tænke dig, at bo på Villa I Poggioli i Ligurien og måske endda være så heldig at få lov at smage Rossellas vinterbudding, så kan du booke din lejlighed her

 
 

Populært i Ligurien

Hotel Leopold

Moneglia

Residence Orchidea

Pietra Ligure

Villa Giada

Imperia

search map