Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Levanto ligger på den østlige del af den Italienske Riviera og er det naturlige udgangspunkt for besøg i naturparken Le Cinque Terre. Byen fremstår stadig med sine middelalderlige linjer, takket være den gamle borg fra 1200-tallet, de gamle bymure, klokketårnet, rådhuset, de mange kirker som f.eks. Sankt Andrea-kirken fra år 1226 eller de to kirker San Nicolo og San Siro, der stammer fra 1000-tallet.

'Stedet hvor solen rejser sig'

Byen har eksisteret helt tilbage til før romerriget, og dens navn Levanto betyder ’Stedet hvor solen rejser sig’. Byen, blev hersket af familien Malaspina frem til 1140. I 1211 tilsluttede byen sig republikken Genova. Under Genova havde den helt frem til 1797 status som frikommune og levede af varehandel over havet mellem byens bagland og fjerne lande.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Toget som transportmiddel

Takket være Levantos geografiske placering og gode strand, har byen oplevet en stærk udvikling efter anden verdenskrig, hvor den blev en eftertragtet sommerferiedestination. Byens centrum er i højsæsonen lukket for biltrafik. Hvis man vælger selv at køre til Levanto er det en god idé at leje et hus i udkanten af centrum. Til dem, der ønsker at komme hertil med tog, er stationen i nærheden af centrum. Toget er desuden et udmærket transportmiddel på disse kanter - man kan nemlig bruge det til at besøge Le Cinque Terre, La Spezia og Genova. Byen er en af de karakteristiske seværdigheder langs med den østlige Riviera og det er også et godt sted for børnefamilier.

Gangtunnel til Bonassola

Omkring år 2010 blev Bonassola og Levanto enige om at åbne en nedlagte tunnel, som forbinder de to byer. Det betyder, at man i dag kan vandre eller cykle mellem de to byer uden at skulle op og ned ad bjerg efter bjerg. Gangtunnellen, som åbner sig et par steder mod havet, er oplyst og videoovervåget. Tunnellen er et hit både blandt lokale og turister.

 
 

Populært i Ligurien

Locanda del Borgo

Sestri Levante

Casa Santi

Pietra Ligure

search map