Anmeldelser af Sotto Le Cummerse

Tilføj som favorit
 
Henter indhold

Gæstebedømmelser af Sotto Le Cummerse

Læs personlige anmeldelser af Sotto Le Cummerse som ligger i Apulien. Bedømmelserne af ferieboligen er skrevet af gæster der har rejst med In-Italia. Samtlige anmeldelser er naturligvis ucensureret så du får en ærlig beskrivelse og bedømmelse af Sotto Le Cummerse. Foruden vurdering af selve ferieboligen kan du også læse gode tips fra vores gæster om emner som udflugter, restauranter, seværdigheder, strande, lokal transport og meget mere.

Vidunderlige bolig i smukke Locorotondo

Vi boede i en virkelig dejlig lejlighed i centro storico. Elsker denne hvide, smukke og venlige lille by.

Sotto Le Cummerse
Rent og pænt
Gæstfrihed
Beliggenhed
 
Selve indkvarteringen på Sotto Le Cummerse
Suite med 3 sovepladser
 
Faciliteter på stedet
Internetadgang
 

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Juli 2016
Antal rejsende 2 voksne, 1 barn
Navn
 Anmeldelsen er oversat fra svensk. Klik her for at se originalen
Atle og Vigdis fra Nesttun i Norge boede på Sotto Le Cummerse i Locorotondo fra d. 12. til d. 19. september 2012.

Vi boede i Sotto Le Cummerse 12-19. september 2012
Ankom til receptionen ca. kl. 16:00 og fik en varm velkomst. Blev orienteret om parkeringsregler i byen da vi havde bil.
Blev sammen med bagage kørt med el-bil ind til den gamle by og lejligheden, som var helt i orden. Fint og godt udstyret køkken. Stort soveværelse med stor seng.
Det var næsten som at bo på hotel. Sengene blev ordnet hver dag, rengøring hver dag og skift af sengetøj en gang.
Morgenmad spiste vi hjemmefra før vi gik på bar og tog den italienske morgenmad.

Vi tog på turer til de andre byer hver dag og tilbragte aftenen med at udforske hjembyen, spisesteder og barer.
Vi anbefaler at man læser lidt op på området inden man rejser hjemmefra. Her er så meget at se rundt omkring. Vi havde valgt de byer ud som vi ville se på forhånd og fundet oplysninger på nettet.
Vi har været på ferie i Italien en gang om året siden 1997. Det var første gang vi var nede i hælen. Vi tog fly til Brindisi og lejede bil videre.
Vi hyggede os og anbefaler dette sted til andre

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode September 2012
Antal rejsende 2 voksne
Navn
 Anmeldelsen er oversat fra norsk. Klik her for at se originalen
Thomas og konen fra København boede på Sotto Le Cummerse i Locorotondo fra d. 1. til d. 10. august 2011.

På vor fjerde rejse til Italien havde vi besluttet at besøge Puglien. Efter et par uger i Bologna og Marche kørte vi til Locorotondo, hvor vi igennem In-Italia havde booket en lejlighed hos Sotto Commerse. Vi ankom ret sent om aftenen, og ringede undervejs og meddelte dette, og besked var blot: "No problem". Serviceniveauet er meget højt hos Sotto Le Commerse.

Lejligheden er i to etager beliggende i det i bogstaveliste forstand idylliske historiske centrum af Locorotondo. Man skal være indstillet på at det er historiske bygninger med smalle stejle trapper og smalle døre. Til gengæld er der højt til loftet og smukt "elegant rustikt". Vægdekorationerne er nok lidt overvældende efter gængs nordisk smag, men passer til stedet. Soveværelset er meget varmt om natten i august, men der er air condition (påregn dog støj) på begge etager af lejligheden. Det basale køkkenudstyr vi ønskede til madlavning skaffede kontoret hurtigt. Hver dag skiftes der linned og håndklæder, servicen er luksuriøs. Eneste anke er en larmende vandpumpe der sidder monteret på taget over lejligheden og går igang så snart man bruger vandhanen.

Aftenerne kan nydes på den lille altan med kig ned i en af de kønne smalle gader, hvor de lokale beboere sidder på trapperne og nyder aftenen. Fra altanen er der også udsigt henover dalen til den nærliggende by Martina Franca. Locorotondo er en betagende oplevelse at bevæge sig rundt i i de lune aftentimer (august). Man kan sidde og spise i de meget atmosfæriske små stræder hvor restauranterne har borde ude.

Vi anbefaler følgende restauranter:
Locorotondo: Bina - Via Dottor Recchia 44 og La Taverna del Duca - Via Papatotero 3
Martina Franca: La Tana - via Mascagni 2
Alberobello: L´Aratro - Via Monte San Michele 25
Ostuni: La Candida de Seppe Tise - Via Galileo Galilei 5

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode August 2011
Antal rejsende 2 voksne
Navn
Edita og venner fra Dragør boede på Sotto Le Cummerse i Locorotondo fra d. 14. til d. 21. juni 2011.

Bella Italia, tak for fantastiske dage i Apulien. Locorotondo er en perle på en lang snor af byer med atmosfere og historie. Vi har lejet bil i Bali go baet i Locorotondo. Stort marked om fredagen. Husk at omparkere din bil ned til stadion, fordi P-plads og større del af byen skal bruges til de sælgende. Køb alt mellem himmel og jorden fra 0.50 euro og opefter. Vi kørte til strande nord og syd for Polignano a Mare - dejlige strande, vi brugte Lido, betalte de 3 euro for P-plads. Tilbage til Locorotondo - båede på 2 etager m. tagterassem udsigten til kirke og dalen. Pragtfuldt sted !! kan kun anbefales. Sagt bon journo til naboen og alle i i byen og parken. Spiste masser af is. Vi vil gerne tilbage !!!!

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Juni 2011
Antal rejsende 4 voksne
Navn
Kristina och man från Karleby i Finland bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo från den 18. till den 21. oktober 2010.

Vi är mycket nöjda med lägenheten i Locorotondo - Sotto Le Cummerse - det var överraskande trevligt ställe - trots att vi är havsmänskor så trivdes vi " inne i landet." Bra att det fanns cyklar ( inga hjälmar men vi använder inte hjälmar hemma heller - kanske andra gör det - det saknades - cyklade hade inte heller lås och vi frågade om de var försäkrade men damen sa bara att de tänker inte så dvs de tänker inte ens på att någon skulle stjäla dem så vi litade på det och lämnade ibland cyklarna för att gå in i butik osv ) .
Först dagen cyklade vi till Alberobello ( två timmar i regn och blev dyblöta ) och andra dagen i strålande sol ner till kusten. det var inte såå superbranta vägar och eftersom det var mountainbikes så fungerade det att cykla uppförbacke också ( ibland räckte konditionen inte till : ) och då gick vi.

Vi brukar ofta hyra bil men eftersom vi skulle vara så kort tid och ville röra på oss så tog vi tåget och det fungerade superbra. Först med buss in till Bari - flygbussen a´ 4 , 15 euro. Och så gick tåget direkt från järnvägsstationen ( som var bussens ändstation ) till Locorotondo ( kostade ca 5 euro ).
Efter regniga cykelturen for vi med tåg på nytt till Alberobello på kvällen när det slutat regna för att se de unika trulli- områdena. Det tog bara ca 10 minuter. Lokaltågen går rätt ofta.

Den ena av damen vid receptionen var otroligt tillmötesgående och talade utmärkt engelska medan den andra hade lite svårare att förstå oss och vi henne men det fungerade i alla fall. Om jag skulle komma ihåg namnet på damen ( unga kvinnan ) som var så supervänlig så skulle jag gärna tacka henne extra.

Frukosten var lite ovanlig dvs man skulle gå till en bar i närheten och så fick man en kopp te´( kaffe den som ville ) och en croissant.
Kanske inte riktigt det man väntar sig när man bokar med frukost men det var lågsäsong eller så är det ordinarie systemet?
Alla matställen var stängda vid Sotto Le Cummerse - antagligen är det mera liv under högsäsong.

Vi har bara goda erfarenheter av In-Italia.
Vi upplever att ni har kunskap om de platser ni rekommenderar eller föreslår.
Vi var för ett år sedan i Moneglia som vi också bokade via er.
Bra förhållande mellan pris och standard. Det känns pålitligt att boka lägenhet via er och vi återkommer gärna om vi far till Italien på nytt.

In-Italia's kommentar

att fukosten serveras på en bar står beskrivet i vår beskrivelse

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Oktober 2010
Antal rejsende 2 voksne
Navn
Susanne och Åke med vänner från Hässelby i Sverige bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo från den 5. till den 13. september 2010.

En av många fördelar med små städer, på udda tider, är att man kommer kulturen och människorna väldigt nära. Vi fann en av Italiens omskrivna resturanger i Locorotondo. Omskriven och prisad i "del Gambero Rosso", som är en bibel för matälskare, är Taverna del Duca. Antonella, som är ägare av denna slowfood-resturang, serverade fantastiska middagar till facila priser. För 300:- SEK så åt två personer en fantastisk middag, vilket gjorde att vi bokade om gång på gång. Redan tredje kvällen var vi inne i köket för en översyn. En god grappa på det närbelägna caféet, efteråt, gjorde kvällen komplett.

Staden d.v.s. den gamla delen av staden är fantastiskt vacker. Man har insett värdet av det vackra och underhåller det. Från den lilla parken, som fungerar som samlingsplats för ortsbefolkningen, så ser man över till andra närbelägna städer. Som alltid med gamla bostäder så har behoven ändrats genom åren. Har man precis höftopererats så kanske ett boende i tre plan med smal trappa inte är att föredra men, vi trivdes på vår takterass med milsvid utsikt. Att starta dagen med frukost på takterassen var helt fantastiskt.

Puglia är en region där 80% av Italiens olivolja utvinns och kvaliteten är väldigt god. KÖP OLJA!!

Bergsvägarna passade utmärkt för vår hyrda Alfa 159:a. Mellantiderna slipades varje dag och motorn ylade genom hårnålskurvorna. Underbar sång i dessa motorer!
Nu var då varje dags specialsträckor inte speciellt långa, eftersom det fanns mycket vackert att se.

Att vi hamnade i Locorotondo var faktiskt helt er förtjänst! Tack för gott tips och god service.Tokbra, faktiskt! Vi kommer tillbaka till er. Nästa år, samma tid, på Sardinien.

Billeder

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode September 2010
Antal rejsende 4 voksne
Navn
Anna och man från Stockholm i Sverige bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo från den 31. juli till den 7. augusti 2010.

Vi hade en fantastisk vecka i Locorotondo och Apulien. Allting var till största belåtenhet. Den lokala befolkningen, personalen på Sotto le Cummerse och ni på In-italia har alla varit otroligt trevliga. Tack för tipset!

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Juli 2010
Antal rejsende 2 voksne
Navn
Lisbeth med man och vänner från Hyltebruk i Sverige bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo från den 20. till den 27. september 2008.

Det var med stora förväntningar vi anlände med hyrbilen från Bari. Vägbeskrivningen var bra, vår GPS behövdes egentligen inte. Vi tumlade in på turistkontoret och möttes av en nonchalant, mycket dåligt engelsktalande italienska. Jag skall genast säga att alla de andra som fr.o.m söndagen arbetade på turistkontoret var helt underbara. Vi fick låna litteratur och fick all information vi kunde önska. Locorotondo är en ljuvlig stad. Vårt boende var beläget alldeles intill den stora kyrkan mitt i byn. Staden är som en labyrint med kritvita, uråldriga hus. Vår lägenhet var vacker även om vi saknade ett vardagsrum med en bekväm möbel att sitta i på kvällarna. Terrassen på taket motsvarade alla förväntningar. Vi blev positivt överraskade av att städning, bäddning och disk ingick i hyran. Handdukarna byttes varje dag, om man så önskade, men som miljömedvetna svenskar kunde vi inte tänka oss det, förstås! Frukosten, som också ingick i hyran, intogs på ett härligt café en kort bit från bostaden. Den bestod av kaffe och croissant med choklad- eller crémefyllning. Vi åt först en stor frukost hemma och sedan gick vi till vårt café. Supermarkets upptäckte vi efterhand fler och fler i närområdet. Vår längsta utflykt gick till Lecce, väl värt ett besök liksom Alberobello.
Jag tror att det finns hur många restauranger som helst i Locorotondo. Vi besökte ett antal av dem. Tyvärr var vädret inte helt lyckat så något strandliv blev det inte. Jag vill också rekommendera ett besök i den lokala enotecan där vi betjänades av en helt fantastisk man. Vi köpte förutom underbara viner från Apulien även oljor från lokala odlare. Vi hade såväl vin- som oljeprovning.

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode September 2008
Antal rejsende 4 voksne
Navn
Helen och hennes man från Ursviken i Sverige bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo från den 6. till den 10. september 2008.

Att bila tvärs över Italien är en upplevelse. Lite långt kan tänkas men vi njöt av att se resan som en del av målet. Fina motorvägar, snabbt körande gjorde att det gick riktigt bra. Via GPS hittade vi direkt rätt och möttes upp av en trevlig tjej som visade oss vårt boende. Här på Sotto le Cummerce pratar de väldigt bra engelska, där man som turist verkligen ska nyttja deras kunskap om området och be dem om tips för resmål mm. Väldigt hjälpsamma. Stort tack till Rubina som verkar vara en klippa där nere.
Boendet var en dröm. Egen lägenhet, i två plan med takterass, bubbelbadkar och behändigt kök. Allt i toppklass. Lyxiga sovrum, två stycken!!
Kanske så bra att man inte vill tala om detta drömställe då risken finns att det kommer att bli svårt att få åka hit igen. Vi SKA hit nästa år igen.
Absolut helt fantastiskt. Om man vill klara sig själv, laga egen mat, äta ute ibland och det bästa: Nära flera små pittoreska städer längst östkusten. Bad, shopping och mycket att se. Trulli-hus mm.
Mat ute och matvaror för att tillaga hemma är i bra prisläge. Billigare än här hemma och som vägledning, en öl och en Martini för 24 sek. kronor.
Vi har rest ute i världen, asien, dominikanske, europa mm. Detta är den bästa resan vi haft. Kombinationen bil ( att ta sig vart man vill) och underbart boende är svåröverträffat. Så pass bra att vi skulle vilja göra om exakt samma resa igen.

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode September 2008
Antal rejsende 2 voksne
Navn
Ole og rejsefælle fra Greve boede på Sotto Le Cummerse i Locorotondo fra d. 8. til d. 11. maj 2008.

Locorotondo var en meget speciel by - boligen beliggende i den lukkede del af den gamle by. Meget venlig personale ved ankomst, der fulgte os til boligen. De var dog nogle af de eneste, der i området talte engelsk, men det gjorde ikke noget - alle var meget venlige og hjælpsomme. Hele halvøen fra Bari til det sydligste er meget speciel med mange gamle byer og er et besøg værd, hvis man kommer på de kanter.

Oplysninger om anmelder

Rejseperiode Maj 2008
Antal rejsende 2 voksne
Navn

Hvis en bedømmelse ikke er skrevet af en dansk gæst vil du kunne læse vores oversættelse som er frit oversat. Du kan naturligvis også altid læse den originale anmeldelse.

Foruden anmeldelser fra In-Italias gæster kan du på mange af vores ferieboliger også finde vurderinger fra TripAdvisor, ligesom mange vælger at anmelde In-Italia på Trustpilot. Husk at du også kan få inspiration til din ferie i Italien på bloggen.

 

Lignende boliger

Terrazza Paradiso

Monopoli, Apulien

Trullo Castiglione

Castellana Grotte, Apulien

Terrazza Acqua

Polignano a Mare, Apulien

Anbefalinger til dig

Fattoria di Castiglionchio

Rosano sull'Arno, Toscana

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

La Casina

Castagneto Carducci, Toscana

Populært i Apulien

Villa Geco

Vieste

Torre Uliveto

Carovigno

Palace Hotel San Michele

Monte Sant'Angelo

search map