Ferieboliger og hoteller
i Cinque Terre

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
Corniglia Monterosso Manarola Monterosso Vernazza
Henter indhold
Find din feriebolig eller dit hotel

Som perler på en (meget smuk) snor

Det slår aldrig fejl: Folk rejser gerne langt efter maleriske fiskerlejer, panoramiske havudsigter og smukke naturscenarier. Og Cinque Terre er lige præcis sådan en fuldtræffer, der kan tage pusten fra de fleste og slå benene væk under resten.

Cinque Terre ligger smukt langs med den østlige del af den Italienske Riviera på grænsen til Toscana. Byerne ligger på klippefremspring og byder på skøn havudsigt. Her finder du de 5 små byer Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore i skøn harmoni.

Bjergskråninger, vin og fiskerlejer i skøn forening

Det er et fredet område, der huser nogle af de skønneste landskaber i Italien. Her har tidligere generationer bearbejdet bjergskråningerne, så de i dag bugner af vinstokke og oliventræer. Det er kun få årtier siden, at de fem byer blev forbundet med vejnettet. De har bibeholdt deres oprindelige charme med gamle fiskerlejer og genovesiske kirker. Fra Levanto eller Punta Mesco går der gamle vandrestier til Monterosso. Monterosso er både kunstnerisk og naturmæssigt en attraktion. Her er det gamle Aurora Tårn, som adskiller den gamle bydel fra den nye, og kirken Skt. Frans absolut et besøg værd.

Optaget på Unescos verdensarvliste

Området er verdenskendt for de vidunderlige vandreruter - et stisystem, som forbinder de 5 kystbyer. Nogle stier er anvendelige til mountainbike og afslappende rideture, men hvis man ønsker at gå hele vejen fra Monterosso til Riomaggiore, er der kun ét at gøre - at iføre sig gode vandresko og afsætte en hel dag til formålet. Det skal oplyses at området er blevet en naturpark, hvorfor der undervejs nu opkræves en afgift for at besøge området.

Fra Monterosso til Riomaggiore

Hvis man vandrer fra Monterosso til Riomaggiore er man halvvejs fremme når man kommer til Corniglia. Her er det måske blevet tid til en lille hvilepause. Fra Corniglia fortsætter man videre langs bugten til Manarola. Videre fra Manarola skal man så sørge for at komme ad den vej, der er kendt som Kærlighedsvejen. Den er hugget ud i klipperne og byder på barske omgivelser og en betagende udsigt over havet.

Vandresystemet:


Åbne stier:
På den populære vandresti (sentiero azzurro), som forbinder de fem byer, og som er betalingsstier, er det p.t. muligt at vandre på strækningerne
- Monterosso -> Vernazza
- Vernazza -> Corniglia
- Manarola -> Corniglia (kan dog være periodevis lukket pga. vedligeholdelsesarbejde)

Endvidere er der mange gratis og mindre befærdede stier i området, hvorfra man kan nyde havluften og de svimlende panoramaudsigter: fx strækningerne
- Monterosso -> Madonna di Soviore -> Vernazza (lang)
- Monterosso -> Levanto (via Punta Mesco)
- Manarola -> Volastra -> Corniglia (som et lidt udfordrende alternativ til strækningen Manarola -> Corniglia)
- Campiglia -> Riomaggiore
- Campiglia -> Portovenere
- samt mange andre vandreruter oppe bag byerne i Cinque Terre.

Lukkede stier:
- Manarola -> Riomaggiore, også kaldet Kærlighedsstien (midlertidigt lukket)

Bemærk: Eftersom området er meget bjergrigt, sker der fra tid til anden små skred på vandrenettet, hvilket kan medføre, at enkelte strækninger i kortere perioder kan være lukkede for den bedst mulige sikkerhed, når man færdes på ruterne.

Sejl eller tag toget mellem byerne

Der er en fantastisk god togforbindelse mellem alle byerne, og togene kører flere gange i timen. Men byerne forbindes også med små turbåde, og det er et imponerende syn at sejle langs kysten. I hårdt vejr må man dog indstille sejladsen, da de fleste af byerne ikke har nogen egentlig havn. Billetterne til turbådene kan kun købes i billetlugerne på kajen i de fire af byerne (minus Corniglia som ligger højt) og ikke i velkomstcentrene, som man som regel finder ved togstationerne. Monterosso er den største af byerne, og den eneste som har en rigtig badestrand - og den er derfor et oplagt valg for børnefamilier. Alternativt anbefales de nærliggende byer Moneglia, og Levanto, som også begge har gode børnevenlige strande samt direkte togforbindelse til Cinque Terre-byerne.

Skjul teksten
ferieboliger
Images
Video
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populært i Ligurien

Giada Country House

Dolcedo

På Giada Country House finder du flotte lejligheder med aircondition, et 25 m² stort svømmebassin og egen terrasse i det, der engang var en gammel mølle. Fra haven og poolen er der en utrolig berolige... nde udsigt til bjergene og naturen og den lille landsby, du bor i.Læs mere

Residence Giuele

Finale Ligure

Endelig et børnevenligt ferieresort, som samtidig er smukt og tilmed ligger i meget smukke omgivelser. Her løber børnene frit rundt og leger - og de elsker det.

Hotel Loano 2

Loano

Dine børn vil elske Hotel Loano 2. Her finder du et moderne feriekompleks - delvist ombygget til hotel - beliggende 1,3 km fra havet med alle de faciliteter, der udgør en god ferie: Dine børn vil elske det enorme poolområde og alle legekammeraterne.

Bestilling Favoritter0 Inspiration Rejsemål
DKK Skift valuta Skift sprog