Hvor vil du hen?
Loading
Hvornår vil du afsted?
Hvor mange personer?
 
Voksne
Børn
Flere søgemuligheder
0
Henter indhold

Kendt for sine bjerge, byer og berigende retter

I store træk er den ene halvdel af denne region dækket af Appenninerne, den anden del af sletteland. I løbet af de sidste 1500 år har området været under stor geologisk forandring hvilket har betydet, at sumpområder er blevet til sletteland og at havet har trukket sig 10 km tilbage.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien

Langs kysten finder du i dag lange sandstrande med en høj koncentration af ferieboliger. Inde i landet finder du ud over de mange seværdige og kulturrige byer, smukke og frodige bjergområder, som er meget seværdige.

Med både adgang til skov, hav og landbrugsområder kan det umuligt undre, at noget af det som gør regionen bemærkelsesværdig er den lange række af opskrifter, optaget i det samlede italienske køkken. Der er tale om gode, solide og velsmagende egnsretter.

Aktiv ferie

Regionens natur spænder vidt fra de lange sandstrande, hvor alle typer af vandsport ivrigt dyrkes til Appeninernes bjerge, hvor trekking er populært.

Po-slettens flade landskab indbyder til cykling, og interesserer man sig mere for deciderede naturoplevelser og dyreliv, kan det fredede område ved Po-flodens deltaudløb udforskes i dagevis. Hvis målet med ferien er at være aktiv uden dog at dyrke nogen form for sport på intensivt niveau, er der rige muligheder for at leje cykler og begive sig ud i naturen på egen hånd.

Ferie for to

I Emilia-Romagna findes der mange gode muligheder for en ferie fuld af romantik. De lange sandstrande, det smukke landskab, de små krogede gader og stræder og de lune aftener indbyder til romantiske stunder langt fra hverdagens stress og jag.

Det er mange muligheder for at finde det helt rigtige sted for et ophold med sin elskede i Emilia- Romagna og der er noget for enhver smag, da både ophold på landet, ved vandet og i en af de mange interessante og stemningsfulde byer kan arrangeres med romantik for øje. 

Det autentiske Italien findes også i Emilia-Romagna

Drømmer du om en ferie i det autentiske Italien, hvor man stadig fornemmer hverdagens rytme i de små autentiske byer med lokalkolorit og betyder det ikke noget for dig at restaurantens menukort ikke findes på engelsk eller tysk, ja så er det i Italien i regionen Emilia-Romagna at drømmen kan blive til virkelighed.

Ude på landet og i de charmerende småbyer møder du de ægte italienere, som højst sandsynligt ikke taler andet end italiensk, men som til gengæld er hjertelige og har en uforlignelig stolthed over deres lokalområde og alt hvad det omfatter af kogekunst og herlige specialiteter. Hvis du har mod på at kaste dig ud i det ukendte, så gå på opdagelse i det vi kalder det autentiske Italien. 

Byer

Verdens ældste universitetsby og Formel 1

Bologna er en fascinerende by med en meget rig historie. Her grundlagdes et af Europas første universiteter allerede i 1088. Det er samtidig regionshovedstaden, og eftersom det er en gammel romersk by, rummer den mange smukke og kulturelle levn.

Piacenza er rig på paladser, hyggelige gader med arkader. Byen har flere ældre monumenter fra middelalderen. Parma kaldes også for musikkens hovedstad på grund af komponisten Giuseppe Verdis fødsel i dette område. Byen er naturligvis særlig kendt for parmesanost og parmaskinke. Ravenna er en by med mange smukke seværdigheder. Det er en af de store byer i regionen, og var i sin storhedstid fra ca. 400-550 en havneby, men i dag finder man ikke andre spor af dette end hvad de mange smukke Byzantinske mosaikker i byen vidner om.

Modena er kendt for produktionen af balsamico og lambrusco, men det er også her to af verdens mest attraktive biler fremstilles Maserati og Ferrari. Egentlig fabrikkeres Ferrari i byen Maranello. Byen Imola ringer måske en klokke hos de benzinglade, for ministaten San Marinos F1 Grand Prix bliver kørt netop dér.

Historie

Magtkamp på magtkamp

Regionen er præget af at have været under lombardisk og gotisk indflydelse. Ravenna var på et tidspunkt Goternes hovedstad. Byzans havde også en kraftig indflydelse i Emilia Romagna.

Da Lombarderne omkring år 560 invaderede Emilia Romagna blev regionen delt i to lejre. Modena, parma og Piacenza var under lombardisk kontrol. Ravenna og Bologna forblev under Byzantinsk herredømme.

Emilia Romagna kom i kirkens hænder omkring år 800. Under denne periode opstod også de forskellige bystater som Bologna, Piacenza og Modena. For en periode blomstrede handlen imellem de forskellige bystater men freden blev snart afbrudt da den tysk-romerske kejser Frederik Barbarossa indtog regionen. Herefter deltes Emilia Romagna endnu en gang i to lejre. En der støttede op omkring kejsermagten og en anden der gik i forbund med lombarderne.

Emilia Romagnas historie er op til nyere tid præget af konstante magtkampe der udspilledes mellem kejsermagt, pavemagten og fremmede nationers eller bystaters forsøg på at erobre territorium.

Freden sænkede sig først for alvor da Emilia Romagna blev indlemmet i kongeriget Italien.

Sol & Strand

Børnevenlige badeoplevelser og ungdomskultur

En rigtig badeferie med sol og strand er oplagt i regionen Emilia-Romagna, hvor den lange kyststrækning ud i mod Adriaterhavet byder på gode sandstrande.

Her ligger de kendte badebyer på rad og række, og såvel udenlandske turister som italienerne selv myldrer hertil hver sommer. Om dagen nydes livet med sol og strand og om aftenen spises der alt godt fra havet eller klassikere fra Emilia-Romagnas køkken som lasagne og spaghetti alla bolognese.

Mest kendt er nok Rimini som i lang tid har været valfartssted for unge mennesker fra hele Europa. Men her findes også mindre kendte byer langs kysten hvor man kan få glæde af at kombinere en ferie ved havet med muligheden for at besøge nogle af Emilia Romagnas spændende kulturelle seværdigheder.

Selv om sol og strand sættes i højsædet kan ferien sagtens beriges med spændende udflugter til nogle af de mange spændende steder i Emilia-Romagna. Hvis man trænger til et afbræk fra det hektiske strandliv, er der mange muligheder for variation, idet man let og hurtigt kan komme til kendte kulturbyer eller ud og se nærmere på naturen.

Naturoplevelser

Bjergvandring eller skiløb

Cirka 7% af Emilia Romagna består af beskyttede naturområder der primært ligger i Appenninerne. Her finder man smuk natur med vandfald, søer, tætte skovområder, brusende floder og en rig fauna. Om vinteren er det faktisk også muligt at stå på ski i Emilia Romagna.

Mad & vin

Et vigtigt køkken

Emilia Romagna er en region der er kendt for sin gode mad. Maden hører typisk til i den tungere ende af det italienske køkken. Ingredienser som fløde og smør bruges ofte frem for olivenolie.

Fisk & skaldyr: Emilia Romagnas køkken er hovedsageligt præget af kød, fløde og smør. Men ål fra Comacchio deltaet ved Adriaterhavskysten er særlige velsmagende og optræder ofte på spisekortet i mange forskellige varianter.

Kød, vildt & fjerkræ: Emilia Romagna har sin helt egen svine- og kvægrace, henholdsvis Mora Romagnola og Bovina Romagnola.
Svinekødet anvendes primært til de mange dejlige pølser og skinker der fremstilles i regionen. Kalvekødet tilberedes på flere forskellige måder. Kvaliteten af Bovina Romagnola er meget høj, smagen er rig og kødet dejlig mørt.

Pølser & skinke: Det er blandt pølserne og skinkerne af Emilia Romagna på det kulinariske felt viser sin sande styrke.
Culatello di Zibello er en fremragende skinke som er yderst delikat. Mortadella Classica eller Mortadella di Bologna er to andre berømte pølser fra Emilia Romagna.
Af andre gode skinker nævnes her Prosciutto di Modena og Prosciutto di Parma som i sandhed må siges at være fantastiske produkter og som er meget anderledes end de vakuumindpakkede skinkeskiver man køber i supermarkederne.
Coppa di Parma af nakkekam er udsøgt, Pancetta Piacentina (lufttørret bacon) er også dejlig. Salame di Felino og Salame Piacentino er pølser som man indimellem også kan finder herhjemme.
Listen er længere end her udført og man bør prøve alle de lokale pølser og skinker under et ophold i Emilia Romagna hvis man er begejstret for den slags fødevarer.

Ost: Parmesanosten er berømt viden om og behøver ikke nogen nærmere introduktion. Raviggiolo dell’Appennino tosco-romagnolo er en anden dejlig ost der fremstilles i Appenninernes dale. Osten er lavet på komælk skal spises frisk og har en dejlig smag af hasselnødder.

Søde sager: Emilia Romagna er mindre kendt for sine søde sager i forhold til regionens mange pølser og skinker. Men som i de fleste andre regioner i Italien er det altid muligt at spise en god is.

Vin & vingårde: Emilia Romagna er hovedsagelig kendt for Lambrusco. Men der laves også andre vine i regionen som med årerne bliver bedre og bedre. Sangiovese er den mest foretrukne og udbredte af de italienske druer. Anvendelsen af internationale sorter som Cabernet Sauvignon er temmelig udbredt. Her følger en liste over nogle af Emilia Romagnas bedste vingårde: Montericco, Tenuta Bonzara, Madonia Giovanna, Tenuta la Palazza, Castelluccio og San Patrignano.

 
 

Populært i Emilia-Romagna

Al Vecchio Convento

Portico di Romagna

Hotel Villa Roncuzzi

San Pancrazio di Russi

search map