Ferieboliger og hoteller
i Cinque Terre

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
Monterosso i nationalparken Cinque Terre Den karakterfulde klippe på stranden i Monterosso Vernazza med det stemningsfulde havnemiljø Kulørte parasoller på stranden i Monterosso Solbadning på klipperne Udsigten fra en af vores mange ferielejligheder i Manarola Corniglia ligger højt og flot Monterosso - stranden ved den gamle bydel Manarolas handelsgade Vernazza set fra havet Monterosso gamle bydel
Henter indhold

Cinque Terre - Som perler på en (smuk) snor

Folk rejser gerne langt efter maleriske fiskerlejer, panoramiske havudsigter og smukke naturscenarier. Og Cinque Terre er lige præcis sådan en fuldtræffer, der kan tage pusten fra de fleste og slå benene væk under resten. Book hotel, feriehus eller ferielejlighed i Cinque Terre lige her.
Find din feriebolig eller dit hotel
Hvor vil du hen?
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 

Cinque Terre ligger smukt langs med den østlige del af den Italienske Riviera på grænsen til Toscana. Byerne ligger på klippefremspring og byder på skøn havudsigt. Her finder du de 5 små byer Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore i skøn harmoni.

En ferie blandt smukke bjerge og hyggelige fiskerlejer

Cinque Terre er et fredet område, der huser nogle af de skønneste landskaber i Italien. Her har tidligere generationer bearbejdet bjergskråningerne, så de i dag bugner af vinstokke og oliventræer. Det er kun få årtier siden, at de fem byer blev forbundet med vejnettet. De har bibeholdt deres oprindelige charme med gamle fiskerlejer og genovesiske kirker. Fra Levanto eller Punta Mesco går der gamle vandrestier til Monterosso. Monterosso er både kunstnerisk og naturmæssigt en attraktion. Her er det gamle Aurora Tårn, som adskiller den gamle bydel fra den nye, og kirken Skt. Frans absolut et besøg værd.

Cinque Terre på Unescos verdensarvliste

Området er verdenskendt for de vidunderlige vandreruter - et stisystem, som forbinder de 5 kystbyer og giver anledning til en aktiv ferie. Nogle stier er anvendelige til mountainbike og afslappende rideture, men hvis man ønsker at gå hele vejen fra Monterosso til Riomaggiore, er der kun ét at gøre - at iføre sig gode vandresko og afsætte en hel dag til formålet. Det skal oplyses at området er blevet en naturpark, hvorfor der undervejs nu opkræves en afgift for at besøge området.

Fra Monterosso til Riomaggiore

Hvis man vandrer fra Monterosso til Riomaggiore er man halvvejs fremme når man kommer til Corniglia. Her er det måske blevet tid til en lille hvilepause. Fra Corniglia fortsætter man videre langs bugten til Manarola. Videre fra Manarola skal man så sørge for at komme ad den vej, der er kendt som Kærlighedsvejen. Den er hugget ud i klipperne og byder på barske omgivelser og en betagende udsigt over havet.

Vandresystemet:

Åbne stier:
På den populære vandresti (sentiero azzurro), som forbinder de fem byer, og som er betalingsstier, er det p.t. muligt at vandre på strækningerne
- Monterosso -> Vernazza
- Vernazza -> Corniglia
- Manarola -> Corniglia (kan dog være periodevis lukket pga. vedligeholdelsesarbejde)

Endvidere er der mange gratis og mindre befærdede stier i Cinque Terre, hvorfra man kan nyde havluften og de svimlende panoramaudsigter: fx strækningerne
- Monterosso -> Madonna di Soviore -> Vernazza (lang)
- Monterosso -> Levanto (via Punta Mesco)
- Manarola -> Volastra -> Corniglia (som et lidt udfordrende alternativ til strækningen Manarola -> Corniglia)
- Campiglia -> Riomaggiore
- Campiglia -> Portovenere
- samt mange andre vandreruter oppe bag byerne i Cinque Terre.

Lukkede stier:
- Manarola -> Riomaggiore, også kaldet Kærlighedsstien (midlertidigt lukket)

Bemærk: Eftersom området er meget bjergrigt, sker der fra tid til anden små skred på vandrenettet, hvilket kan medføre, at enkelte strækninger i kortere perioder kan være lukkede for den bedst mulige sikkerhed, når man færdes på ruterne.

Rejs med skib eller tog mellem byerne

Der er en fantastisk god togforbindelse mellem alle byerne i Cinque Terre, og togene kører flere gange i timen. Men byerne forbindes også med små turbåde, og det er et imponerende syn at sejle langs kysten. I hårdt vejr må man dog indstille sejladsen, da de fleste af byerne ikke har nogen egentlig havn. Billetterne til turbådene kan kun købes i billetlugerne på kajen i de fire af byerne (minus Corniglia som ligger højt) og ikke i velkomstcentrene, som man som regel finder ved togstationerne.

Monterosso er den største af byerne, og den eneste som har en rigtig badestrand - og den er derfor et oplagt valg for børnefamilier. Alternativt anbefales de nærliggende byer Moneglia, og Levanto, som også begge har gode børnevenlige strande samt direkte togforbindelse til Cinque Terre-byerne.

Rejser til Cinque Terre

Nærmeste lufthavne for Cinque Terre er Pisa, Genova og Firenze. Fra Pisas lufthavn er der kun en lille times kørsel til La Spezia, som er indgangen til Cinque Terre, og du kan typisk finde direkte fly til Pisa i sommerhalvåret, mens både Genova og Firenze vil kræve en mellemlanding.

Du kan også rejse ind til en af de større lufthavne i Milano eller Rom, men med væsentlig længere køretid herefter. Jernbanenettet i Italien er dog utroligt godt udbygget, så hvis du ikke ønsker at køre selv, er det muligt at lade sig transportere med offentlig transport hele vejen.

ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populært i Ligurien

Hotel Leopold

Moneglia

Du har god grund til at vælge Hotel Leopold, for hotellet har det hele: Balkoner og terrasser med havudsigt, panoramisk swimmingpool og parkering. Alle ingredienserne til en vellykket ferie i Cinque Terre er altså til stede.

Hotel Paco

Pietra Ligure

Hotel Paco har en kæmpe pool, børnepool, restaurant og værelser med balkon og aircondition. Og så ligger sandstranden tilmed kun ca. 750 m væk. Det er opskriften for en god sommerferie for rigtig mange.

Villaggio Ai Pozzi

Loano

Hold badeferie på den italienske riviera og kombiner kystens livsglæde med udflugter i landskabet. På Villaggio Ai Pozzi finder du et væld af faciliteter i nybyggede ferielejligheder kun 1,5 km fra en god sandstrand og Loanos centrum.

Bestilling Favoritter0 Inspiration Rejsemål
DKK Skift valuta Skift sprog