Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Den lyserøde by

Parma er en mellemstor by i regionen Emilia-Romagna, beliggende på Posletten og omgivet af landbrug på stor skala og tæt på Appenninernes bjerge, grønne skove, floder og søer. Du kan umuligt kede dig her, hvis du elsker at gå på opdagelse i Italiens herligheder. Her har du en charmerende og levende antik by med stræder, paladser og slotte i flere byggestile fra romansk og gotisk til barok. Det unikke ved dette tidligere hertugdømme er de mange historiske bygninger i lyserød marmor, som giver byen et helt specielt skær og atmosfære. Hvis du er opera-interesseret, så er Verdi født få kilometer uden for Parma - så du vil opleve mange steder med hans musik i baggrunden og have mulighed for at besøge mindesmærker i hans navn.

Spændende opdagelsesruter

I umiddelbar nærhed har du et væld af muligheder. Træk stikket ud ved en af flere velrenommerede kursteder, hvoraf Salsomaggiore er et af de største, men alle har sit speciale, afhængig af hvad ens behov måtte være. Uden for Parma finder du ikke mindre end 23 store naturparker og grønne oaser med ruter, du kan følge på trekking, mountainbike eller til hest og nyde de panoramaer, der folder sig ud. Hvis du hellere vil køre, så er der også her mange ruter at vælge imellem. Oplev den magiske atmosfære ved at besøge de mange slotte, middelalderborge og fæstninger. Via Francigena er en gammel stenbelagt pilgrimsrute, der går forbi Parma og helt ned til Rom, hvor du undervejs kan besøge flere religiøs-historiske klenodier og bygninger. Og sidst men ikke mindre vigtig La Strada del Prosciutto e Vini dei Colli di Parma, en gastronomisk rute hvor du helt fra producenten kan se og smage på de rigtig mange gode produkter fra området.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Verdensberømt dåbskapel

Det er en ren fryd at spadsere omkring i det historiske centrum, mellem smukke pladser og elegante, historiske paladser. Byen huser i øvrigt et af verdens ældste universiteter, og byder på mange historiske seværdigheder, heriblandt domkirken fra starten af 1100-tallet med dens verdensberømte oktagonale dåbskapel bygget helt i lyserød marmor. Napoleon I's hustru Marie Louise har også sat et særligt præg på byen, da hun vendte tilbage efter hans død som Hertuginde af Parma. Hun sørgede bl.a. for at der blev bygget veje og broer, samt åbnede hjem for forældreløse børn og andre sociale institutioner. Hun var kunstprotektor og ophavsmand til det smukke galleri, der i dag kan besøges i det imponerende Palazzo della Pilotta.

Kendt ost og skinke

Vi skal naturligvis også indskyde, at en ost (Parmigiano) og en skinke (Prosciutto di Parma) af en vis berømmelse er opkaldt efter byen.

 
 

Populært i Emilia-Romagna

search map